Nyheder • 14/01/2014

ALLERUP TEKNIK – Ny helstøbt forretningstrategi

FOTO: www.allerupteknik.dk

OPKØB: Den over 200 år gamle fynske støberivirksomhed Allerup Teknik A/S er nu blevet en del af én af Europas førende storstøberier, tyske ACO Guss GmbH.
Kort før jul underskrev adm. direktør Jesper Skalshøj således købsaftalen, som trådte i kraft pr. 
1. januar i år. 

Med opkøbet udvider tyske ACO Guss GmbH sin tilstedeværelse i Nordeuropa, og for Allerup Teknik sker handlen som led i større forretningstrategi. Allerup Teknik bliver nu en del af den stærke, tyske koncern ACO Group, som giver mulighed for yderligere vækst.

Fynsk Erhverv har talt med direktør Jesper Skalshøj: 

Kan du sætte et par ord på de strategiske overvejelser, som I har haft omkring dét at lade jer opkøbe af ACO Guss?
– Strategien tager jo udgangspunkt i ønsket om en synergi imellem ACO Guss’s produktionsmuligheder og Allerup Tekniks evner indenfor salg af de selvsamme produkttyper. Desuden bliver der nu tale om en udvidelse af afsætningsmulighederne via styrke og kendskab til andre markeder end lige dem, som Allerup Teknik normalt henvender sig til.

Hvordan kommer jeres nuværende kunder til at kunne mærke det?
– Vores kunder kan forvente samme gode service som altid – de bliver betjent af de samme mennesker som tidligere. Vi skal og vil fortsat agere som den fleksible, servicemindede leverandør, der nu, via egenproduktion samt trading giver vores kunder muligheden for at øge samhandlen med Allerup Teknik. At være medlem af en stor koncern giver mange fordele, som vi nu vil benytte til at skabe en endnu bedre dialog med vores kunder, dedikeret til deres fordel.

Har I planer om at ansætte flere medarbejdere her i Odense?
– Ja, med ACO Guss som ejer er det hensigten at bruge Allerup Teknik i Odense som base for en øget distribution af vores produkter i flere lande, således har vi faktisk allerede i går ansat endnu en ekstern sælger der skal bearbejde markederne.

Hvorfor har I valgt at ”bosætte” jer i Tietgen byen?
– Tilbage i 2001 fandt vi behov for at flytte fra vores tidligere adresse i Næsby. Hvad var mere naturligt end at komme ud til motorvejen hvor logistikken er optimal og hvor vi kan udnytte reklameværdien ved at ligge så tæt på en færdselsåre hvor der dagligt passere mere en 25.000 biler. Det sidste skub til at tage denne beslutning fik vi da vi erfarede at Odense Fragtcentral også flyttede ind i Tietgenbyen. Dengang som i dag bruger vi Fragtcentralen som distributør af vores produkter

Har I solgt hele virksomheden eller blot dele af Allerup Teknik til ACO Guss?
Det er hele virksomheden. ACO Guss har købt alle 100% af aktierne i Allerup Teknik.


Læs mere på www.allerupteknik.dk 

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder? Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Byggros fik i efteråret en af vores Next Talent kandidater ud i forløb, der var så stor en succes, at virksomheden nu har ansat kandidaten.

Netværkets friske øjne fjerner de blinde pletter

For virksomhedsejer Betina Skipper er det helt centralt, at udvikle sine kompetencer kontinuerligt, få udvidet netværket samt have forskellige sparringsmuligheder til rådighed. Det får hun bl.a. igennem vores netværksgruppe SoloConnect.

Robotklynge: Innovation kræver samarbejde

Ifølge Søren Adamsen Mouritsen, der er Head of Innovation i robotklyngen Odense Robotics, skal de fynske virksomheder stå sammen for at udnytte mulighederne i de teknologiske fremskridt