Nyheder • 17/11/2022

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Baggrunden var alt andet end lys, og indledningen var langt fra optimistisk, men ikke desto mindre var der kort til smilene og grinene hos de fremmødte, da den veltalende økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder gik på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.

”Der er ingen lyspunkter i mit oplæg, når det kommer til prognoserne. Når I er færdige med at høre på mig og går hjem i aften, så kommer I til at sove dårligt om natten. Det gør jeg selv,” sagde Philipp Schröder med et skævt smil, før han opfordrede de 100 erhvervsledere i salen på Severin Kursuscenter i Middelfart til at smøge ærmerne op og gå krisen i møde med åben pande.

”Prognoserne er et gennemsnit. Også når man kigger på de enkelte brancher.  Det er ikke alle virksomheder, som bliver lige hårdt ramt.  Nogle virksomheder producerer inden for ‘Need-to-have’-segmentet, mens andre inden for ‘Nice-to-have’-segmentet.  Det er afgørende for, hvor hårdt krisen vil ramme ens virksomhed,  så lige nu er det tiden at stoppe op og spørge sig selv:

Hvilket segmentet ligger vi indenfor? Hvordan ser min recession ud? Hvad er mønstret hos mine kunder’.

Han erindrede om, at det er de dårligt drevne og lavproduktive virksomheder, der ryger først.  Derfor er det også nu, hvor man skal gentænke sin strategi og overveje, om det præcis er nu, man skal satse i forhold til at vinde nye markedsandele, købe op eller gå nye veje,” fortalte Philipp Schröder og spåede, at den aktuelle krise kommer til at påvirke verdensøkonomien i et eller andet omfang i de næste otte kvartaler.

Se Philipp Schröders præsentation og makroøkonomiske perspektiv her

Efter Philipp Schröders dystre toner og middagen bød programmet på uddeling af årets Tietgenpris 2022, der gik til Helge Munk, der blev hyldet for sin rejse som IT-matador, mentor, business angel og meget mere. (Se interviewet med Helge Munk her)

Aftenens program sluttede med et inspirerende oplæg fra Tina Moe, der har en lang karriere som blandt andet direktør i Novo Nordisk, NNE og ALECTIA på cv’et. Hendes oplæg handlede om, hvordan man skal lede sin virksomhed igennem og efter en krisetid, og igen var der konkrete råd til de fremmødte.

”Coronaen lærte os, hvad eksponentiel stigning faktisk betyder for hastigheden og spredningen. Nogle gange er det for sent at reagere, når man kan se en ny konkurrent eller et nyt produkt på markedet.  Det skal vi tage højde for i vores beslutningsprocesser fremover.

Fremtidens succeskriterium handler om at holde øje med og handle på de gode ideer, når de opstår.

Vi er nødt til at turde tage proaktive beslutninger og leve med nogle fejl ind i mellem, fordi vi er i en tid, hvor vi skal forvente det uventede,” sagde Tina Moe blandt andet.

Se Tina Moes præsentation, herunder hendes 7 ledelsesprincipper for bæredygtig ledelse her.

Tina Moe er også forfatter til bogen Leadership of the Future – How to lead in a world that looks nothing like the past.

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Ved Fynsk ErhvervsTopmøde onsdag den 16. november fik Helge Munk under middagen overrakt Tietgenprisen.  Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris og har været uddelt hvert år siden 2005, tilfalder en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket.

Ny satsning giver gladere kunder hos Micro Technic

Next Talent-projekt sikrer, at Micro Technics kunder bliver bedre informeret omkring igangværende projekter

Udfordringerne står i kø, mens vi venter på ny regering

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er i gang. 16 fynske medlemmer af det nye folketing står klar til at tage fat, og der er nok at tage fat på, for udfordringerne står i kø. Der er sendt mange løfter afsted under valgkampen, og nu […]

Kriserne kan gøre dig til en bedre leder

Covid19, krigen i Ukraine og klimakrisen tvinger ledere til at uddelegere og handle hurtigere. Tina Moe gør os klogere til Fynsk ErhvervsTopmøde den 16. november, men kommer allerede her med nogle få, gode råd.

Vi er flyttet til Cortex Business Park

Vi er flyttet fra de historiske lokaler på Albani Torv 4 i Odense centrum til Cortex Business Park, Cortex Park Vest 4, st., Odense M. Du kan fortsat kontakte os på tlf.nr. 66 14 47 14 eller mail: info@fynskerhverv.dk.

FV22: Virksomhederne efterlyser handling og reformer

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er gået i gang . Under valgkampen har vi adresseret de ønsker og behov, som det fynske erhvervsliv pegede på kort for valgudskrivelsen.  Og vi følger op på de udfordringer, der står i vejen for de fynske virksomheders udvikling […]

FV22: Ryd ud i bureaukratiet

De fynske virksomheder bruger for meget tid på at finde rundt i tunge bureaukratiske systemer og omfattende krav og reguleringer, og det opleves af mange som ’skudt langt over målet’ eller som spild af tid. Det viser en stikprøve kort før, at valget blev udskrevet den 5. oktober. Derfor efterlyser Fynsk Erhverv en målrettet indsats […]

FV22: Digital infrastruktur en forudsætning for vækst

Digitalisering, data og intelligente løsninger udvikler sig hurtigt og spiller en stadig større rolle for virksomhedernes indtjeningsevne og konkurrencekraft. Digitalisering er kort sagt en vækstdriver. Forudsætningen for at kunne profitere af de nyeste digitale teknologier er en mobil- og internetforbindelse i verdensklasse. Derfor er den digitale infrastruktur i dag at betragte som kritisk infrastruktur på […]

FV22: Sænk momsen på kultur- og restaurationsbesøg

Den eskalerende energikrise med inflation og forringet købekraft i samfundet rammer nu også hoteller, restauranter og kulturtilbuddene hårdt. Her kæmper man nemlig nu for alvor med stærkt stigende priser på el og varme, og der er mærkbart færre penge at gøre godt med. Det samme gør sig gældende hos gæsterne. Og med udsigt til, at […]