Nyheder • 03/12/2015

Fem skarpe til IT-iværksætteren

House of Code er en softwareudviklingsvirksomhed, som startede i juni 2014 og i dag har afdelinger i både Odense og Århus. Vi har givet adm direktør Jonathan Bornemann Junker fem skarpe spørgsmål om iværksætteri, vækst og fynske forhold. 

House of Code er et IT-hus, som specialiserer sig i udvikling af app’s til smartphones og tablets. Virksomheden startede i juni sidste år og har været i kraftig vækst lige siden.

– Vi har en målsætning om at blive Gazelle, fortæller Jonathan Bornemann Junker.

Han er adm. direktør for virksomheden, der holder til på Kochsgade i Odense. Jonathan Bornemann Jonathan Bornemann JunkerJunker har en fortid som leder i detailbranchen og salgschef i Ikea, og han blev ansat af de to stiftere, Gert Lavsen og Rasmus Styrk, for at lede den unge iværksættervirksomhed og skabe vækst.

Fynsk Erhverv har stillet ham fem skarpe spørgsmål om iværksætteri, vækst og Fyn.

  1. Hvad er dit vigtigste råd til en kommende fynsk iværksætter?

– Tro på dig selv. Tro på ideen. Du skal have selvtilliden i orden, hvis du skal ud og sælge dig selv og dit produkt. Mærk efter: er det det her, der vil gøre dig glad? Og har du lyst til at investere al din tid i det? Så gør det!

– Sælg ideen! Kan du det, kan du sælge produktet. Vær ikke bange for, at nogen stjæler den undervejs. Holder du igen, er risikoen blot, at du bliver overhalet indenom, inden du overhovedet kommer i gang.

– Brug den feedback, du får i processen, til at udvikle dit produkt. Det er værdifuld information, som kan hjælpe dig til et endnu bedre resultat og produkt. Brug det!

  1. Hvad er den største udfordring for en digital iværksætter i Danmark? 

– Det digitale Danmark er i stor vækst og vokser i mange nye retninger. Der kommer hele tiden nye teknologier til, der skaber nye muligheder. Det gør også, at mange satser på en virksomhed inden for det digitale, og derfor er udbuddet stort og konkurrencen høj.

– En anden stor udfordring er hjælp til finansiering. Det kan være en jungle at finde frem til, hvilke muligheder du har, og finde den form der vil være passende til dit projekt.

– Og så er kvalificeret arbejdskraft en mangelvare. Vi mangler, specielt på fyn, dygtige folk til at fortsætte den digitale vækst. Heldigvis ser vi nu også flere gode tiltag, som er utroligt vigtige for, at vi kan opnå og indfri det potentiale, der er for vækst i fremtiden.

  1. Hvordan kommer man det vigtige skridt videre fra iværksættervirksomhed til etableret virksomhed?

– Lav en god plan, erkend dine egne mangler, og søg professionel hjælp, som kan hjælpe med disse.

– For at kunne tage det store skridt til at blive en mere etableret virksomhed er det vigtigt at have en god gennemarbejdet plan. Hvem er vi? Hvad står vi for? Hvor vil I hen? Og hvordan kommer I dertil? Det er en vigtig del af det fundament, der skal til for at danne rammerne for en virksomhed.

– Det er også vigtigt at erkende sine egne mangler. Det er okay som iværksætter ikke at besidde alle evnerHouse of Code selv, det er helt naturligt. Derfor er det vigtigt at finde sine ”mangler” og søge hjælp. Det kan være partnerskab eller professionel hjælp igennem konsulentydelser, advisory board eller en bestyrelse. Vigtigst er det, at du finder folk, der tror på dig, og som du tror, kan bidrage til dit projekt og kan understøtte nogle af dine ‘svage’ sider.

– Vi har i House of Code haft stor glæde af at være igennem Dansk Leder Centers ELP (Effektiv Leder Process) kursus. Her kommer du fra A-Z i en forretningsplan, og står til sidst med en færdig plan, klar til implementering. Virkelig godt for iværksættere.

  1. Hvad ville gøre det nemmere at være iværksætter i Danmark? 

– Rådgivning og gennemskuelighed. Gratis rådgivning, der kan hjælpe dig på vej og fjerne nogle af de mange spørgsmål, der hober sig op, og kan virke uoverskuelige. Alt fra opstartshjælp, juridisk hjælp, regnskabshjælp, teknisk rådgivning og guides i søgning af finansielle midler. Det spænder bredt. Kunne du som ny iværksætter med et CVR-nummer få et klippekort til nogle af disse ydelser, ville det være en stor hjælp, for behovet er forskelligt fra person til person. Nogle har måske brug for at lægge al tiden ét sted, andre på flere.

– Vi skal tænke simplicity, når vi snakker til nye iværksættere – gør det nu nemt og forståeligt. Vi skal huske, hvem vi taler til: hvad hvis det var mig selv, der skulle starte op. Ville jeg så selv finde det forståeligt?

  1. Er Fyn et godt sted at starte virksomhed? 

– Både og. Fyn kan godt være lidt overset på Danmarkskortet, men faktisk ligger vi jo let tilgængeligt midt i landet. Du finder også stor opbakning og vilje til at lykkedes med iværksætteri på Fyn, og der er en god tro på vækst for fremtiden. Så de rette forudsætninger er på plads. Så bliver kunsten at omsætte det til virkelighed. Heldigvis ser jeg også mange gode initiativer spire, som helt sikkert vil gøre Fyn mere attraktiv i fremtiden.

– Som nævnt tidligere ligger en af de store udfordringer i at trække folk til uden for Fyn. Med en baggrund i detail kender jeg nu til problematikken fra flere brancher. Det er svært at få specielt folk øst for Storebælt til at komme til Fyn. Så der er stor kamp om talenter og de dygtige medarbejdere. Derfor er det også vigtigt, at vi råber Danmark op – fortæller om de gode historier vi har, og om den vækst vi ser. Fortæller, at Fyn er en stor del af et Danmark i fremgang.

House of Code påtænker at indtræde i Fynsk Erhvervs NEXT Leveltilbud til februar.  

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.