Nyheder • 06/08/2015

Direktør for Syddansk Erhvervsskole: Godt vi har fået adgangskrav

Det første år med adgangskrav på de danske erhvervsskoler er nu igang, og indtil videre er Lars Bregnehøj, direktør for Syddansk Erhvervsskole, begejstret for tiltaget: “Det sender et vigtigt signal om, at det kræver noget at tage en erhvervsuddannelse,” siger han.

Erhvervsskolereformen blev vedtaget sidste år af alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten. Et af hovedpunkterne i reformen var adgangskrav til erhvervsskolerne.

Daværende undervisningsminister Christine Antorini (S) sagde dengang til TV 2 News, at hun var begejstret for aftalen og det brede forlig.

– Det er en stor ambitiøs reform af erhvervsuddannelserne. Den gør en kæmpeforskel og løfter kvaliteten på det faglige niveau, fortalte hun.

På Syddansk Erhvervsskole har man taget hul på første år med reformen, og allerede nu kan man se ændringer. 

– Det endelige optag er ikke færdiggjort endnu, men det tyder på, at vi får omkring 10 procent færre ind i år, fortæller Lars Bregnehøj, direktør for Syddansk Erhvervsskole, til Fynsk Erhverv.

– Vi har haft ca. 100 til optagelsesprøve, og 28 har modtaget ekstra undervisning i tre uger henover sommeren, så de kan kvalificere sig til optagelsesprøven. Det er særligt kravene til matematik, der har voldt problemer, siger han.

– Men de har været enormt motiverede og glade for undervisningen. Det er virkelig en god mulighed for dem.

Bedre de møder kravene tidligt 
Syddansk Erhvervsskole opstod som en fusion mellem Odense Tekniske Skole og Vejle Tekniske Skole i 2008, som hver har mere end 150 års erfaring i at uddanne unge danskere. Den er med 5.600 elever Danmarks største tekniske skole, men vil altså skrumpe med nogle hundrede elever i år som følge af erhvervsskolereformen.

Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, fortæller Lars Bregnehøj.

– Mange af de unge mennesker, som ikke klarer optagelseskravene, kommer fra 9. klasse og kan nå at rette op på det i 10. Desuden er det også kun her på første årgang, kravene kommer som noget nyt for de ældste folkeskoleelever – dem der går i 7. klasse nu, de kender jo til de nye forhold, siger han og fortsætter:

– Vi synes, det er en god ting, der er krav allerede fra optaget af. Det sender et signal om, at det kræver noget at tage en erhvervsuddannelse.

Brancherne stiller krav
Lars Bregnehøj forklarer, at uddannelserne på Erhvervsskolerne sætter både boglige og tekniske krav og kræver dedikation og fokus. Og det kommer eleverne under alle omstændigheder til at mærke.

– Kravene på vores hovedforløb sættes i samarbejde med de brancher, forløbene retter sig mod. De krav er der altså af en årsag; der er brug for kundskaber ude i det virkelige liv. Derfor er det positivt, at den nye reform sigter mod at styrke fagligheden, bl.a. gennem optagelseskrav. Vi bakker op om reformen, slutter Lars Bregnehøj.

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.