Nyheder • 19/01/2017

Adm. direktør: Bestyrelsesuddannelsen rammer spot on

Allan Nielsen, adm. direktør og partner hos H. Skjøde Knudsen A/S, har netop afsluttet bestyrelsesuddannelsen for Små og mellemstore virksomheder (SMV) på Århus Universitet. Uddannelsen har givet ham redskaber til at matche sin egen professionelle bestyrelse, og han oplever at være blevet en bedre sparringspartner.

Fynsk Erhverv vil gerne bidrage til, at det fynske erhvervsliv styrker såvel ledelses- som bestyrelsesniveau – og har derfor indgået samarbejde med netop Aarhus Universitet om den bestyrelsesuddannelse, som Allan Nielsen har gennemgået. Aftalen sikrer deltagelse for medlemmer af Fynsk Erhverv på særdeles favorable vilkår. Der er endnu få pladser tilbage på det næste hold, der starter til august 2017. Læs her, hvorfor Allan Nielsen anbefaler uddannelsen.

Særligt fokus på SMV

Adm. direktør Allan Nielsen er ikke i tvivl. Han er blevet en bedre sparringspartner for sin egen bestyrelse. Det var netop også formålet med at tage bestyrelsesuddannelsen for SMV på Aarhus Universitet.

– Mange tager en bestyrelsesuddannelse for at gøre karriere som bestyrelsesmedlem i andre virksomheder.  Jeg har taget en bestyrelsesuddannelse for som ejer at kunne matche min egen professionelle bestyrelse. Jeg manglede nogle værktøjer – og dem har jeg fået. Jeg vil have så meget som muligt ud af min bestyrelse, og det kræver, at jeg også selv bliver bedre, fortæller Allan Nielsen og uddyber:

– Det er anderledes at være bestyrelsesmedlem i en virksomhed, hvor der er sammenfald mellem ejer og ledelse. Her er uddannelsen på Aarhus Universitet i særklasse – og samtidig har den et specifikt fokus på små og mellemstore virksomheder. Der rammer de simpelt hen spot on.

Det er vigtigt, at vi ikke tror, vi er gode nok selv. Vi skal turde tage en professionel bestyrelse – og vi skal som ejere kunne matche dem. Derfor har jeg taget en bestyrelsesuddannelse.

Allan Nielsen, adm. direktør, H. Skjøde Knudsen A/S

Stil krav til bestyrelsen – og dig selv

Ifølge Allan Nielsen er det de veldrevne virksomheder, der tør tage en professionel bestyrelse. For ham er det vigtigt at have en kritisk bestyrelse, der konstant udfordrer ham som ejer – og derfor skal man også turde stille krav til sin bestyrelse om eksempelvis en bestyrelsesuddannelse. Som administrerende direktør og partner i Skjøde er Allan Nielsen ikke bange for at stille krav til sin bestyrelse eller til sig selv. Hans interesse for en bestyrelsesuddannelse udviklede sig langsomt, og han undersøgte forskellige muligheder.

– Det var kombinationen af det teoretiske og det praktiske samt et helt særligt fokus på ejerledede virksomheder, der fangede min interesse for uddannelsen på Aarhus Universitet. Og uanset om man tager uddannelsen for som leder at kunne matche sin bestyrelse eller for at blive professionelt bestyrelsesmedlem i andre virksomheder, kan jeg varmt anbefale den, lyder opfordringen fra adm. direktør Allan Nielsen.

Fakta om H. Skjøde Knudsen A/S

Firmaet H. Skjøde Knudsen A/S – i daglig tale Skjøde – er grundlagt i 1972 af Hans Skjøde Knudsen.

Virksomheden har udviklet sig til en moderne og markedsorienteret entreprenørvirksomhed, hvor aktiviteterne omfatter udførelse af hoved- og totalentrepriser for erhvervsliv, dagligvare- og detailhandel samt offentlige institutioner og almene boligselskaber.

I 2003 indtrådte Allan Nielsen som medejer og leder i virksomheden, og i 2007 overtog han den daglige ledelse. Kort efter rullede finanskrisen hen over Danmark, og byggebranchen blev hårdt ramt med stor nedgang i aktiviteten til følge. Hos Skjøde valgte man i 2010 en ekspansiv vækst-strategi. Ud fra denne etablerede de i 2010 Odense Bygningsservice, i 2011 købte de Ejvind Hansen i Ringe, og i 2012 etablerede Skjøde fast kontor i Albertslund, efter de i 20 år havde arbejdet på distancen på hele Sjælland.

Alle disse tiltag – og flere til – betød, at de kom vel igennem finanskrisen og har mere end firedoblet omsætningen fra 2010 til 2015.

Vækst og øgede aktiviteter har skabt behov for mere plads, og firmaet er netop flyttet fra Vissenbjerg til nyt domicil i Odense, hvor placeringen tæt på motorvejen er hensigtsmæssig i forhold til øgede aktiviteter i Odense og hovedstadsområdet.

Omsætning: dkk 500 mio.

Antal ansatte: 128 ansatte

Læs mere om H. Skjøde Knudsen A/S

Er du interesseret i at vide mere?

Hvis du er interesseret i bestyrelsesuddannelsen på Aarhus Universitet, kan du læse mere via disse links – eller kontakte direktør i Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt på jre@fynskerhverv eller mobil 29130330 senest 1. februar. Du kan også blive skrevet op til holdstart i 2018.

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.