Nyheder • 03/09/2018

Virksomhedspraktik = nye kolleger på vej ind i din virksomhed

beskæftigelses

Vi råber på arbejdskraft, og vi bruger vores netværk, forskellige sociale medier, jobportaler og en række andre kanaler til at finde nye medarbejdere. Det viser en helt ny undersøgelse i Det Fynske Erhvervspanel. Lykkes det ikke, går vi glip af den vækst, der ligger lige for – og det vil vi jo ikke, vel?

Odense Kommune har etableret Beskæftigelsesalliancen, som samler erhvervslivet, fagforeninger, a-kasser, uddannelsesinstitutioner og kommunen. Alliancens første fælles indsats er at sænke ledigheden.

Fokus er først og fremmest på at få flere ledige i virksomhedspraktik, da erfaringen viser, at dette er et stærkt redskab til at få flere i job. Men vi har flere ledige, end vi har praktikpladser i Odense, og derfor må vi løfte opgaven i flok.

Virksomhedspraktik er gratis for jer som virksomhed og en mulighed for både jer og de ledige til at se hinanden an. Et praktik forløb varer typisk i 4, 8 eller 13 uger, og Odense Kommune varetager alt det praktiske arbejde for jer.

Vi ved, at virksomhedspraktik virker.  Det er en hurtig genvej for de ledige ind på arbejdsmarkedet, og en attraktiv måde for virksomhederne at vurdere de nye kolleger på, før vi tager stilling til evt. fastansættelse.

I hele september måned vil Odense Kommune køre en ’Stå op for Odense’-kampagne, som skal øge fokus på, at hele kommunen skal stå sammen om at løse ledighedsproblemet.

Du kan læse mere på www.fremtidensmedarbejder.dk

Prøv det – der er alt at vinde og intet at tabe.