Nyheder • 16/11/2022

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Helge Munk er årets modtager af Tietgenprisen 2022.

Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris, har været uddelt hvert år siden 2005. Den tildeles en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket inden for fornyelse, innovation og nytænkning, driver en god forretning og samtidig udviser samfundsansvar gennem en uegennyttig indsats m.v.

Prisen uddeles i et samarbejde mellem TietgenSkolen og Fynsk Erhverv, der i dommerkomitéen har suppleret sig med formanden for Erhvervshus Fyns bestyrelse samt ansvarshavende chefredaktør på Fyens Stiftstidende. Den uddeles hvert år ved Fynsk ErhvervsTopmøde  i november.

Accepter venligst statistics, marketing cookies for at se denne video.

Ved overrækkelsen på Fynsk Erhvervs Topmøde den 16. november fremhævede  bestyrelsesformand for TietgenSkolen Søren J. Nielsen blandt andet:

“Når vi ser på tidligere modtagere – og dette års modtager af Tietgenprisen, kan vi være stolte over, at vi har så mange dygtige og visionære erhvervsledere.  Det er vores ambition også i fremtiden at hylde det fynske erhvervslivs helte – det har de og vi fortjent – specielt i en tid, hvor vi har brug for at fokusere og hylde succeser. Fynsk Erhverv vil arbejde for gode rammer og vilkår og ikke mindst stærke relationer og samarbejder mellem virksomhederne, mens TietgenSkolen vil sikre gode merkantile uddannelser, der er med til at sikre fødekanalerne.

Årets prismodtager har taget hele rejsen fra studerende, ansat, iværksætter, virksomhedsejer til investor og bestyrelsesformand og har fortsat en aktiv erhvervskarriere.

I dag er han mentor/facilitator, investor og bestyrelsesformand for flere virksomheder, primært indenfor it-området, heriblandt cloud- og mobilløsninger samt droneteknologi.

Han er en rollemodel for at skabe værdi – ikke kun for sig selv og sin branche – men på tværs af mennesker og samfundet. Han er Mr. IT i Odense

Helge har i den grad bidraget til innovation, iværksætteri og udvikling. De ringe, han har skabt i vandet via sit arbejde, netværk, hubs og investeringer, har bidraget til og medvirket til Odenses forandring – skabt et fokus væk fra et industri- til et videnssamfund.

Med andre ord har Helge været med til at gøde jorden – så vi i dag oplever en helt anden fokusering og opbakning til iværksætteri og erhvervslivet i det hele taget. Mange nye virksomheder og arbejdspladser er vokset ud Helges opbakning, sparring, investering og lyst til at skabe og hjælpe andre med at skabe værdi.

Helge har været foregangsmand i skabelsen af IT-klyngen, som sammen med RoboCluster har skabt og gjort Odense til centrum for IT og robot- og automationsteknologi.

Alle relationer og virksomheder har i Helge altid mødt en person med højt humør og smil – med et positivt livssyn, der ser og skaber nye muligheder.

Men ikke mindst en person med lyst og evne til at se ud over egen næsetip, og derved skabe værdi og synergier til sine netværk, relationer og samarbejdspartnere.

Helge har gennem egen virksomhed skabt mange arbejdspladser, men han har også bidraget til andres udvikling og succes.

Lad mig blot som eksempel nævne Munk House, hvor han var forrest på hub-tankegangen og ideen om at skabe rammer for iværksætteren og de små erhvervsaktører.

Der findes erhvervsledere, der med tid, erfaring og alder får respekt. Det er ingen hemmelighed – hvis jeg må være så fri – at Helge har alle disse egenskaber. Men til trods herfor skal der ikke herske tvivl om dine evner til at være nyskabende, innovativ og åben for nye ideer, veje og forandringer.

Du kan selv skabe fornyelsen – men måske allerhelst og bedst – sammen med dine relationer, hvilket også 100 procent flugter med dit menneskesyn og naturlige beskedenhed.

En forudsætning for succes er også høje faglige kompetencer. Når dette kombineres med menneskelige og personlige kompetencer – så har man et godt mix – men skal det være helt sublimt, så skal man også have evnen til at skabe kompetence og synergier hos ens medmennesker. Vi kunne også kalde det en ”bæredygtig” erhvervsleder i disse tider, hvor vi taler om bæredygtighed.

Tillykke til Helge Munk med Tietgenprisen og titlen som ”bæredygtig” erhvervsleder som bevis for en succesfuld og enestående erhvervskarriere. En karriere, der beviser, at alle virksomheder og erhvervsledere bør have fokus på bæredygtighed i en bredere forstand. En erhvervsleder, som vi er stolt af at have iblandt os.

Med disse ord fik Helge Munk overrakt en skulptur af Jens Galschiøt, et diplom og en buket blomster af bestyrelsesformand for TietgenSkolen Søren J. Nielsen og bestyrelsesformand i Fynsk Erhverv Henrik Neelmeyer.

 

Se tidligere modtagere af Tietgenprisen her

Rutineret netværker beriges af forskelligheden i sin netværksgruppe i Fynsk Erhverv

I mere end 15 år har Dennis Larsen været fast netværksmedlem Fynsk Erhverv, men han er langt fra færdig med at udvikle sig i fællesskab med ligesindede.

Bæredygtighed er en hjørnesten i Damixa

Fynskfødte Damixa nærmer sig hundrede år, men er en topmoderne virksomhed. Og at være topmoderne i 2023 handler i høj grad om fokus på bæredygtighed

Tue Mantoni: Virksomhedens rolle i samfundet er vigtig

Ifølge Tue Mantoni, der er tidligere CEO i Bang & Olufsen og motorcykelgiganten Triumph samt tidligere bestyrelsesformand i Vækstfonden, bør alle erhvervsledere have fokus på, hvilken rolle deres virksomhed kan spille i samfundet i 2023. “Man skal selvfølgelig levere værdi til sine aktionærer, men man skal også tænke på, hvordan man kan appellere og kommunikere […]

Tag en bestyrelsesuddannelse og skab større værdi

Som partnervirksomhed i Fynsk Erhverv har du mulighed for at deltage i Bestyrelsesuddannelsen for SMV-virksomheder ved Aarhus Universitet, endda på favorable vilkår. Igennem de senere år har tæt på 40 fynske erhvervsledere gjort brug af denne partnerfordel, og alle uden undtagelse har gennemført uddannelsen med stor begejstring for både form, indhold og netværket.

Nordeas frivillige arbejde er et “win-win”

I de seneste har tre har de ansatte i banken Nordea haft mulighed for at bruge to arbejdsdage hvert år på at arbejde frivilligt i en god sags tjeneste. En del ansatte i Odense-afdelingen er tilknyttet frivilligcenter Odense - et samarbejde alle parter er godt tilfreds med.

FormueFyn satser på smarte IT-løsninger og godt netværk

Selvom FormueFyn var Danmarks første fondsmælgerselskab, så er moderne teknologi, netværk og nytænkning fortsat en meget vigtig del af hverdagen i forretningen. 

Software-eksperter får sparring til nyansættelser

Da Viking Software havde brug for nye kompetencer til deres marketingafdeling, så skete matchet gennem Fynsk Erhvervs Next Talent forløb - to gange.

Nyt, grønt projekt gør bæredygtighed mere målbar for Automation Lab i Svendborg

I Svendborg-virksomheden Automation Lab har der i de senere år været skarpt fokus på at skrue op for bæredygtigheden og ned for klimaaftrykket. I den forbindelse har virksomheden været testkanin på et nyt tiltag, der nu skal gøre det lettere for alle virksomheder at måle udviklingen på de bæredygtige tiltag. Værktøjet bliver nu rullet ud […]

Focus Advokater: Gode HR-værktøjer understøtter forretningen

Digitalisering af HR-processen hjælper Focus Advokater til at bruge ressourcerne mere fordelagtigt med HR-ONs systemer.