Nyheder • 23/06/2022

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

Tyskland er et stort og vigtigt eksportmarked og samtidig Danmarks største samhandelspartner.

’Der Mittelstand’ (SMV’er) er motoren i landets økonomi, og de tyske virksomheder har et særligt godt øje til Skandinavien, der producerer smarte digitale løsninger og produkter. Derfor er skandinaviske produkter ’top of mind’ hos tyskerne, og især indenfor digitalisering er der et kæmpe potentiale for danske virksomheder.

Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, skyldes det, at mange tyske SMV’ere er digitalt bagud sammenlignet med de skandinaviske lande. Det ses typisk i de gamle ejerledede virksomheder, hvor der er manglende vilje til digital omstilling, og hvor integrationen af digitale løsninger i virksomheden er svær. Årsagerne hertil skyldes bl.a. mangel på viden og gode løsninger:

”Dog er det ikke i hele Tyskland, at man er digitalt bagud. Mange store virksomheder er klar til en digital omstilling. Men i kommunerne, den statslige administration og især i de små virksomheder er der stadig lang vej. Selv om digitalisering står højt på agendaen og rent faktisk bliver taget mere alvorligt, så skorter det på prioritering hos ledelsen og omstillingsvilje hos medarbejderne”.

Ifølge Sandra Neelmeyer er Danmark langt foran digitalt, og den viden kan bruges til at tilbyde gode løsninger til nabolandet. Hun ser Danmark som et foregangsland for det tyske marked.

”Vi må have gang i viden- og erfaringsudveksling, så vi kan hjælpe vores naboer på vej.

Vi ved, at hvis Tyskland har det godt, så har Danmark det også godt”, lyder det fra Sandra Neelmeyer. Men Sandra oplever, at sprogbarrieren mellem de to lande, et manglende kendskab til det tyske marked, en frygt for at tage kontakt samt de kulturelle forskelle ofte bliver til en stopklods i udviklingen.

”Med Connecting Germany & Denmark forsøger jeg at bygge bro mellem de to lande.

Jeg hjælper virksomheder med at tage det første skridt ind på det tyske marked, skabe forbindelse til potentielle partnere, benytte de rigtige medier, belyse de kulturelle forskelle og etablere de første kontakter”, fremhæver Sandra Neelmeyer, der har hjulpet mange virksomheder til bedre at forstå det tyske marked.

Sandra Neelmeyer tilbyder herudover foredrag og oplæg om bl.a. de potentielle muligheder på det tyske marked, og hvordan den kulturelle forskel kan takles. I kraft af sit tyske ophav har Sandra Neelmeyer et stort netværk i de forskellige brancheorganisationer i Tyskland, et særdeles godt kendskab til den tyske medieverden og et godt indblik i, hvordan man rammer den rigtige modtager med det rigtige budskab. Hun hjælper virksomheders ansatte til en bedre forståelse for de tyske kunder og forretningspartnere, og rådgiver bl.a. i udarbejdelse af præsentationsmateriale, mødeforberedelse, etc.

Rejs til Tyskland og bliv klogere på landet

Ud over virksomhedsrådgivning tilbyder Sandra Neelmeyer også rejser til sin gamle hjemstavn, Baden, der bl.a. er berømt for sine vinområder. Sandra har yderligere opfundet et helt særligt feinschmeckerrejsetilbud:

”Med Countrysidebreak får virksomheder en særlig rejseoplevelse.

Deltagerne lærer et af Tysklands bedste vinområder at kende. Her har de mulighed for at besøge forskellige vingårde og smage vine, udforske det nærliggende Strasbourg, smage på det kulinariske badische køkken, opleve det fantastiske naturområde og meget mere”, fortæller Sandra. Rejserne kan skræddersyes efter en virksomheds specifikke behov, hvor der er plads til både interesser, teambuilding, virksomhedsbesøg eller noget helt tredje.

P.t. er der planlagt rejser for gæster, der gerne vil opleve vinområdet, allerede i september. Som partnervirksomhed i Fynsk Erhverv få du 6 flasker top-vin fra regionen, hvis du bestiller én af de to rejser.

  • Den 8. – 11. september: Yoga-vinrejse
  • Den 25. – 27. september: Vin-kulturrejse

Tempur-direktør anbefaler øget fokus på sikkerhed

Selv om man er ret sikker på, at man har sine sikkerhedsforanstaltninger godt på plads, kan det ikke skade at blive klogere

Bogense Plast gik mod strømmen og investerede i automatisering og tekniske kompetencer

… Nu står de bomstærkt i et marked med manglende arbejdskraft. ”Det kræver vilje og mod at automatisere sin produktionsvirksomhed. Du skal have ændret et helt mindset. Og du skal turde ansætte andre kompetencer end dem, du plejer. Til gengæld er der mange gevinster at hente – især for produktionsvirksomheder med støbeproduktion,” fortæller Per Grunddal […]

Biotrans giver danske erhvervskøkkener en mere bæredygtig håndtering af madaffald

… nu er de klar til at gøre det samme i resten af det nordiske marked ”Det har været vores drøm i 10 år at komme ud i Norden. Det var en del af vores første forretningsplan. Vi regnede med, at vi ville være der inden for 3 år – vi er aldrig kommet derop. […]

Gør-det-selv med effektive software-robotter

Hvis din virksomhed martres af gentagne, kedelige og tidsrøvende arbejdsprocesser, der tager tid fra medarbejderne, er der rigtigt godt nyt. Den moderne teknologi gør det nemlig muligt at automatisere rigtig meget, og faktisk er værktøjerne nu blevet så nemme at arbejde med, at de ansatte selv kan sætte systemerne op. Det fortæller Jesper Hansen, der […]

Klimapilot klædte virksomhed bedre på til grøn omstilling

Mathias Høck har bekræftet vognmandsvirksomheden Peder Olsen & Søn i, at nytænkning kan være lønsomt

Det fynske Vækstbarometer 2023

Det fynske Vækstbarometer 2023 er klar. Her er viden og inspiration fra de fynske virksomheder til at realisere yderligere potentiale og skabe en positiv udvikling og vækst i virksomhederne i fremtiden.

Trængte budgetter flytter aben videre til virksomhederne

De kommunale budgetter for 2024 er på agendaen i de fynske kommuner lige nu og traditionen tro er der besparelser og omprioriteringer i sigte. Det giver god mening i mange tilfælde, men det går sjældent stille af sig.

Tempur-direktør anbefaler øget fokus på sikkerhed

Selv om man er ret sikker på, at man har sine sikkerhedsforanstaltninger godt på plads, kan det ikke skade at blive klogere

Mindeord om Preben Nielsen

Æresmedlem i Fynsk Erhverv, Preben Nielsen, er gået bort. Empatisk, nærværende, lyttende og vidende – et skattet medlem i foreningen gennem rigtig mange år.

Gratis værktøjer og ressourcer til at sikre normal drift under kommende kriser

35 fynske virksomheder fik kort før sommerferien fyldt deres værktøjskasse, da de deltog i seminaret “Beyond the Crisis”. Bag overskriften “Beyond the Crisis” gemmer sig et omfattende projekt, som  Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (GTS-Institut) netop har afsluttet.  Projektet har det formål at blive klogere på, hvordan man sikrer fortsat drift under kriser. Vi har […]

Vigtigt at kunne trykprøve ideer i sit netværk

Muligheden for faglig sparring og idéudvikling står øverst på listen når Martin Murrekilde skal fortælle om værdierne i et HR-netværk

Klimaregnskaber sikrer virksomheder et forspring

Den 29. august indleder Udvikling Assens, Totalbankens og Fynsk Erhverv i fællesskab forløbet “GO GREEN – Lav dit første klimaregnskab”