Nyheder • 03/03/2016

Danmark EUs mest digitale land: “Topplacering er ingen sovepude”

Danmark er igen i år Europas mest digitale land. Det viser Europa-Kommissionens nyeste indeks for virksomheders og det offentliges digitalisering i medlemslandene, som netop er offentliggjort. “Det er positivt, at Danmark ligger i top, men det betyder på ingen måde, at vi kan hvile på laurbærrene”, udtaler Jytte Reinholdt.

EU-kommissionens indeks for medlemslandenes grad af digitalisering, det såkaldte Digital Economy and Society Index (DESI), er netop offentliggjort for seneste år. Indekset måler bl.a. landenes digitalisering på baggrund af udbredelsen af bredbånd, integration af digital teknologi i virksomheder, borgernes digitale kompetencer, samt brugen af internettet og digitalisering i det offentlige. 

Danmark klarer sig godt på alle parametrene og er samlet set i front i EU. 

– Den digitale udvikling bevæger sig rigtig hurtigt i disse år, og det er afgørende, at vi har gode rammevilkår for, at virksomhederne kan udnytte de nye muligheder til at skabe vækst. Jeg er derfor glad for at se, at Danmark fortsat er helt i front i Europa på et så afgørende område, udtaler Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse om indekset. 

Ministeren erkender dog samtidig, at Danmark stadig har et stort, uforløst potentiale i digitaliseringen. 

– Mere end en tredjedel af danske små og mel­lemstore virksomheder anvender dog kun it i begrænset omfang. Industrialisering 4.0 og digital vækst, herunder udnyttelse af nye muligheder gennem fx øget automatisering og bedre udnyttelse af data, bliver afgørende for virksomheder og borgere i Danmark. Her skal vi formå at bruge vores førerposition til at gribe de nye digitale muligheder. Og det er afgørende, at vi som regering får skabt gode vækstvilkår, så vi understøtter den digitale udvikling – og får et ’Danmark i vækst’, fortæller Troels Lund Poulsen. 

Topplacering er godt, men der er lang vej endnu
Fynsk Erhverv Danmarks topplacering i EU-kommissionens indeks er interessant, men advarer imod at tro, at vi kan læne os tilfredse tilbage af den grund.

– På parameteret Integration of Digital Technology, der måler erhvervslivets digitalisering, er der mange EU-lande, der har en lige så god måling som Danmark, og generelt er flere af vores nærmeste konkurrenter ikke særligt langt bagefter os, så selvom det selvfølgelig er ubetinget positivt, at Danmark ligger i top, betyder det på ingen måde, at vi kan hvile på laurbærene, udtaler Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv, og fortsætter:

– Digitalisering er kun ét parameter for det danske erhvervslivs konkurrencedygtighed, og selvom det er vigtigt, så får det ikke de andre konkurrenceparametre til at blive mindre vigtige. Samtidig er vi også nødt til at påpege, at hvis man er en dansk virksomhed placeret et sted i landet, hvor internet- og telefonforbindelsen er langsom og ustabil, så hjælper det ikke, at Danmark samlet set er det mest digitale land i EU. Det er stadig nødvendigt at optimere den digitale infrastruktur i Danmark på den korte bane.

 

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.