Nyheder • 23/06/2022

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

Tyskland er et stort og vigtigt eksportmarked og samtidig Danmarks største samhandelspartner.

’Der Mittelstand’ (SMV’er) er motoren i landets økonomi, og de tyske virksomheder har et særligt godt øje til Skandinavien, der producerer smarte digitale løsninger og produkter. Derfor er skandinaviske produkter ’top of mind’ hos tyskerne, og især indenfor digitalisering er der et kæmpe potentiale for danske virksomheder.

Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, skyldes det, at mange tyske SMV’ere er digitalt bagud sammenlignet med de skandinaviske lande. Det ses typisk i de gamle ejerledede virksomheder, hvor der er manglende vilje til digital omstilling, og hvor integrationen af digitale løsninger i virksomheden er svær. Årsagerne hertil skyldes bl.a. mangel på viden og gode løsninger:

”Dog er det ikke i hele Tyskland, at man er digitalt bagud. Mange store virksomheder er klar til en digital omstilling. Men i kommunerne, den statslige administration og især i de små virksomheder er der stadig lang vej. Selv om digitalisering står højt på agendaen og rent faktisk bliver taget mere alvorligt, så skorter det på prioritering hos ledelsen og omstillingsvilje hos medarbejderne”.

Ifølge Sandra Neelmeyer er Danmark langt foran digitalt, og den viden kan bruges til at tilbyde gode løsninger til nabolandet. Hun ser Danmark som et foregangsland for det tyske marked.

”Vi må have gang i viden- og erfaringsudveksling, så vi kan hjælpe vores naboer på vej.

Vi ved, at hvis Tyskland har det godt, så har Danmark det også godt”, lyder det fra Sandra Neelmeyer. Men Sandra oplever, at sprogbarrieren mellem de to lande, et manglende kendskab til det tyske marked, en frygt for at tage kontakt samt de kulturelle forskelle ofte bliver til en stopklods i udviklingen.

”Med Connecting Germany & Denmark forsøger jeg at bygge bro mellem de to lande.

Jeg hjælper virksomheder med at tage det første skridt ind på det tyske marked, skabe forbindelse til potentielle partnere, benytte de rigtige medier, belyse de kulturelle forskelle og etablere de første kontakter”, fremhæver Sandra Neelmeyer, der har hjulpet mange virksomheder til bedre at forstå det tyske marked.

Sandra Neelmeyer tilbyder herudover foredrag og oplæg om bl.a. de potentielle muligheder på det tyske marked, og hvordan den kulturelle forskel kan takles. I kraft af sit tyske ophav har Sandra Neelmeyer et stort netværk i de forskellige brancheorganisationer i Tyskland, et særdeles godt kendskab til den tyske medieverden og et godt indblik i, hvordan man rammer den rigtige modtager med det rigtige budskab. Hun hjælper virksomheders ansatte til en bedre forståelse for de tyske kunder og forretningspartnere, og rådgiver bl.a. i udarbejdelse af præsentationsmateriale, mødeforberedelse, etc.

Rejs til Tyskland og bliv klogere på landet

Ud over virksomhedsrådgivning tilbyder Sandra Neelmeyer også rejser til sin gamle hjemstavn, Baden, der bl.a. er berømt for sine vinområder. Sandra har yderligere opfundet et helt særligt feinschmeckerrejsetilbud:

”Med Countrysidebreak får virksomheder en særlig rejseoplevelse.

Deltagerne lærer et af Tysklands bedste vinområder at kende. Her har de mulighed for at besøge forskellige vingårde og smage vine, udforske det nærliggende Strasbourg, smage på det kulinariske badische køkken, opleve det fantastiske naturområde og meget mere”, fortæller Sandra. Rejserne kan skræddersyes efter en virksomheds specifikke behov, hvor der er plads til både interesser, teambuilding, virksomhedsbesøg eller noget helt tredje.

P.t. er der planlagt rejser for gæster, der gerne vil opleve vinområdet, allerede i september. Som partnervirksomhed i Fynsk Erhverv få du 6 flasker top-vin fra regionen, hvis du bestiller én af de to rejser.

  • Den 8. – 11. september: Yoga-vinrejse
  • Den 25. – 27. september: Vin-kulturrejse

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid-krisen mange tanker i deres hverdag, er situationen uændret kaotisk i forhold for virksomheder med kinesiske forbindelser.

Internationale skoler styrker erhvervslivets bagland

Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet har alle dage tiltrukket international arbejdskraft til Odense, men i de senere år har det stigende aktivitetsniveau i det fynske erhvervsliv gjort, at tilstrømningen er steget betydeligt.

Det fynske vækstbarometer 2020 – Viden til vækst

Det fynske Vækstbarometer blev præsenteret i direkte forlængelse af den årlige generalforsamling i Fynsk Erhverv den 24. marts, og det er fra start blevet taget godt imod.

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Der er ingen grund til at være optimistisk omkring verdenssituationen. Men der er god grund til at handle på den. Til Fynsk ErhvervsTopmøde gik økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Ved Fynsk ErhvervsTopmøde onsdag den 16. november fik Helge Munk under middagen overrakt Tietgenprisen.  Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris og har været uddelt hvert år siden 2005, tilfalder en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket.

Ny satsning giver gladere kunder hos Micro Technic

Next Talent-projekt sikrer, at Micro Technics kunder bliver bedre informeret omkring igangværende projekter

Udfordringerne står i kø, mens vi venter på ny regering

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er i gang. 16 fynske medlemmer af det nye folketing står klar til at tage fat, og der er nok at tage fat på, for udfordringerne står i kø. Der er sendt mange løfter afsted under valgkampen, og nu […]

Kriserne kan gøre dig til en bedre leder

Covid19, krigen i Ukraine og klimakrisen tvinger ledere til at uddelegere og handle hurtigere. Tina Moe gør os klogere til Fynsk ErhvervsTopmøde den 16. november, men kommer allerede her med nogle få, gode råd.

Vi er flyttet til Cortex Business Park

Vi er flyttet fra de historiske lokaler på Albani Torv 4 i Odense centrum til Cortex Business Park, Cortex Park Vest 4, st., Odense M. Du kan fortsat kontakte os på tlf.nr. 66 14 47 14 eller mail: info@fynskerhverv.dk.

FV22: Virksomhederne efterlyser handling og reformer

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er gået i gang . Under valgkampen har vi adresseret de ønsker og behov, som det fynske erhvervsliv pegede på kort for valgudskrivelsen.  Og vi følger op på de udfordringer, der står i vejen for de fynske virksomheders udvikling […]

FV22: Ryd ud i bureaukratiet

De fynske virksomheder bruger for meget tid på at finde rundt i tunge bureaukratiske systemer og omfattende krav og reguleringer, og det opleves af mange som ’skudt langt over målet’ eller som spild af tid. Det viser en stikprøve kort før, at valget blev udskrevet den 5. oktober. Derfor efterlyser Fynsk Erhverv en målrettet indsats […]

FV22: Digital infrastruktur en forudsætning for vækst

Digitalisering, data og intelligente løsninger udvikler sig hurtigt og spiller en stadig større rolle for virksomhedernes indtjeningsevne og konkurrencekraft. Digitalisering er kort sagt en vækstdriver. Forudsætningen for at kunne profitere af de nyeste digitale teknologier er en mobil- og internetforbindelse i verdensklasse. Derfor er den digitale infrastruktur i dag at betragte som kritisk infrastruktur på […]