Nyheder • 04/02/2015

Fem skarpe til direktøren: Martin Nørholm Baltser – Middelfart Sparekasse

Fynsk Erhverv har stillet fem skarpe spørgsmål til adm. direktør for den prisvindende arbejdsplads, Middelfart Sparekasse, Martin Baltser.

Martin Baltser er adm. direktør for Middelfart Sparekasse, som er blandt de få danske banker, der i de senere år har åbnet nye filialer. Vi har stillet ham fem skarpe spørgsmål.

Arbejder I målrettet med vækst i jeres virksomhed? Hvordan?

– I Sparekassen arbejder vi med en strategi, vi betegner ‘Den Gyldne Middelvej’. Det er en strategi med fokus på kontrolleret vækst. Det har blandt andet medført, at Sparekassen har åbnet fem filialer inden for det sidste halvandet år. Filialerne er åbnet på baggrund af henvendelser fra medarbejdere udefra – medarbejdere, der er tiltrukket af den særlige måde, Middelfart Sparekasse har valgt at drive pengeinstitut på. De fem senest åbnede filialer har sammen med de øvrige 11 filialer medført, at Sparekassen i både 2013 og 2014 har formået at skabe en nettokundetilgang på mere end 10 procent, har ansat 80 nye medarbejdere og for 2014 kunne levere et resultat på 75 mio. kr. før skat.

Arbejder I målrettet med innovation i jeres virksomhed? 

– Middelfart Sparekasse adskiller sig ikke fra andre pengeinstitutter i forhold til udbuddet af produkter eller priser. Pengeinstitutter er ret ens på det område, og en produktnyhed kopieres lynhurtigt. Derimod har Sparekassen erkendt, at nøglen til succes hviler på medarbejdernes skuldre. Middelfart Sparekasse har formået at skabe et stærkt image med afsæt i et mangeårigt arbejde med medarbejderudvikling, et arbejde, Middelfart_Sparekasse_logoder har resulteret i en kåring som Danmarks bedste arbejdsplads hele tre gange.  Tilfredse medarbejdere er et middel til at opnå visionen om at blive bedst til kunder.  Jeg er overbevist om, at den tillid, vi viser medarbejderne i Middelfart Sparekasse, bliver omsat til god kundeservice, og mens det er relativt nemt at kopiere et produkt eller matche en pris, så er Sparekassens kultur opbygget gennem mere end 30 år og lader sig ikke sådan lige kopiere udtaler Martin Baltser.

Hvad er jeres virksomheds største udfordringer lige nu?

– I lighed med resten af den finansielle sektor er det en udfordring for Middelfart Sparekasse, at finanskrisen har været med til at definere en ny virkelighed. En virkelighed, hvor det meget lave renteniveau i kombination med en generel tilbageholdenhed fra forbrugerne i forhold til at låne penge giver pengeinstitutterne udfordringer i forhold til indtjeningen. Når vi alligevel lykkedes at skabe vækst på toplinjen i Sparekassen, er det især på grund af de mange nye kunder, der vælger Sparekassen.

Hvad er den største fordel ved at drive virksomhed på Fyn?

– Middelfart Sparekasse er etableret som et fynsk pengeinstitut for mere end 160 år siden, og vi har vores hovedsæde i Middelfart. Vi driver en væsentlig del af vores virksomhed på Fyn, hvor vi finder rigtig gode muligheder for finansiering af private kunders lånebehov og mindre og mellemstore virksomheders investeringsbehov.

Hvad er det vigtigste, en virksomhed skal gøre for at få varig succes?

– De nøgleord, jeg hæfter mig ved i forhold til Sparekassens succes og vores evne til at skabe succes på den lange bane, er kontinuitet, transparens og som nævnt tillid. En kultur som Sparekassens skabes ikke ”over night”. Det er et resultat af et mangeårigt arbejde med udvikling af hele organisationen, og det er et arbejde, der til stadighed foregår, så vi er gearet til at udnytte fremtidens muligheder. I en verden, hvor konkurrenten kun er en googlesøgning og et klik væk, er det en forudsætning, at vi som pengeinstitut opfører os ordentligt, leverer en god kundeservice og imødekommer kundernes behov.

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.