Nyheder • 07/02/2012

UNIVERSAL ROBOTS: Tilgængelig teknologi

Den fynske vækstkomet Universal Robots har gjort det muligt for stort set enhver industri at automatisere deres produktion med de fleksible fynske robotter. I dag bruges robotarmene både hos giganter som BMW og hos ganske små industrivirksomheder med blot fem medarbejdere.
Med sine fleksible små robotter, der både er pris- og brugervenlige, har Universal Robots gjort robotter tilgængelige for hele industrien. I modsætning til alle andre robotter på markedet kan robotarmene fra Universal Robots bruges uden afskærmning, så de er enkle og billige at installere og flytte rundt i en produktion.
UR-robotterne blev født ud af robotforskningen i Odense, hvor tre vedholdende opfindere og forskere realiserede robotten UR5, der har en løfteevne på fem kilo og kom på markedet i 2008. I år lancerer Universal Robots efterfølgeren, robotten UR10, der kan håndtere emner på op til 10 kilo. De danske robotter fra Universal Robots har vakt opsigt globalt og forhandles nu i 34 lande. De bruges i dag i en bred vifte af industrivirksomheder i Europa, men også i lavtlønsområder i Asien, hvor det også kan betale sig at investere i prisgunstig, fleksibel dansk automation. For nylig har Universal Robots derfor også etableret kontor i Kina.
I spidsen for Universal Robots står Enrico Krog Iversen. Siden han tiltrådte i 2008 er virksomheden vokset til små 40 medarbejdere i Odense, hvor både udvikling, produktion og administration finder sted:
Hvordan er det lykkedes Universal Robots at ‘revolutionere’ både det danske og det internationale robotmarked med små, ‘billige’ men stadig højteknologiske løsninger?
Det har vi gjort ved at tilbyde nogle robotter, der er væsentlig lettere at installere, bruge og programere end traditionelle industrirobotter. Samtidig kan vi tilbyde kunderne en løsning, der ofte kræver væsentlig mindre sikkerhedsudstyr. Alt i alt betyder det, at kunderne får en billigere, lettere og mere fleksibel løsning end det er muligt at opnå med andre robotter – og i øvrigt på væsentligt mindre plads.
Hvordan ser du fremtiden inden for robot-teknologi?
Der er ingen tvivl om, at der også fremover vil være en stor vækst i antallet af robotter, der installeres i industrien. Dette gælder både i de store virksomheder, men også mere og mere i de små og mellemstore virksomheder. Med vores teknologi kan det betale sig at installere robotter i virksomheder, der måske kun beskæftiger fire-seks mand. Vi forventer en fortsat stærk vækst de kommende år – men nok mest i udlandet, da de udenlandske virksomheder er væsentlig hurtigere til at tage den nye teknologi til sig.

Fynsk Erhverv sætter i år fokus på Next Generation – hvad skal Fyn og resten af Danmark leve af i fremtiden?
En stærk kombination af viden og faglighed omsat til nogle unikke produkter. Vi har en fleksibel og veluddannet arbejdsstyrke, og det skal vi udnytte – men på en meget mere konkurrencedygtig måde end i dag. Vi skal passe på, at Danmark ikke kun bliver er service samfund med fokus på ‘velfærdsteknologi’. 

Læs meget mere om den fynske robotvirksomhed på: www.universal-robots.com

 

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder? Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Byggros fik i efteråret en af vores Next Talent kandidater ud i forløb, der var så stor en succes, at virksomheden nu har ansat kandidaten.

Netværkets friske øjne fjerner de blinde pletter

For virksomhedsejer Betina Skipper er det helt centralt, at udvikle sine kompetencer kontinuerligt, få udvidet netværket samt have forskellige sparringsmuligheder til rådighed. Det får hun bl.a. igennem vores netværksgruppe SoloConnect.

Robotklynge: Innovation kræver samarbejde

Ifølge Søren Adamsen Mouritsen, der er Head of Innovation i robotklyngen Odense Robotics, skal de fynske virksomheder stå sammen for at udnytte mulighederne i de teknologiske fremskridt