Nyheder • 04/04/2019

Bæredygtigheden fik et skub ud i fremtiden på ErhvervsTopmøde

ErhvervsTopmøde

Godt 100 fynske erhvervsledere blev inspireret med en bæredygtig dagsorden. Sidst på aftenen satte de selv ord på de næste bæredygtige skridt.

”Bæredygtighed er fremtidens forretning”. ”Bæredygtighed bliver en konkurrencefordel for virksomhederne.” Det var nogle af de udsagn, som blev præsenteret fra deltagerne ved Fynsk ErhvervsTopmøde i slutningen af marts.

Det gav tydeligvis mening, at mødet satte bæredygtighed på dagsordenen. For der er god forretning i bæredygtighed. Moderator Ole Kjeldgaard Nielsen satte scenen ved bl.a. at fortælle om en rapport fra Udenrigsministeriet, der viser, at udvikling af innovative og bæredygtige løsninger kan skabe forretningsmuligheder på op mod 400 milliarder kroner i 2030. Han anviste også fire områder, som kan være med til at skabe bæredygtig forretning, og det var på disse områder, at den enkelte erhvervsleder sammen med sidemanden skulle definere de næste skridt i den bæredygtige omstilling.

For at give yderligere inspiration var Mogens B Christensen, kommerciel direktør hos H.J. Hansen Genvindingsindustri, og Anders Bundsgaard, direktør hos Odico,  inviteret på scenen, hvor de øste ud af deres indsigt i bæredygtig forretning. Fremtidens medarbejdere og forbrugere blev personificeret af 16-årige Karen Juul og Mads Raastrup Søndergaard på 24. De satte ord på deres generations syn på bæredygtighed.
Allersidste opgave for deltagerne var at beskrive deres oplevelse af aftenen, og her tonede ord som ”inspirerede”, ”vigtigt”, ”nødvendigt” frem med store bogstaver.

Kom til informationsmøde

Opmærksomheden omkring bæredygtig forretning lever videre i Fynsk Erhverv. Onsdag den 24. april, kl. 16:30-18:00 afholder vi informationsmøde om bæredygtighed og mulig dannelse af Netværket for bæredygtig forretningsudvikling. Moderator fra ErhvervsTopmødet, Ole Kjeldgaard Nielsen, er facilitator på netværket.

Tilmeldingen til informationsmødet sker her. Tilmeldingsfrist 15. april.