Nyheder • 06/05/2024

Optimisme at spore i det fynske erhvervsliv

Ny temperaturmåling i det fynske erhvervsliv viser en stærk tro på fremtiden. Kun 12,5% af virksomhederne forventer faldende omsætning i 2024, resten, dvs. 87,5% forventer enten stigende eller uændret omsætning i indeværende år.

Endnu bedre ser det ud, når vi kigger 1,5 og 3 år ud i fremtiden. Her er det kun henholdsvis 6% og 2% af de fynske virksomheder, der forventer fald i omsætningen. Og henholdsvis 70% og 76%  der forventer vækst i toplinjen.

Den fynske optimisme blev bestyrket af Danske Banks cheføkonom Las Olsen under paneldebatten ved den lokale udgave af Markedspladsen den 2. maj i Danske Bank i Odense. Her præsenterede Fynsk Erhvervs direktør de fynske virksomheders forventninger, og Las Olsen bekræftede, at de økonomiske nøgletal også peger i den retning.

”De fynske virksomheder er generelt sunde og robuste, og det er mit indtryk, at de fleste er ved at indfinde sig i den nye virkelighed, hvor tempo og kompleksitet er stigende, og hvor vi konstant skal holde radaren kørende og forholde os til nye udfordringer og muligheder”, siger Jytte Reinholdt og proklamerer et definitivt opgør med ’Business as usual’.  “Hvis vi synes, at det går hurtigt i dag, så vil det aldrig gå langsommere i fremtiden”, supplerer hun med henvisning til især den digitale revolution.

Vores temperaturmåling viser, at virksomhederne er optaget af digitalisering, bæredygtighed, adgangen til kerneressourcer (arbejdskraft og kapital) og af at professionalisere sig selv og organisationen, og det er meget positivt.

“Her ligger der i langt de fleste virksomheder yderligere potentiale til effektivisering og vækst”, fortsætter Jytte og henviser til Det fynske Vækstbarometer, hvor virksomhederne kan hente yderligere inspiration til konkrete tiltag fra det fynske erhvervsliv.

Virksomhederne har konkret fokus på at skaffe nye kunder, på hele bæredygtighedsdagsordenen, den grønne omstilling samt ESG-rapporteringen, på at skabe ’den attraktive arbejdsplads’ og imødegå manglen på arbejdskraft og endelig på digitalisering, robotter og kunstig intelligens.

”Temperaturmålinger som denne komplementerer den indsigt, vi i Fynsk Erhverv får igennem bl.a. vores daglige kontakt med de fynske virksomheder og vores mange netværksgrupper og videnfora, hvor disse tematikker løbende drøftes blandt de fynske erhvervsledere i fortrolighed. Netop den dybere indsigt i det fynske erhvervsliv og de udfordringer, vi møder her i hverdagen, giver os de bedste forudsætninger for konstant at kunne levere aktuel og relevant viden, nye indsigter, inspiration og konkrete værktøjer ved bl.a. vores mange arrangementer. Det er vigtigt, at vi på den måde understøtter de fynske erhvervsledere og virksomheder i fortsat udvikling og vækst, så de kan forblive sunde og robuste”, slår Jytte afslutningsvis fast.

Grøn Mobilitetsplan: Det skal fortsat blive skidt, før det bliver godt

Debatindlæg af Henrik Neelmeyer, formand for Fynsk Erhverv, bragt i Fyens Stiftstidende den 24. november 2023 Odense Kommune har vedtaget en ny grøn mobilitetsplan, der skal gøre Odense til en klimaneutral by senest i 2030. Planen erstatter den grønne mobilitetsplan, som alle byrådets partier stod bag fra juni 2023. Ambitionen er fortsat at nå dette […]

Offentlig velfærd skal understøtte virksomhederne

De politiske planer for det kommende år er ved at tage form. Med statsministerens åbningstale og åbningsdebatten i folketinget i sidste uge er banen kridtet op for 167 nye lovforslag og -ændringer. Og i de fynske kommuner er serviceniveauet nu lagt fast for 2024 i forbindelse med godkendelsen af de kommunale budgetter. Fem generationer på arbejdsmarkedet samtidig og udsigt til en kraftigt faldende arbejdsstyrke stiller nye krav til virksomhederne. Det skal den offentlige velfærd understøtte.

Trængte budgetter flytter aben videre til virksomhederne

De kommunale budgetter for 2024 er på agendaen i de fynske kommuner lige nu og traditionen tro er der besparelser og omprioriteringer i sigte. Det giver god mening i mange tilfælde, men det går sjældent stille af sig.

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Bestyrelsesuddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]