Nyheder • 17/01/2021

Danske styrker banede vejen for SBS-handel

Den 7. januar 2021 tikkede en længe ventet nyhed ind på telegrambureauerne verden over, da Svendborg-virksomheden Scandinavian Brake Systems oplyste, at salget af divisionen SBS Friction A/S til italienske bremseproducent Brembo var gået igennem som planlagt.

Pressemeddelelsen betyder, at de omtrent 100 ansatte i SBS Friction har fået en ny arbejdsgiver, men produktionen i fabrikken på Kuopiovej 11 i Svendborg bliver der ikke ændret på, for den fynske ekspertise er en stor del af forklaringen på handlen, forklarer SBS-direktør Mads Bonde Hansen.

“Det er helt klart målet, at virksomheden skal udvikles i Svendborg. Der findes en masse knowhow i de mennesker, der er ansat, og det er en af de ting, som Brembo har købt ind på. Desuden kører vi med en meget høj automatiseringsgrad, så vi kan producere til konkurrencedygtige priser,” siger Mads Bonde Hansen, som ikke er i tvivl om, at salget er den rigtige udvikling.

“SBS Friction havde nået et niveau, hvor virksomheden var blandt verdens førende inden for bremseklodser til motorcykler, og vi havde udviklet os så langt, som vi kunne. Derfor er det helt naturligt, at virksomheden er blevet købt af vores største kunde. Og det er rigtig godt for både medarbejderne og for virksomheden, for Brembo har de kræfter, der skal til for at videreudvikle forretningen til næste niveau,” siger han.

Danske styrker bag succesen

En pressemeddelelse fra november 2020 fortæller, at SBS Frictions i 2. halvår 2020 præsterede resultater, der på det tidspunkt lå over niveauet fra rekordåret 2019, og den italienske køber har betalt 300 millioner kroner for at købe divisionen.

Mads Bonde Hansen er stolt over udviklingen, og han er ikke i tvivl om, at succesen blandt andet findes i virksomhedens placering på Sydfyn.

“Vi har et højt vidensniveau i Danmark, og vi er gode til at samarbejde på tværs af virksomheder og sammen med det offentlige. Robotklyngen er et godt eksempel på det. Vi har også haft et stort udviklingsprojekt over 3 år støttet af innovationsfonden i samarbejde med Danmarks Teknologiske Institut, Brembo og den tyske forskningsorganisation Fraunhofer. Projektet udviklede verdens første grønne, tungmetalfrie bremseklods til motorcykler, hvilket også har haft betydning for Brembos køb af SBS Friction. Vi er generelt gode til at få ting til at ske i Danmark. Vi finder sammen på tværs af forskelle, og det giver nogle synergier, som betyder, at 1+1 kan give 3,” konstaterer Mads Bonde Hansen, som også forventer vækst i den medarbejderstab, der nu får en italiensk arbejdsgiver:

Gennem de senere år har vi har fokuseret på effektivisering, og vi har styrket hele vores værdikæde. Men indførslen af automationsløsninger har ikke betydet, at vi har fået færre ansatte samlet set, og vi har generelt en stabil medarbejderstab med høj anciennitet. Det er min klare forventning, at Brembo udvikler forretningen yderligere, så der kommer til at være flere ansatte i Svendborg.

Hovedkvarter i SBS-Group bliver på adressen

Selvom bygningerne på Kuopiovej fulgte med i handlen, så vil Mads Bonde Hansen og hans kollegaer i SBS-Group også fremover have hovedkvarter på adressen, da der er indgået en lejeaftale med Brembo.

”Vi har en række administrative poster og en del øvrige medarbejdere, som kan blive siddende i de næste år.  Hovedkvarteret i SBS-Group kan forblive på Fyn,” fortæller Mads Bonde Hansen, som nu har flyttet sit fokus til SBS Automotive-divisionen, som er en handelsforretning der indkøber, markedsfører og distribuerer reservedele til personbiler og varebiler.

”Salget af SBS Friction betyder, at vi har nedbragt vores gældsbyrde, og med det som baggrund arbejder vi nu på at videreudvikle vores automotive-forretning. Det betyder blandt andet, at vi ser på mulighederne for alliancer og samarbejder med andre virksomheder i vores værdikæde,” fortæller direktøren, der har 160 ansatte siddende i Svendborg, Støvring, Tyskland og Frankrig foruden 50 mand, der arbejder for en polsk samarbejdspartner.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]

CFB Industri i vækst: Ledelse, fusion og strategi

Det er sjældent, at virksomhedsfusioner og generationsskifter forløber uden gnidninger, og slet ikke, når begge dele sker samtidig. Men det er ikke desto mindre i store træk, hvad der skete for CFB Industri