Nyheder • 11/02/2016

Fem skarpe til Business Advisoren

Administrerende direktør, Klindt Industriudvikling og bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv

I Fynsk Erhvervs NEXT Level-tilbud bliver én eller flere Business Advisorer tilknyttet en virksomhed for at sparre og vejlede om en konkret udviklings- eller vækstorienteret udfordring eller mulighed. Vi har stillet John Klindt, der er associeret partner i rådgivervirksomheden Business Broker og Business Advisor for flere NEXT Level-virksomheder, fem skarpe spørgsmål.

NEXT Level er et tilbud til virksomheder, der vil have kvalificeret sparring ift. et udviklingsmål. Til det formål får virksomhedene tilknyttet én eller flere Business Advisor(er), som kan vejlede virksomheden med lige præcis de udfordringer eller de muligheder, den står overfor.

John Klindt er associeret partner i rådgivervirksomheden Business Broker – og så er han Business Advisor for flere NEXT level-deltagere.

Vi har givet ham fem skarpe spørgsmål om, hvilke virksomheder, der har gavn af en Business Advisor, hvad en Business Advisor kan gøre for en virksomhed, og hvilke udfordringer det fynske erhvervsliv står over for i dag.

1. Hvilke typer virksomheder har gavn af at få tilknyttet en Business Advisor?

– Virksomheder, der er i mellemstadiet for opstart og fuldt opererende advisory boards eller bestyrelser – som er tæt på ‘proof of business’, og som inden for ét til to år vil have stort udbytte af at have et advisory board eller en professionel bestyrelse.

2. Hvad kan en Business Advisor gøre for en virksomhed?

– Business Advisor skal lede dem på vej i den rigtige retning med forretningsmodeller og forberede dem på at fungere med et advisory board eller en bestyrelse. De skal være der til at sparre om alle de ideer, som de får, og samtidig være med til at kvalificere deres beslutninger.

3. Hvad oplever du som de største udfordringer i de virksomheder, du møder som Business Advisor?

– Det er egentlig at “have snuden i sporet midt på vejen”. At sikre, at man kommer fremad og ikke danser rundt på stedet ved at ændre holdning med tre dages mellemrum.

4. Hvad er typiske opgaver for en Business Advisor?

– Sparring om strategi, drøftelser af forretningsmodel, prissætning ift. værdi, flytte fokus over på værdi for kunden fremfor produkt. Det er klassiske eksempler.

5. Hvad ser du som det fynske erhvervslivs største udfordring og største mulighed i dag?

– Største udfordring er at kunne få erhvervslivet til at samarbejde og præge kommunerne (det offentlige) til at samarbejde over grænserne i stedet for at bekæmpe hinanden. Vi skal se Fyn som et hele med Odense som den store drivkraft. Men vi skal også få Odense til at forstå, at resten af Fyn ikke bør være en kampplads for Odense til at gøre sig selv større, men at det er vigtigt for både kommunerne, Fyn og Odense, at man står sammen og sikrer diversitet ift. det, de enkelt kan.

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.