Nyheder • 12/10/2022

Egeskov klar til at gå nye veje

Med flere kåringer som ”Danmarks bedste attraktion” i kategorien for slotte på meritlisten, er der ingen tvivl om, at udstillingerne på Egeskov Slot i Kværndrup har masser at byde på for de besøgende. Med ansættelsen af historieuddannede Magnus Keil Eistrup gennem Fynsk Erhvervs NEXT talent-program, er Egeskov nu gået målrettet i gang med at udnytte det fulde potentiale i udstillingerne.

”Vi har i mange år overvejet at få en historisk uddannet person ind, men vi har aldrig rigtig haft modet til det. Måske fordi vi manglede en fornemmelsen af, hvad de kan – og hvad det ville koste, men nu fik vi chancen gennem NEXT talent, og så var det oplagt at slå til,” fortæller administrerende direktør Henrik Neelmeyer, der har fået lige så meget glæde af sin nye kollega, som han kunne drømme om.

Det har hurtigt vist sig, at vores tanker om at få sat struktur på sagerne har været rigtig.

“Magnus er dygtig til at dykke ned i detaljerne og finde spændende fakta, som er med til at give vores udstillinger endnu mere værdi,” siger Henrik Neelmeyer, der også glæder sig til at se samarbejdet folde sig mere håndgribeligt ud i en særudstilling i det nye år.

”I vores biludstilling har vi i mange år haft en lille elektrisk tankbil fra Shell stående, men historien bag den har ikke rigtigt været fortalt. Nu har Magnus kastet sig ud i det med masser af research, og på den måde får vi fortalt en historie om Storebæltsfærgerne, der nok ellers var ved at gå i glemmebogen. Det vil vi præsentere på en pop-up-udstilling,” siger Henrik Neelmeyer, der på flere måder tror, at Magnus Keil Eilstrup kommer til at omskrive historien på Egeskov:

Han kommer med en uddannelsesmæssig ballast, som vi i høj grad kan bruge.

“Og på en god måde er han med til at stille spørgsmålstegn ved, om vi gør det godt nok på udstillingerne. Har vi fakta nok? Ved vi nok? Er vi for løse eller for lette i formidlingen? Og så videre. Det er med til at rykke os videre, og vi har helt sikkert fået øjnene op for at hente nye, akademiske kompetencer ind fremover også.”

Glæden ved at dele den gode historie

Det er ikke kun Henrik Neelmeyer og Egeskov Slot, der er glade for udviklingen. Det gælder i høj grad også den nye kollega, der ser frem til at lancere den pop-up-udstilling, som han har forberedt.

”Benzinvognen kørte langs rækkerne, når bilerne holdt og ventede ved færgelejet på Knudshoved, og den er unik; ikke blot fordi den er den eneste velholdte tilbage, men også fordi den er et stykke Danmarkshistorie, når vi taler infrastruktur og det samlede danske vejnets forbindelse. Vognen kan skabe en generationssamtale, da den jo er en fast forankret del af mine forældre og bedsteforældres erindring om færden rundt i Danmark. Så det er en genstand, der kan danne grundlag for en samtale på tværs af generationer, der indeholder historie, nostalgi og pudsige anekdoter – det er netop, hvad formidlingen ved Egeskovs Veteranbilsmuseum handler om for mig,” siger Magnus Keil Eistrup.

EG Digital Welfare udvider medarbejderstaben med Next Talent

Next Talent-projekt, der matcher virksomheder med højtuddannede kandidater, gav det match, som EG Digital havde behov for - dog i en anden stilling, end først tænkt.

Ny satsning giver gladere kunder hos Micro Technic

Next Talent-projekt sikrer, at Micro Technics kunder bliver bedre informeret omkring igangværende projekter

Next Talent giver P. Christensen ekstra ressourcer

P. Christensen tænkte ud af boksen, da antallet af administrative opgaver voksede. De rakte ud til Fynsk Erhverv, som igennem NEXT talent-programmet hurtigt fandt frem til en dygtig kandidat, der i dag er ansat i den landsdækkende bilforhandler-koncern på Krumtappen i Odense, hvor koncernen har til huse.

Netværk blæste Gitte over fra første møde

Gitte Zimmermann er glad for den fortrolige sparring, hun får sammen med andre ejerledere i Fynsk Erhvervs netværk. Og anbefaler andre at kigge nærmere på tilbuddet.

Hør Tue Mantoni ved Nytårskuren i Cortex Business Park

Den 27. januar afholder vi nytårskur, hvor vi skal møde Tue Mantoni, der vil udfordrer os på vores vanetænkning, tidens uforudsigelighed, virksomhedernes nye sårbarhed og samfundsansvar. Tue Mantoni er bestyrelsesformand i Vækstfonden og tidligere direktør i Bang & Olufsen og Triumph Mortorcycles. Derudover er han forfatter til bogen ’Samfundskontrakten – En danmarksrejse på jagt efter […]

Nytårshilsen fra formanden 2023

Kære partnervirksomhed – allerførst godt nytår! Så fik vi en ny regering, den første, brede regering i mange år. Der er kommet mere fokus på erhvervslivet og på reformer, men vi ser også områder med plads til forbedringer og en smule bekymring. Vi har i det fynske erhvervsliv behov for langsigtede løsninger, forenklinger og incitamenter. […]

Årets fynske ejerledere fra AM Tooling forventer fortsat succes

Den fynske virksomhed AM Tooling er blevet hyldet som Årets Ejerledere 2022 på Fyn. Takket være målrettede satsninger på specifikke brancher og højteknologisk udvikling har de to ejere på få år femdoblet omsætningen, og planen er at fortsætte i samme stil i de kommende år.

Go Green – License to operate

I vores dialog med virksomheder over hele Fyn oplever vi et udtalt behov for et konkret tilbud, der kan få det første klimaregnskab i hus. Derfor har vi udviklet et netværkskoncept, som vi kalder ’Go Green’.  Her skaber virksomhedsledere i løbet af få møder det første klimaregnskab og får introduktion til bæredygtighedsrapporten

Broby-virksomhed til kamp for global trivsel

Med fokus på sundhed, hygiejne, digitalisering og FNs verdensmål, har Ken Hygiejne godt gang i forretningen, der hele tiden udvider med båder kunder og ansatte. Og særlig inddragelsen af verdensmålene har været en vigtig spiller i vækstrejsen.

EG Digital Welfare udvider medarbejderstaben med Next Talent

Next Talent-projekt, der matcher virksomheder med højtuddannede kandidater, gav det match, som EG Digital havde behov for - dog i en anden stilling, end først tænkt.

Forsikringsrådgiverens gode råd: Netværk på to hjul styrker dig både professionelt og personligt

For forsikringsrådgiveren i Söderberg & Partners, Henrik Dybdahl Trommer, er der ingen tvivl om, hvilken værdi Fynsk Erhvervs Business Challenge Cykling har gjort for ham - både professionelt og personligt.

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Der er ingen grund til at være optimistisk omkring verdenssituationen. Men der er god grund til at handle på den. Til Fynsk ErhvervsTopmøde gik økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.