Nyheder • 06/05/2024

Optimisme at spore i det fynske erhvervsliv

Ny temperaturmåling i det fynske erhvervsliv viser en stærk tro på fremtiden. Kun 12,5% af virksomhederne forventer faldende omsætning i 2024, resten, dvs. 87,5% forventer enten stigende eller uændret omsætning i indeværende år.

Endnu bedre ser det ud, når vi kigger 1,5 og 3 år ud i fremtiden. Her er det kun henholdsvis 6% og 2% af de fynske virksomheder, der forventer fald i omsætningen. Og henholdsvis 70% og 76%  der forventer vækst i toplinjen.

Den fynske optimisme blev bestyrket af Danske Banks cheføkonom Las Olsen under paneldebatten ved den lokale udgave af Markedspladsen den 2. maj i Danske Bank i Odense. Her præsenterede Fynsk Erhvervs direktør de fynske virksomheders forventninger, og Las Olsen bekræftede, at de økonomiske nøgletal også peger i den retning.

”De fynske virksomheder er generelt sunde og robuste, og det er mit indtryk, at de fleste er ved at indfinde sig i den nye virkelighed, hvor tempo og kompleksitet er stigende, og hvor vi konstant skal holde radaren kørende og forholde os til nye udfordringer og muligheder”, siger Jytte Reinholdt og proklamerer et definitivt opgør med ’Business as usual’.  “Hvis vi synes, at det går hurtigt i dag, så vil det aldrig gå langsommere i fremtiden”, supplerer hun med henvisning til især den digitale revolution.

Vores temperaturmåling viser, at virksomhederne er optaget af digitalisering, bæredygtighed, adgangen til kerneressourcer (arbejdskraft og kapital) og af at professionalisere sig selv og organisationen, og det er meget positivt.

“Her ligger der i langt de fleste virksomheder yderligere potentiale til effektivisering og vækst”, fortsætter Jytte og henviser til Det fynske Vækstbarometer, hvor virksomhederne kan hente yderligere inspiration til konkrete tiltag fra det fynske erhvervsliv.

Virksomhederne har konkret fokus på at skaffe nye kunder, på hele bæredygtighedsdagsordenen, den grønne omstilling samt ESG-rapporteringen, på at skabe ’den attraktive arbejdsplads’ og imødegå manglen på arbejdskraft og endelig på digitalisering, robotter og kunstig intelligens.

”Temperaturmålinger som denne komplementerer den indsigt, vi i Fynsk Erhverv får igennem bl.a. vores daglige kontakt med de fynske virksomheder og vores mange netværksgrupper og videnfora, hvor disse tematikker løbende drøftes blandt de fynske erhvervsledere i fortrolighed. Netop den dybere indsigt i det fynske erhvervsliv og de udfordringer, vi møder her i hverdagen, giver os de bedste forudsætninger for konstant at kunne levere aktuel og relevant viden, nye indsigter, inspiration og konkrete værktøjer ved bl.a. vores mange arrangementer. Det er vigtigt, at vi på den måde understøtter de fynske erhvervsledere og virksomheder i fortsat udvikling og vækst, så de kan forblive sunde og robuste”, slår Jytte afslutningsvis fast.

Brug din stemme på et stærkt EU

Når der søndag, den 9. juni er valg til Europa-Parlamentet i Danmark, er det vigtigt, at vi alle gør brug af vores demokratiske ret og sætter vores kryds på stemmesedlen. Det skaber en grønnere fremtid og styrker den enkelte virksomhed, det enkelte land - og den europæiske union. Tak fordi du bruger din stemme.

Grøn Mobilitetsplan: Det skal fortsat blive skidt, før det bliver godt

Debatindlæg af Henrik Neelmeyer, formand for Fynsk Erhverv, bragt i Fyens Stiftstidende den 24. november 2023 Odense Kommune har vedtaget en ny grøn mobilitetsplan, der skal gøre Odense til en klimaneutral by senest i 2030. Planen erstatter den grønne mobilitetsplan, som alle byrådets partier stod bag fra juni 2023. Ambitionen er fortsat at nå dette […]

Offentlig velfærd skal understøtte virksomhederne

De politiske planer for det kommende år er ved at tage form. Med statsministerens åbningstale og åbningsdebatten i folketinget i sidste uge er banen kridtet op for 167 nye lovforslag og -ændringer. Og i de fynske kommuner er serviceniveauet nu lagt fast for 2024 i forbindelse med godkendelsen af de kommunale budgetter. Fem generationer på arbejdsmarkedet samtidig og udsigt til en kraftigt faldende arbejdsstyrke stiller nye krav til virksomhederne. Det skal den offentlige velfærd understøtte.

Gislev Rejser: Fra familievirksomhed til del af stor koncern

Den fynske rejsevirksomhed Gislev Rejser har gennem de senere år været gennem en betydelig transformation. Ifølge administrerende direktør Niels Ravn Eriksen har både det nye ejerskab og flytningen været med til at styrke virksomhedens profil og synlighed, og samtidig har samarbejdet med Aller-koncernen hurtigt vist sig at skabe værdi.

Familievirksomhed forbereder sig på miljøkrav i god tid

Mens byggevirksomheden Poul Rasmussen endnu ikke er undlagt lovkravet om bæredygtighedsrapporteringen, så er virksomheden godt i gang med at klæde sig på til den bæredygtige dagsorden. Derfor har familievirksomheden tilmeldt sig vores ESG-Netværk for at være klar til fremtidige krav fra både stat, kunder og institutioner. 

Brain Boost: Ikke alle indtægter skaber samme værdi

Da softwarehuset Ecreo og Fynsk Erhverv i fællesskab afholdte seminaret "Styrk din digitale B2B-strategi og skab resiliens i en uforudsigelig tid" var Odense-virksomheden Flexbuy Technologies repræsenteret blandt deltagerne i form af Jacob Brage. Og han forlod Alfred og Kamilla, hvor arrangementet blev afholdt, i opløftet tilstand.

Brug din stemme på et stærkt EU

Når der søndag, den 9. juni er valg til Europa-Parlamentet i Danmark, er det vigtigt, at vi alle gør brug af vores demokratiske ret og sætter vores kryds på stemmesedlen. Det skaber en grønnere fremtid og styrker den enkelte virksomhed, det enkelte land - og den europæiske union. Tak fordi du bruger din stemme.

Fynsk logistikgigant krydser fingre for bedre forbindelser til motorvejsnettet

Den familieejede logistikvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S forventer efter en årrække med særdeles solide regnskaber, at de kommende år byder på flere udfordringer og mere usikkerhed i markedet. Men ikke desto mindre er stemningen på direktionsgangen på Logistikvej i Odense fortsat høj, og listen over nye initiativer bliver ikke kortere. “2024 bliver et overgangsår, hvor […]

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!