Nyheder • 07/02/2012

UNIVERSAL ROBOTS: Tilgængelig teknologi

Den fynske vækstkomet Universal Robots har gjort det muligt for stort set enhver industri at automatisere deres produktion med de fleksible fynske robotter. I dag bruges robotarmene både hos giganter som BMW og hos ganske små industrivirksomheder med blot fem medarbejdere.
Med sine fleksible små robotter, der både er pris- og brugervenlige, har Universal Robots gjort robotter tilgængelige for hele industrien. I modsætning til alle andre robotter på markedet kan robotarmene fra Universal Robots bruges uden afskærmning, så de er enkle og billige at installere og flytte rundt i en produktion.
UR-robotterne blev født ud af robotforskningen i Odense, hvor tre vedholdende opfindere og forskere realiserede robotten UR5, der har en løfteevne på fem kilo og kom på markedet i 2008. I år lancerer Universal Robots efterfølgeren, robotten UR10, der kan håndtere emner på op til 10 kilo. De danske robotter fra Universal Robots har vakt opsigt globalt og forhandles nu i 34 lande. De bruges i dag i en bred vifte af industrivirksomheder i Europa, men også i lavtlønsområder i Asien, hvor det også kan betale sig at investere i prisgunstig, fleksibel dansk automation. For nylig har Universal Robots derfor også etableret kontor i Kina.
I spidsen for Universal Robots står Enrico Krog Iversen. Siden han tiltrådte i 2008 er virksomheden vokset til små 40 medarbejdere i Odense, hvor både udvikling, produktion og administration finder sted:
Hvordan er det lykkedes Universal Robots at ‘revolutionere’ både det danske og det internationale robotmarked med små, ‘billige’ men stadig højteknologiske løsninger?
Det har vi gjort ved at tilbyde nogle robotter, der er væsentlig lettere at installere, bruge og programere end traditionelle industrirobotter. Samtidig kan vi tilbyde kunderne en løsning, der ofte kræver væsentlig mindre sikkerhedsudstyr. Alt i alt betyder det, at kunderne får en billigere, lettere og mere fleksibel løsning end det er muligt at opnå med andre robotter – og i øvrigt på væsentligt mindre plads.
Hvordan ser du fremtiden inden for robot-teknologi?
Der er ingen tvivl om, at der også fremover vil være en stor vækst i antallet af robotter, der installeres i industrien. Dette gælder både i de store virksomheder, men også mere og mere i de små og mellemstore virksomheder. Med vores teknologi kan det betale sig at installere robotter i virksomheder, der måske kun beskæftiger fire-seks mand. Vi forventer en fortsat stærk vækst de kommende år – men nok mest i udlandet, da de udenlandske virksomheder er væsentlig hurtigere til at tage den nye teknologi til sig.

Fynsk Erhverv sætter i år fokus på Next Generation – hvad skal Fyn og resten af Danmark leve af i fremtiden?
En stærk kombination af viden og faglighed omsat til nogle unikke produkter. Vi har en fleksibel og veluddannet arbejdsstyrke, og det skal vi udnytte – men på en meget mere konkurrencedygtig måde end i dag. Vi skal passe på, at Danmark ikke kun bliver er service samfund med fokus på ‘velfærdsteknologi’. 

Læs meget mere om den fynske robotvirksomhed på: www.universal-robots.com

 

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.

Tid til at ’tanke op’…

Forandringer er blevet hverdag, og uforudsigelighed et vilkår. Derfor skal vi tænke i nye måder at drive og udvikle vores virksomheder på. Gennem dit partnerskab har du en række muligheder, der styrker dig som leder og din virksomhed.

10 år efter: Gamle Mursten er stadig en god forretning

For præcis 10 år siden kom Svendborg-virksomheden Gamle Mursten i Fynsk Erhvervs positive søgelys, fordi et patent til afrensning og genbrug af gamle mursten efter ti års liv i ubemærkethed havde fået opmærksomhed fra blandt andre daværende Energi- Klima og Bygningsminister Martin Lidegaard, der var med på åbningsdagen af en ny fabrik. I dag viser […]

2024 bliver endnu et år med fokus på Odense Havns udviklingsplaner

Fredag d. 26. januar var det fynske erhvervsliv samlet til nytårsreception på Odense Havn. Med oplæg fra Erhvervsminister, Morten Bødskov og Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen, blev der sat fokus på Odense Havns betydning for den grønne omstilling i Danmark og globalt, og der blev sendt et klart politisk signal om opbakning til havnens udviklingsplaner. […]

Brain boost: Datasikkerhed skal alle forstå

Når Fynsk Erhverv torsdag den 14. marts, i samarbejde med PwC og Chili Security, slår dørene op for næste version af vores Brain Boost-serie, er der digital sikkerhed på programmet. Og ifølge oplægsholderne, er der al mulig grund til at møde op og spidse ørerne.

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.