Nyheder • 05/02/2024
Brain boost: Datasikkerhed skal alle forstå
Når Fynsk Erhverv torsdag den 14. marts, i samarbejde med PwC og Chili Security, slår dørene op for næste version af vores Brain Boost-serie, er der digital sikkerhed på programmet. Og ifølge oplægsholderne, er der al mulig grund til at møde op og spidse ørerne.
Det kan nemlig være rigtig dyrt, hvis virksomheden ikke er forberedt.
Hackerne er afsindigt dygtige, der er store penge i det, og alle kan falde i ved et uheld.
“Det har jeg også prøvet, og så handler det om, at man på forhånd har gjort, hvad man kan for at begrænse problemerne,” konstaterer Klaus Ravn, leder af PwC Danmarks Incident Response Team.
Klaus Ravn lover, at han i fællesskab med de andre oplægsholdere vil give de fremmødte helt håndfaste tjeklister med hjem, så virksomhederne kan minimere risikoen for, at de bliver ramt.
“Nærmest alle IT-brister sker på grund af menneskelige fejl. Jeg er ret overbevist om, at samtlige af de uheld vi kender til kunne have været undgået, hvis man havde fulgt vores råd. I de fleste virksomheder handler det om kulturændringer, og om at medarbejderne forstår konsekvenserne af, hvad der kan ske,” lyder det videre fra Klaus Ravn, der også vil medbringe eksempler på aktuelle phishing mails.
Tips, netværk og gode råd – med hjem
Klaus Ravn suppleres af direktør for Chili Security, Mark Blæsbjerg, som bl.a. tilbyder antivirus, antimalware og backup-software – og ligeledes er på programmet for at sikre, at de fremmødte kommer hjem med konkrete tiltag til at styrke sikkerheden, før det er for sent.
Vi har lavet et arrangement, som er bygget op omkring trends, analyse, cases og anbefalinger om, hvad der er best-practice i dag.
“Og vi har prøvet at lave et program, som vi selv kunne tænke os at deltage i, og derfor handler det meget om videndeling, konkrete tiltag og netværk mellem dem, som kommer,” fortæller Mark Blæsbjerg.
Ifølge Chili Security-direktøren bør sikkerheden været et punkt, der ligger højt på ledelsens agenda, fordi løsningen i udpræget grad handler om adfærd, procedurer og handlingsplaner, og derfor ikke nødvendigvis behøver være vanskeligt eller dyrt at skrue op for sikkerheden:
“På den tekniske side er selvfølgelig ting som backup og to-faktor-godkendelse, som man kan implementere, men det handler også meget om at træne medarbejderne til at have den awareness, der gør, at de ikke bliver snydt af et telefonopkald eller en phishing mail. Heller ikke når de har travlt,” konstaterer Mark Blæsbjerg.
Foruden PwC Danmarks Incident Response Team og Chili Security slutter programmet af med oplæg fra Michael Andersen, der vil give ud af sine erfaringer som datagidselforhandler, og fortælle om, hvad der sker i hans ”War Room”, når det er gået galt, og der skal forhandles med de kriminelle.