Nyheder • 26/09/2018

Skal du have en af de sidste 25 pladser i NEXT Level?

En stor andel af de fynske SMV’er har et stort uudnyttet vækstpotentiale, og netop derfor har Fynsk Erhverv  mandag den 24. september afholdt et målrettet vækstarrangement for flere end 120 fynske virksomheder for netop at give opskriften til, hvordan potentialet kan udnyttes til glæde og gavn for den fynske vækst.

Vi skal skabe rammen for, at de fynske virksomheder kan opnå deres ambitioner og udnytte deres potentiale. Det gøres ikke ved at asfaltere vejen, mens vi kører, men derimod ved at lave en realistisk og brugbar strategi, der følges, tilpasses og kendes af hele organisationen. Netop NEXT Level-programmet er medvirkende til, at fynske virksomheder får de rigtige kompetencer tilknyttet til at kunne gennemføre dette arbejde, fortæller Lolle H. Schierff, udviklingschef fra Fynsk Erhverv.

“Vi skal væk fra at asfaltere vejen, mens vi kører bilen!”Lolle H. Schierff, udviklingschef, Fynsk Erhverv

Stemningen til arrangementet var god. Konkret viden omkring vækst, og ikke mindst opskriften på hvordan de fynske virksomheder kan knække koden til vækst på ganske kort tid, var noget af det deltagerne fik med hjem fra arrangementet.

Guldkorn der gav anledning til refleksion
Professor fra Aarhus Universitet, Mette Neville, der også står for Videnscenter for SMV’er, kom med mange konkrete guldkorn og referencer, der satte refleksionen i gang hos dagens deltagere. Hun sagde bl.a. ”Det handler i høj grad om at nedbryde søjlerne i organisationen, så vi kan arbejde og samarbejde på tværs.” Og vækst handler i høj grad også om, hvor god ejerlederen er til at uddelegere opgaver og turde åbne op for, at eksterne kompetencer kommer ind i virksomheden og bidrager til at nå mål.

Vækstprogram for fynske virksomheder
NEXT Level-programmet er Fynsk Erhvervs tilbud til virksomheder, der har modet og viljen til vækst. Her er muligheden for at tage en dygtig erhvervsleder med på råd og trække på aktuelle erfaringer, kontakter og netværk – det hele i et ukompliceret og fortroligt samspil, med virksomheden i centrum.

66 virksomheder har allerede været gennem NEXT Level og har indtil videre skabt 255 arbejdspladser, meromsætning på ca. 80 mio. kr. samt etablering af 24 bestyrelser.

Udbytte
NEXT Level er målrettet ejerledere, og disse udgjorde langt størstedelen af deltagerne ved arrangementet, hvortil der også var ansatte topledere tilstede. Blandt tilkendegivelserne om udbyttet fra dagen lød der, at arrangementet bød på realistiske råd, inspiration, netværk og motivation.

Gitte Zimmermann, indehaver af R. Hansen & Søn, fortæller:

Arrangementet var inspirerende, underholdende og specielt Next Level lød interessant, da man kan sparre med en erhvervsdrivende i åben og fortrolig dialog, hvor vedkommende har haft eller har kendskab til samme udforinger i samme type virksomhed som en selv.”Gitte Zimmermann, indehaver, R. Hansen & Søn

Lolle H. Schierff, udviklingschef ved Fynsk Erhverv, fortæller, at ikke alle deltagerne var potentielle virksomheder til at deltage i NEXT Level-programmet. Til stede var også rådgivere, revisorer og konsulenthuse, der ikke står overfor at skulle udvikle egne forretninger, men derimod rådgive virksomheder i deres portefølje.

En af dem er Jan Allan Nielsen, registreret revisor og partner, Baker Tilly Danmark, der tilsvarende fortæller:

”Vi har deltaget i dagens arrangement for at få ny viden vi kan give til vores kunder, så de kan få de bedste forudsætninger for at opnå deres vækstpotentiale og mål. Det er væsentlig for os som revisorer og rådgivere, at vi kender til mulighederne, og bl.a. Fynsk Erhverv har rigtig mange spændende programmer og projekter som vores kunder kan få gavn af.”Jan Allan Nielsen, partner, Baker Tilly Danmark

Ud af de flere end 120 deltagende virksomheder i mandagens arrangement kan 25 virksomheder få tilknyttet en forretningsudvikler gratis i 6 måneder. Allerede nu har Fynsk Erhverv modtaget 17 ansøgninger fra virksomheder, der gerne vil blive en del af forløbet. Og forventningen til, at der kommer flere til de kommende dage, er stor.

Nyhed

Als – Fyn forbindelsen på agendaen

Fynsk Erhvervs Bestyrelse besøgte den 10. december 2018 KEN HYGIENE SYSTEMS i Broby, hvis stifter Mogens Kærby Neilsen er formand for Foreningen AlsFyn Broen. Med til mødet var også formand for Als-FynBroen Komité Jørgen Mads Clausen, Danfoss, og næstformand Knud...

Nyhed

Kan vi skabe innovation i virksomhederne – og hvordan?

Over 160 fynske virksomhedsledere og partnervirksomheder var samlet til Fynsk ErhvervsTopmøde den 20. november, som bød på temaet: Innovation som kultur- og vækstdriver ved oplæg af Alf Rehn og Niels Hartvig Alf Rehn er professor i Innovation og Design Management...

Nyhed

Brian Djernes fra Cane-line vinder Tietgenprisen 2018

Fotograf: Peter Brix, Tietgen Administrerende direktør i fynske Cane-line, Brian Djernes, er vinderen af årets Tietgenpris. Prisen tildeles en fremsynet erhvervsmand/-kvinde, som har gjort sig bemærket inden for fornyelse, innovation og nytænkning og har skabt imponerende resultater i erhvervslivet. Brian...