Nyheder • 23/06/2022

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget.

Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad for at gå nye veje, når hun føler, at der er potentiale for forbedringer.

Til sidstnævnte kategori hører engagementet i Fynsk Erhvervs NEXT talent-program, hvor Gitte Zimmermanns virksomhed blev koblet sammen med Thomas Henriksen, der med en cand.mag. i litteraturvidenskab nok også er den eneste af sin slags i kloakmesterbranchen.

“Jeg gik ind i NEXT talent-programmet, fordi vi manglede en person, der kunne overtage en masse af vores administrative opgaver på kontoret,

og der synes jeg, at løsningen med en praktikperiode er rigtig god for begge parter. For os gav det mulighed for at prøve en akademiker af i jobbet, og for Thomas var prøveperioden en mulighed for at prøve kræfter med en helt anden branche, end han havde forestillet sig – og se, om det gav mening for ham,” siger Gitte Zimmermann, der fra begyndelsen bad sin praktikant om at spille med åbne kort.

“Det tager lang tid at blive lært op i alle de opgaver, han skal løse, og den tid og de kræfter vil jeg meget gerne lægge i det, fordi jeg tror på, at det kommer godt tilbage. Selvfølgelig skulle Thomas ikke love mig, at vi bliver pensioneret sammen, men vi blev hurtigt enige om, at vi gerne ville bygge videre på samarbejdet, og derfor blev han også ansat på en fast kontrakt efter endt praktikperiode,” forklarer Gitte Zimmermann.

Undervejs i projektet har hun flere gange hørt kollegaer på byggepladserne og i mange andre brancher tvivle på fremtidspotentialet i en akademiker, der har uddannet sig inden for et helt andet speciale, men den angst deler Gitte Zimmermann ikke:

“Jeg synes ikke, at der er nogen grund til at frygte, at akademikerne er sådan nogle dyre nogen, der bare vil sidde og nørde med tekster og tal.

Min opfattelse er, at de i første omgang gerne vil have et job og nogle gode kollegaer, og så kan der ske meget derfra. Generelt vil jeg sige, at vi ansætter ud fra personlighed, og ud fra hvor servicemindede folk er, og der er jeg helt sikker på, at Thomas passer perfekt ind hos R. Hansen & Søn ApS, fordi han er venlig, imødekommende og god til at formulere sig.”

Klimapilot sætter fart på dokumentationen

Med en klimapilot fra Fynsk Erhverv har MSS Professional sat fuld fart på de grønne regnskaber

Klimapiloterne gør en forskel i de fynske virksomheder

En klimapilot er en jobsøgende akademiker, der har særlig interesse og kompetencer indenfor bæredygtighed, cirkulær økonomi og grøn omstilling. De deltager i Fynsk Erhvervs Next Talent-program, og de første 15 klimapiloter på Hold I har netop gennemført og bestået faget Bæredygtig forretningsforståelse (5 ects-point) med flotte resultater. Og det høster 15 fynske virksomheder også gevinst […]

Software-eksperter får sparring til nyansættelser

Da Viking Software havde brug for nye kompetencer til deres marketingafdeling, så skete matchet gennem Fynsk Erhvervs Next Talent forløb - to gange.

Micro Matic ruller globale kundeoplevelser ud fra Odense

Udgangspunktet er en niche. Fadøl, kobling og haner. Men ambitionerne er globale, og de digitale redskaber er blevet afgørende, når Micro Matic skal skabe stærke kundeoplevelser i mere end 120 lande.

Dialog om udfordret varedistribution i Odense City

Varedistribution i Odense City har altid været et problem, og kombinationen af stigende godsmængder og byfortætning gør ikke udfordringerne mindre. Distributørerne oplever bl.a. dagligt trængsel og forsinkelser og P-bøder som følge af manglende parkeringsbåse til de store biler.

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.

Video: Årets Tietgenpris-modtager bygger byer og fællesskaber

Tietgenprisen 2025 går til Per Jørgensen – medejer og bestyrelsesformand i 5E Byg A/S og drivkraft bag en lang række initiativer, der har sat tydelige aftryk i Middelfart og på Fyn.

Ekspert: Virksomheder skal holde fokus på det væsentlige

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.

Novo Nordisk i Odense: “Vi kommer ikke med spidse sko”

Når Stine Wolf Randrup træder op til debatten på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. april, bliver det med et klart budskab: Novo Nordisk er kommet til Odense for at blive – men med stor respekt for det fællesskab, de træder ind i. “Vi går ind i det her med ydmyghed. Vi ved, vi starter højt og […]

Kolster risikerer at sige nej til ordrer – tiltrækning af medarbejdere er blevet en ledelsesdisciplin

Hos Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S i Middelfart er der gang i hjulene. Men uden nok medarbejdere til at følge med efterspørgslen risikerer direktør Tue Christiansen at skulle sige nej til opgaver, han gerne ville tage ind. Markedet er der. Kunderne er der. Men for at kunne sige ja, kræver det folk – og dem […]

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.