Nyheder • 17/11/2022

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Baggrunden var alt andet end lys, og indledningen var langt fra optimistisk, men ikke desto mindre var der kort til smilene og grinene hos de fremmødte, da den veltalende økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder gik på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.

”Der er ingen lyspunkter i mit oplæg, når det kommer til prognoserne. Når I er færdige med at høre på mig og går hjem i aften, så kommer I til at sove dårligt om natten. Det gør jeg selv,” sagde Philipp Schröder med et skævt smil, før han opfordrede de 100 erhvervsledere i salen på Severin Kursuscenter i Middelfart til at smøge ærmerne op og gå krisen i møde med åben pande.

”Prognoserne er et gennemsnit. Også når man kigger på de enkelte brancher.  Det er ikke alle virksomheder, som bliver lige hårdt ramt.  Nogle virksomheder producerer inden for ‘Need-to-have’-segmentet, mens andre inden for ‘Nice-to-have’-segmentet.  Det er afgørende for, hvor hårdt krisen vil ramme ens virksomhed,  så lige nu er det tiden at stoppe op og spørge sig selv:

Hvilket segmentet ligger vi indenfor? Hvordan ser min recession ud? Hvad er mønstret hos mine kunder’.

Han erindrede om, at det er de dårligt drevne og lavproduktive virksomheder, der ryger først.  Derfor er det også nu, hvor man skal gentænke sin strategi og overveje, om det præcis er nu, man skal satse i forhold til at vinde nye markedsandele, købe op eller gå nye veje,” fortalte Philipp Schröder og spåede, at den aktuelle krise kommer til at påvirke verdensøkonomien i et eller andet omfang i de næste otte kvartaler.

Efter Philipp Schröders dystre toner og middagen bød programmet på uddeling af årets Tietgenpris 2022, der gik til Helge Munk, der blev hyldet for sin rejse som IT-matador, mentor, business angel og meget mere. (Se interviewet med Helge Munk her)

Aftenens program sluttede med et inspirerende oplæg fra Tina Moe, der har en lang karriere som blandt andet direktør i Novo Nordisk, NNE og ALECTIA på cv’et. Hendes oplæg handlede om, hvordan man skal lede sin virksomhed igennem og efter en krisetid, og igen var der konkrete råd til de fremmødte.

”Coronaen lærte os, hvad eksponentiel stigning faktisk betyder for hastigheden og spredningen. Nogle gange er det for sent at reagere, når man kan se en ny konkurrent eller et nyt produkt på markedet.  Det skal vi tage højde for i vores beslutningsprocesser fremover.

Fremtidens succeskriterium handler om at holde øje med og handle på de gode ideer, når de opstår.

Vi er nødt til at turde tage proaktive beslutninger og leve med nogle fejl ind i mellem, fordi vi er i en tid, hvor vi skal forvente det uventede,” sagde Tina Moe blandt andet.

Tina Moe er også forfatter til bogen Leadership of the Future – How to lead in a world that looks nothing like the past.

Her billeder fra aftenen her

Rutineret netværker beriges af forskelligheden i sin netværksgruppe i Fynsk Erhverv

I mere end 15 år har Dennis Larsen været fast netværksmedlem Fynsk Erhverv, men han er langt fra færdig med at udvikle sig i fællesskab med ligesindede.

Bæredygtighed er en hjørnesten i Damixa

Fynskfødte Damixa nærmer sig hundrede år, men er en topmoderne virksomhed. Og at være topmoderne i 2023 handler i høj grad om fokus på bæredygtighed

Tue Mantoni: Virksomhedens rolle i samfundet er vigtig

Ifølge Tue Mantoni, der er tidligere CEO i Bang & Olufsen og motorcykelgiganten Triumph samt tidligere bestyrelsesformand i Vækstfonden, bør alle erhvervsledere have fokus på, hvilken rolle deres virksomhed kan spille i samfundet i 2023. “Man skal selvfølgelig levere værdi til sine aktionærer, men man skal også tænke på, hvordan man kan appellere og kommunikere […]

Tag en bestyrelsesuddannelse og skab større værdi

Som partnervirksomhed i Fynsk Erhverv har du mulighed for at deltage i Bestyrelsesuddannelsen for SMV-virksomheder ved Aarhus Universitet, endda på favorable vilkår. Igennem de senere år har tæt på 40 fynske erhvervsledere gjort brug af denne partnerfordel, og alle uden undtagelse har gennemført uddannelsen med stor begejstring for både form, indhold og netværket.

Nordeas frivillige arbejde er et “win-win”

I de seneste har tre har de ansatte i banken Nordea haft mulighed for at bruge to arbejdsdage hvert år på at arbejde frivilligt i en god sags tjeneste. En del ansatte i Odense-afdelingen er tilknyttet frivilligcenter Odense - et samarbejde alle parter er godt tilfreds med.

FormueFyn satser på smarte IT-løsninger og godt netværk

Selvom FormueFyn var Danmarks første fondsmælgerselskab, så er moderne teknologi, netværk og nytænkning fortsat en meget vigtig del af hverdagen i forretningen. 

Software-eksperter får sparring til nyansættelser

Da Viking Software havde brug for nye kompetencer til deres marketingafdeling, så skete matchet gennem Fynsk Erhvervs Next Talent forløb - to gange.

Nyt, grønt projekt gør bæredygtighed mere målbar for Automation Lab i Svendborg

I Svendborg-virksomheden Automation Lab har der i de senere år været skarpt fokus på at skrue op for bæredygtigheden og ned for klimaaftrykket. I den forbindelse har virksomheden været testkanin på et nyt tiltag, der nu skal gøre det lettere for alle virksomheder at måle udviklingen på de bæredygtige tiltag. Værktøjet bliver nu rullet ud […]

Focus Advokater: Gode HR-værktøjer understøtter forretningen

Digitalisering af HR-processen hjælper Focus Advokater til at bruge ressourcerne mere fordelagtigt med HR-ONs systemer.