Nyheder • 16/11/2022

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Ved Fynsk ErhvervsTopmøde onsdag den 16. november fik Helge Munk under middagen overrakt Tietgenprisen.  Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris og har været uddelt hvert år siden 2005, tilfalder en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket inden for fornyelse, innovation og nytænkning, driver en god forretning og samtidig udviser samfundsansvar gennem en uegennyttig indsats m.v.

Prisen uddeles i et samarbejde mellem TietgenSkolen og Fynsk Erhverv, der i dommerkomitéen har suppleret sig med formanden for Erhvervshus Fyns bestyrelse samt ansvarshavende chefredaktør på Fyens Stiftstidende.

I sin motivation for valget nævnte bestyrelsesformand for TietgenSkolen Søren Nielsen blandt andet:

“Når vi ser på tidligere modtagere – og dette års modtager af Tietgenprisen, kan vi være stolte over, at vi har så mange dygtige og visionære erhvervsledere.  Det er vores ambition også i fremtiden at hylde det fynske erhvervslivs helte – det har de og vi fortjent – specielt i en tid, hvor vi har brug for at fokusere og hylde succeser. Fynsk Erhverv vil arbejde for gode rammer og vilkår og ikke mindst stærke relationer og samarbejder mellem virksomhederne, medens TietgenSkolen vil sikre gode merkantile uddannelser, der er med til at sikre fødekanalerne.

Årets prismodtager har taget hele rejsen fra studerende, ansat, iværksætter, virksomhedsejer til investor og bestyrelsesformand og har fortsat en aktiv erhvervskarriere.

I dag er han mentor/facilitator, investor og bestyrelsesformand for flere virksomheder, primært indenfor it-området, heriblandt cloud- og mobilløsninger samt droneteknologi.

Han er en rollemodel for at skabe værdi – ikke kun for sig selv og sin branche – men på tværs af mennesker og samfundet.

Der er sikkert mange, der allerede har gættet, at dette års prismodtager er Mr. IT i Odense – nemlig Helge Munk.

Helge har i den grad bidraget til innovation, iværksætteri og udvikling. De ringe, han har skabt i vandet via sit arbejde, netværk, hubs og investeringer, har bidraget til og medvirket til Odenses forandring – skabt et fokus væk fra et industri- til et videnssamfund.

Med andre ord har Helge været med til at gøde jorden – så vi i dag oplever en helt anden fokusering og opbakning til iværksætteri og erhvervslivet i det hele taget. Mange nye virksomheder og arbejdspladser er vokset ud Helges opbakning, sparring, investering og lyst til at skabe og hjælpe andre med at skabe værdi.

Helge har været foregangsmand i skabelsen af IT-klyngen, som sammen med RoboCluster har skabt og gjort Odense til centrum for IT og robot- og automationsteknologi.

Alle relationer og virksomheder har i Helge altid mødt en person med højt humør og smil – med et positivt livssyn, der ser og skaber nye muligheder.

Men ikke mindst en person med lyst og evne til at se ud over egen næsetip, og derved skabe værdi og synergier til sine netværk, relationer og samarbejdspartnere.

Helge har gennem egen virksomhed skabt mange arbejdspladser, men han har også bidraget til andres udvikling og succes.

Lad mig blot som eksempel nævne Munk House, hvor han var forrest på hub-tankegangen og ideen om at skabe rammer for iværksætteren og de små erhvervsaktører.

Der findes erhvervsledere, der med tid, erfaring og alder får respekt. Det er ingen hemmelighed – hvis jeg må være så fri – at Helge har alle disse egenskaber. Men til trods herfor skal der ikke herske tvivl om dine evner til at være nyskabende, innovativ og åben for nye ideer, veje og forandringer.

Du kan selv skabe fornyelsen – men måske allerhelst og bedst – sammen med dine relationer, hvilket også 100 procent flugter med dit menneskesyn og naturlige beskedenhed.

En forudsætning for succes er også høje faglige kompetencer. Når dette kombineres med menneskelige og personlige kompetencer – så har man et godt mix – men skal det være helt sublimt, så skal man også have evnen til at skabe kompetence og synergier hos ens medmennesker. Vi kunne også kalde det en ”bæredygtig” erhvervsleder i disse tider, hvor vi taler om bæredygtighed.

Tillykke til Helge Munk med Tietgenprisen og titlen som ”bæredygtig” erhvervsleder som bevis for en succesfuld og enestående erhvervskarriere. En karriere, der beviser, at alle virksomheder og erhvervsledere bør have fokus på bæredygtighed i en bredere forstand. En erhvervsleder, som vi er stolt af at have iblandt os.

Med disse ord fulgte en skulptur af Jens Galschiøt, et diplom og en buket blomster.

Accepter venligst statistics, marketing cookies for at se denne video.

 

Se tidligere modtagere af Tietgenprisen her

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Der er ingen grund til at være optimistisk omkring verdenssituationen. Men der er god grund til at handle på den. Til Fynsk ErhvervsTopmøde gik økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.

Ny satsning giver gladere kunder hos Micro Technic

Next Talent-projekt sikrer, at Micro Technics kunder bliver bedre informeret omkring igangværende projekter

Udfordringerne står i kø, mens vi venter på ny regering

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er i gang. 16 fynske medlemmer af det nye folketing står klar til at tage fat, og der er nok at tage fat på, for udfordringerne står i kø. Der er sendt mange løfter afsted under valgkampen, og nu […]

Kriserne kan gøre dig til en bedre leder

Covid19, krigen i Ukraine og klimakrisen tvinger ledere til at uddelegere og handle hurtigere. Tina Moe gør os klogere til Fynsk ErhvervsTopmøde den 16. november, men kommer allerede her med nogle få, gode råd.

Vi er flyttet til Cortex Business Park

Vi er flyttet fra de historiske lokaler på Albani Torv 4 i Odense centrum til Cortex Business Park, Cortex Park Vest 4, st., Odense M. Du kan fortsat kontakte os på tlf.nr. 66 14 47 14 eller mail: info@fynskerhverv.dk.

FV22: Virksomhederne efterlyser handling og reformer

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er gået i gang . Under valgkampen har vi adresseret de ønsker og behov, som det fynske erhvervsliv pegede på kort for valgudskrivelsen.  Og vi følger op på de udfordringer, der står i vejen for de fynske virksomheders udvikling […]

FV22: Ryd ud i bureaukratiet

De fynske virksomheder bruger for meget tid på at finde rundt i tunge bureaukratiske systemer og omfattende krav og reguleringer, og det opleves af mange som ’skudt langt over målet’ eller som spild af tid. Det viser en stikprøve kort før, at valget blev udskrevet den 5. oktober. Derfor efterlyser Fynsk Erhverv en målrettet indsats […]

FV22: Digital infrastruktur en forudsætning for vækst

Digitalisering, data og intelligente løsninger udvikler sig hurtigt og spiller en stadig større rolle for virksomhedernes indtjeningsevne og konkurrencekraft. Digitalisering er kort sagt en vækstdriver. Forudsætningen for at kunne profitere af de nyeste digitale teknologier er en mobil- og internetforbindelse i verdensklasse. Derfor er den digitale infrastruktur i dag at betragte som kritisk infrastruktur på […]

FV22: Sænk momsen på kultur- og restaurationsbesøg

Den eskalerende energikrise med inflation og forringet købekraft i samfundet rammer nu også hoteller, restauranter og kulturtilbuddene hårdt. Her kæmper man nemlig nu for alvor med stærkt stigende priser på el og varme, og der er mærkbart færre penge at gøre godt med. Det samme gør sig gældende hos gæsterne. Og med udsigt til, at […]