Nye partnere i 2021

Nyheder • 07/02/2012

UNIVERSAL ROBOTS: Tilgængelig teknologi

Den fynske vækstkomet Universal Robots har gjort det muligt for stort set enhver industri at automatisere deres produktion med de fleksible fynske robotter. I dag bruges robotarmene både hos giganter som BMW og hos ganske små industrivirksomheder med blot fem medarbejdere.
Med sine fleksible små robotter, der både er pris- og brugervenlige, har Universal Robots gjort robotter tilgængelige for hele industrien. I modsætning til alle andre robotter på markedet kan robotarmene fra Universal Robots bruges uden afskærmning, så de er enkle og billige at installere og flytte rundt i en produktion.
UR-robotterne blev født ud af robotforskningen i Odense, hvor tre vedholdende opfindere og forskere realiserede robotten UR5, der har en løfteevne på fem kilo og kom på markedet i 2008. I år lancerer Universal Robots efterfølgeren, robotten UR10, der kan håndtere emner på op til 10 kilo. De danske robotter fra Universal Robots har vakt opsigt globalt og forhandles nu i 34 lande. De bruges i dag i en bred vifte af industrivirksomheder i Europa, men også i lavtlønsområder i Asien, hvor det også kan betale sig at investere i prisgunstig, fleksibel dansk automation. For nylig har Universal Robots derfor også etableret kontor i Kina.
I spidsen for Universal Robots står Enrico Krog Iversen. Siden han tiltrådte i 2008 er virksomheden vokset til små 40 medarbejdere i Odense, hvor både udvikling, produktion og administration finder sted:
Hvordan er det lykkedes Universal Robots at ‘revolutionere’ både det danske og det internationale robotmarked med små, ‘billige’ men stadig højteknologiske løsninger?
Det har vi gjort ved at tilbyde nogle robotter, der er væsentlig lettere at installere, bruge og programere end traditionelle industrirobotter. Samtidig kan vi tilbyde kunderne en løsning, der ofte kræver væsentlig mindre sikkerhedsudstyr. Alt i alt betyder det, at kunderne får en billigere, lettere og mere fleksibel løsning end det er muligt at opnå med andre robotter – og i øvrigt på væsentligt mindre plads.
Hvordan ser du fremtiden inden for robot-teknologi?
Der er ingen tvivl om, at der også fremover vil være en stor vækst i antallet af robotter, der installeres i industrien. Dette gælder både i de store virksomheder, men også mere og mere i de små og mellemstore virksomheder. Med vores teknologi kan det betale sig at installere robotter i virksomheder, der måske kun beskæftiger fire-seks mand. Vi forventer en fortsat stærk vækst de kommende år – men nok mest i udlandet, da de udenlandske virksomheder er væsentlig hurtigere til at tage den nye teknologi til sig.

Fynsk Erhverv sætter i år fokus på Next Generation – hvad skal Fyn og resten af Danmark leve af i fremtiden?
En stærk kombination af viden og faglighed omsat til nogle unikke produkter. Vi har en fleksibel og veluddannet arbejdsstyrke, og det skal vi udnytte – men på en meget mere konkurrencedygtig måde end i dag. Vi skal passe på, at Danmark ikke kun bliver er service samfund med fokus på ‘velfærdsteknologi’. 

Læs meget mere om den fynske robotvirksomhed på: www.universal-robots.com