Nyheder • 05/02/2024

Brain boost: Datasikkerhed skal alle forstå

Når Fynsk Erhverv torsdag den 14. marts, i samarbejde med PwC og Chili Security, slår dørene op for næste version af vores Brain Boost-serie, er der digital sikkerhed på programmet. Og ifølge oplægsholderne, er der al mulig grund til at møde op og spidse ørerne.

Klaus Ravn er Senior security advisor hos PwC
Klaus Ravn er Senior security advisor hos PwC

Det kan nemlig være rigtig dyrt, hvis virksomheden ikke er forberedt.

Hackerne er afsindigt dygtige, der er store penge i det, og alle kan falde i ved et uheld.

“Det har jeg også prøvet, og så handler det om at man på forhånd har gjort, hvad man kan for at begrænse problemerne,” konstaterer Klaus Ravn, leder af PwC Danmarks Incident Response Team.

Klaus Ravn lover, at han i fællesskab med de andre oplægsholdere vil give de fremmødte helt håndfaste tjeklister med hjem, så virksomhederne kan minimere risikoen for, at de bliver ramt.

“Nærmest alle IT-brister sker på grund af menneskelige fejl. Jeg er ret overbevist om, at samtlige af de uheld vi kender til kunne have været undgået, hvis man havde fulgt vores råd. I de fleste virksomheder handler det om kulturændringer, og om at medarbejderne forstår konsekvenserne af, hvad der kan ske,” lyder det videre fra Klaus Ravn, der også vil medbringe eksempler på aktuelle phishing mails.

Tips, netværk og gode råd – med hjem

Klaus Ravn suppleres af direktør for Chili Security, Mark Blæsbjerg, som bl.a. tilbyder antivirus, antimalware og backup-software – og ligeledes er på programmet for at sikre, at de fremmødte kommer hjem med konkrete tiltag til at styrke sikkerheden, før det er for sent.

Vi har lavet et arrangement, som er bygget op omkring trends, analyse, cases og anbefalinger om, hvad der er best-practice i dag.

“Og vi har prøvet at lave et program, som vi selv kunne tænke os at deltage i, og derfor handler det meget om videndeling, konkrete tiltag og netværk mellem dem, som kommer,” fortæller Mark Blæsbjerg.

Ifølge Chili Security-direktøren bør sikkerheden været et punkt, der ligger højt på ledelsens agenda, fordi løsningen i udpræget grad handler om adfærd, procedurer og handlingsplaner, og derfor ikke nødvendigvis behøver være vanskeligt eller dyrt at skrue op for sikkerheden:

Mark Blæsbjerg, hos CEO Chili Security, der blandt andet tilbyder antivirus, antimalware og backup-software
Mark Blæsbjerg, hos CEO Chili Security, der blandt andet tilbyder antivirus, antimalware og backup-software

“På den tekniske side er selvfølgelig ting som backup og to-faktor-godkendelse, som man kan implementere, men det handler også meget om at træne medarbejderne til at have den awareness, der gør, at de ikke bliver snydt af et telefonopkald eller en phishing mail. Heller ikke når de har travlt,” konstaterer Mark Blæsbjerg.

Foruden PwC Danmarks Incident Response Team og Chili Security slutter programmet af med oplæg fra Michael Andersen, der vil give ud af sine erfaringer som datagidselforhandler, og fortælle om, hvad der sker i hans ”War Room”, når det er gået galt, og der skal forhandles med de kriminelle.

2024 bliver endnu et år med fokus på Odense Havns udviklingsplaner

Fredag d. 26. januar var det fynske erhvervsliv samlet til nytårsreception på Odense Havn. Med oplæg fra Erhvervsminister, Morten Bødskov og Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen, blev der sat fokus på Odense Havns betydning for den grønne omstilling i Danmark og globalt, og der blev sendt et klart politisk signal om opbakning til havnens udviklingsplaner. […]

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder? Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Byggros fik i efteråret en af vores Next Talent kandidater ud i forløb, der var så stor en succes, at virksomheden nu har ansat kandidaten.

Netværkets friske øjne fjerner de blinde pletter

For virksomhedsejer Betina Skipper er det helt centralt, at udvikle sine kompetencer kontinuerligt, få udvidet netværket samt have forskellige sparringsmuligheder til rådighed. Det får hun bl.a. igennem vores netværksgruppe SoloConnect.

Robotklynge: Innovation kræver samarbejde

Ifølge Søren Adamsen Mouritsen, der er Head of Innovation i robotklyngen Odense Robotics, skal de fynske virksomheder stå sammen for at udnytte mulighederne i de teknologiske fremskridt

Logistikkompagniet: Vi skal forholde os til teknologien

Som ejer af virksomheden Logistikkompagniet er Jan Dewald Hansen nødt til at holde sig opdateret, når det kommer til de muligheder, som de teknologiske fremskridt bringer.