Nyheder • 27/09/2021

Dialog flytter arbejdspladser i Middelfart

Keld Demant, Bunker Holding

To års frugtbart parløb mellem erhvervsliv og kommune med “Brobygning Middelfart” har overbevist direktøren i Bunker Holding Group, Keld Demant, om at endnu mere samarbejde er vejen frem for både kommune og virksomheder i Middelfart.

Derfor ser Keld Demant også frem til at være vært, når Fynsk Erhverv tirsdag den 28. september holder fyraftensmøde i anledning af det kommende kommunalvalg. Her mødes borgmester Johannes Lundsfryd (A) og Regitze Tilma, der er Venstres spidskandidat, med en række lokale erhvervsledere for at have en dialog om fremtiden.

Vi har allerede set, at dialog nytter, og at den kan flytte både erhvervslivet og kommunen i den rigtige retning, og når vi har nogle fælles udfordringer, giver det rigtig god mening at løse dem i fællesskab

siger Keld Demant, der slår fast, at der stadig er masser af udfordringer at tage fat på.

I lighed med mange andre virksomheder uden for landets største byer kæmper Bunker Holding Group blandt andet om de unges gunst. For uden et decideret studiemiljø at trække på, kræves der en ekstra indsats, før jobopslagene får den ønskede effekt i Middelfart-området.

“Manglen på studerende er helt sikkert den største udfordring i Middelfart, fordi vi skal hente nyuddannede akademikere fra Odense og Aarhus i stedet. Det er lykkes endnu, men det er svært, og derfor tror jeg på, at vi som virksomheder kan rykke meget, hvis vi sammen sørger for at gøre Middelfart til en endnu attraktiv by at komme til. Når først de er her, er det oplagt, at det er en skøn by, hvor der er mindre crowded, og hvor det er oplagt at stifte familie og bo,” konstaterer Keld Demant, der tror på, at øget digitalisering er en del af løsningen på den udfordring.

“Der sker en hel masse ting i kommunen, som ingen af os har hørt om, og der tror jeg, at vi med en digital platform kan gøre kommunen endnu mere attraktiv. Det kunne også være ved at sætte flere interessenter i forbindelse, når de har fælles interesser. Så hvis der er mountainbikeløb i Middelfart, kører hotellerne tilbud, cykelsmedene holder søndagsåbent og så videre. Digitalisering er jo ikke en religion, det er evnen til at sætte data i spil, og det kan vi rykke på sammen.”

Fyraftensmøde i Middelfart
Klik på billedet for at se invitationen

Arbejdsglæde på tværs af virksomheder

Ud over de nyuddannede har Bunker Holding Group og flere af de andre store Middelfart-virksomheder også adskillige udenlandske ansatte. Her peger Keld Demant på endnu en udfordring, som bedst kan løses med et formaliseret samarbejde mellem virksomhederne.

“Når vi får nye medarbejdere, spørger vi altid ind til, hvad ægtefællen og partneren laver og har brug for. Hvis han eller hun nu er ingeniør, kan jeg finde på at ringe til Carsten Kind ved Interacoustics, men vi kan gøre det bedre og systematisere det med brobygning,” mener Keld Demant, som slår fast, at omgivelserne er vigtige.

I sidste ende er der ingen medarbejdere, der bliver i en virksomhed, hvis deres familie ikke trives, så på det område kan den fælles indsats næsten ikke overvurderes.

En anderledes bolig-job-ordning

Netop udfordringer med trivslen fik sidste år Bunker Holding Group til at igangsætte et usædvanligt projekt. Over en periode kom opsigelser fra ansatte, til trods for, at de ellers udtrykte stor arbejdsglæde.

“Vi gjorde os den erfaring, at vores nye tilflyttere stortrivedes i jobbet, men alligevel flyttede de efter et par år. Der hvor skoen trykkede, var fra de gik hjem fra arbejde, til de kom igen. Derfor opførte vi et byggeri med 12 boliger, hvor vi lejer halvdelen ud til udlændinge og den anden halvdel til danske ansatte, og så har vi lavet en “buddy”-ordning, hvor de lærer af hinanden om sygesikringskort, svømmehal og så videre – og samtidig får de et netværk, så der nogen, som kan fodre katten eller tømme postkassen, når de er ude at rejse,” fortæller Keld Demant.

Han mener ikke, at boligbyggeriet er en kommunal opgave, men til gengæld kan brobyggerne godt hjælpe med at sprede budskabet:

“Hvis et byggeri kan gå i nul, så er det en gevinst for os som virksomheder, og det er langt sværere for kommunen. Men de har en viden om, hvilke andre virksomheder, som har brug for boliger, og måske kan de være med i koordinering, ligesom de har været dygtige til med brobygningen.”

ESG-strategien er bestyrelsens ansvar – Er din SMV-bestyrelse klædt på?

Af Professor Annabeth Aagaard, Aarhus Universitet I takt med at EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) trækker virksomhederne tættere på en ny virkelighed, står danske SMV’er over for en afgørende transformation. CSRD kræver, at store virksomheder systematisk rapporterer på en lang række ESG-parametre, herunder deres samlede CO₂-aftryk. Dette indebærer ikke blot deres egen udledning (Scope […]

Direktør Jytte Reinholdt forlader Fynsk Erhverv i 2025

Efter 17 år som direktør har Jytte Reinholdt meddelt Fynsk Erhvervs bestyrelse, at hun ønsker at overlade stafetten til en ny direktør i løbet af 2025. Beslutningen vil først træde i kraft, når en passende afløser er fundet. “Under Jytte Reinholdts ledelse har Fynsk Erhverv gennemgået en markant udvikling. Organisationen og bestyrelsen er blevet professionaliseret, […]

Revy-ejer: “Jeg er vant til at skabe noget ud af ingenting”

Lars Arvad er direktør og ejer af Odense Sommerrevy, en af Danmarks førende revyer. Virksomheden drives i dag med en professionel bestyrelse og et strategisk fokus, der sikrer både kunstnerisk og økonomisk succes. Lars Arvad har selv haft en central rolle i udviklingen, fra at stå for alt i starten til at samarbejde med erhvervsfolk, […]

Nytårskur og boblende netværk

Til årets nytårskur i Fynsk Erhverv var huset fyldt med engagerede medlemmer, der kom til en inspirerende eftermiddag fyldt med netværk, videndeling og spændende oplæg om det nye års muligheder og udfordringer for erhvervslivet. Bestyrelsesleder Henrik Neelmeyer bød velkommen og satte ord på nogle af de muligheder, 2025 kan bringe for erhvervet. Direktør Jytte Reinholdt […]

Nytårshilsen 2025

Når vi siger farvel til 2024 og byder 2025 velkommen, er det en oplagt anledning til at reflektere over året, der er gået, og se fremad mod de muligheder og udfordringer, der ligger foran os.

Flere fynske virksomheder står foran et generationsskifte

Behovet for generationsskifte blandt små og mellemstore virksomheder har aldrig været større, fordi mange ejere nærmer sig pensionsalderen, samtidig med at flere ejere allerede sælger deres livsværk, når de er 45-50 år gamle.

Lokal vidensdeling driver udviklingen af HR-rollen

HR har en unik mulighed for at tage en endnu mere aktiv rolle i udviklingen af fremtidens bæredygtige organisationer. Og det er præcis, hvad virksomhederne i Fynsk Erhvervs HR-netværk gør. Fynsk Erhvervs HR-netværk er vi ikke bare med på sidelinjen – vi er med til at sætte kursen. HR er ikke blot en støttefunktion eller […]

Videnforum: Adgang til ny viden i et fortroligt forum

Fynsk Erhvervs Videnforum har siden 2022 tilbudt erhvervsledere en unik platform for strategisk sparring, videndeling og personlig udvikling. Her mødes ledere fra forskellige brancher i et fortroligt rum, hvor konkrete problemstillinger bliver diskuteret, erfaringer bliver delt, og nye løsninger bliver skabt. Møderne er professionelt faciliteret og sikrer, at deltagerne får konkrete redskaber, inspiration og løsninger […]

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.