Nye partnere i 2021

Nyheder • 15/02/2021

Vestfyn i fælles coronaindsats

Kiilto-direktør Bo Eriksen foran covid-19-testbilen

Mens coronaepidemien på 11. måned har lagt en dæmper på mange initiativer over hele verden, har en lang række virksomheder holdt hjulene i fuld gang trods skiftende rejserestriktioner, hjemmeskoling og lignende udfordringer.

Det gælder også i Assens kommune, hvor borgmester Søren Steen Andersen (V) priser sig lykkelig over det gode samarbejde, som kommunen har med produktionsvirksomhederne, og for de initiativer, som virksomhederne i fællesskab har ført ud i livet undervejs.

Seneste skud på stammen er, at både kommune og virksomheder har arbejdet på at øge antallet af testfaciliteter, så virksomhedernes ansatte kan blive coronatestet hyppigt, uden det lægger beslag på alle testtider for kommunens øvrige borgere.

“Et samfund er intet uden erhverv, og samtidig skal borgerne kunne være rolige over udviklingen, så det betyder alt for mig som borgmester, at virksomhederne kan få setuppet til at fungere. Vi er en spredt landkommune, så vi har gjort det sådan, at der er PCR-test i Glamsbjerg mandag, og de andre dage er der mulighed for at få foretaget kviktest skiftevis i Hårby, Assens, Aarup og i Vissenbjerg,” fortæller borgmester Søren Steen Andersen om den aftale, der blev lavet, da Carelink overtog udbuddet den 1. februar.

Stærkt netværk deler testkapaciteten

Kiilto-direktør Bo Eriksen foran covid-19-testbilen
Kiilto-direktør Bo Eriksen foran covid-19-testbilen

Ved siden af Carelinks tilbud om test har en række Assens-virksomheder desuden slået sig sammen, så deres ansatte bliver testet i Region Syddanmarks COVID-testbiler.

Rent praktisk betyder det, at der hver torsdag fremover står en gul ambulance hos Kiilto i Assens, hvor medarbejderne fra blandt andre Kiilto, Broen-Lab, Fipros, Bryggeriet Vestfyn, STC og Strøjer Tegl kan blive testet efter et fastlagt skema, som sikrer den maksimale effektivitet for både testbil og virksomheder.

“Vores produktion har kørt for fuld kraft i hele forløbet, og vi har haft en aftale i Odense, hvor medarbejderne blev testet. Med den nye løsning står testbilen fysisk på vores matrikel, og så har vi koordineret tiderne i blokke med en række af byens andre store produktionsvirksomheder, på en måde der gør, at så mange som muligt bliver testet,” fortæller Bo Eriksen, der er direktør i Kiilto, som blandt andet producerer løsninger til håndhygiejne.

“Vi har haft en tæt dialog med kommunen, om hvordan vi kunne løse det sammen, og vi har også et godt netværk i de store produktionsvirksomheder, hvor alle har lagt sig i selen og gjort, hvad de kunne,” forklarer Bo Eriksen.

“Det betyder rigtig meget, at vi kan arbejde sammen. Hvis virksomhederne hver for sig havde ringet, havde det givet et stort puslespil, hvor testbilen fra Ambulance Syd ikke havde kunnet udnytte dagen så effektivt, som den kan nu,” konstaterer Kiilto-direktøren.

Aarup-virksomhed med 180 testtider

Kasper Lundgaard Sørensen, adm dir Tempur
Kasper Lundgaard Sørensen, adm dir Tempur

Mens virksomhederne i Assens har haft gavn af at deles om en testbil fra Region Syddanmark, er situationen en lidt anden 20 kilometer væk hos Tempur i Aarup.

Siden tirsdag den 19. januar er virksomhedens ansatte i stort omfang blevet testet på virksomheden i Aarup. Da myndighederne i januar bad om, at folk, der tager på arbejde testes hver uge, tog direktør Kasper Lundgaard Sørensen og hans kollegaer fat i Region Syddanmark for at høre om mulighederne, og også her blev løsningen en aftale med en bil fra Ambulance Syd.

“Vi har lavet en aftale, som gør, at vores ansatte kan blive testet hver anden tirsdag, hvor testbilen kommer til Tempur.  At vi har kunnet få testet op til 180 medarbejdere på blot fire timer, det flytter noget ,” siger direktør Kasper Lundgaard Sørensen, der i øvrigt også glæder sig over det gode tværkommunale samarbejde.

“Koordineringen mellem virksomhederne og kommunen har betydet, at vi har en god løsning i kommunen. Vores ansatte bliver jo også testet i Glamsbjerg, Hårby, Assens, Aarup og Glamsbjerg eller i Odense, hvis de bor dér. Men nu har vi ved siden af øget antallet af testmuligheder i kommunen ved at sikre, at vores ansatte kan blive testet her,” fortæller Tempur-direktøren, der understreger, at virksomhedens testordning er helt frivillig for de ansatte.