Nyheder • 14/11/2013

UNIVERSAL ROBOTS ringede med NASDAQ-klokken

 

Tirsdag ringede robotarmen UR5 fra Universal Robots med NASDAQ-klokken, der markerer, at handlen er lukket. Anledningen var, at NASDAQ åbner et nyt børsindeks for robotteknologi. Indekset, der hedder ROBO-STOX™, Global Robotics and Automation Index ETF (tickersymbol: ROBO). Det er første gang nogensinde, at noget andet end et menneske udfører denne fornemme opgave.
ROBO-STOX har valgt Universal Robots, den danske producent af industrirobotter, til at repræsentere den dynamiske, voksende robotindustri. Tirsdag den 12. november kl. 16.00 EST trykkede Universal Robots’ robotarm UR5, der var udstyret med en trefingret griber fra SCHUNK, på den knap, der aktiverede NASDAQ’s klokke som markering af afslutningen på al handel på børsen. Lyden af klokken markerede lanceringen af det nye børsindeks for robotteknologi, ROBO-STOX™ Global Robotics and Automation Index ETF.
Medstifteren af ROBO-STOX og udgiveren af The Robot Report, Frank Tobe, udtaler, at valget af Universal Robots som “klokker” skyldtes virksomhedens enestående position i branchen:
“Vi ville ikke bare vise en robot, der kun bruges i et forskningslaboratorium. Vi ønskede at vise en levedygtig robotteknologi, der var velplaceret for en fremtidig børsintroduktion, som sælger, og som nu indføres i en bred vifte af industrier.”
Ed Mullen, der er National Sales Manager hos Universal Robots i USA, glæder sig over, at det er UR5-robotarmen, der er valgt til at markere lanceringen af ROBO-STOX:
“Vores samarbejdende robotter har skabt en ny trend inden for automatisering, der gør det muligt for medarbejderne at arbejde direkte sammen med en bærbar robot, som er let at programmere, og som ikke kræver sikkerhedsafskærmning”, fortæller han. “Din nye kollega kan være en robot, der optimerer produktionen og fritager arbejdstagerne fra monotont arbejde, så de bliver frigjort til mere kvalificeret arbejde”.
Universal Robots kom ind på det amerikanske marked i september of 2012, hvor de etablerede en højteknologisk distributionskanal i USA og Canada. Den danske virksomhed er leverandør til en bred vifte af industrier, såsom bilindustrien, maskinværktøjer, lægemiddelvirksomheder, emballage, montage, medicinsk udstyr og elektronik.
Anvendelse af robotter i forskellige industrier skaber fortsat vækst i sektoren, siger Rob Wilson, Chief Executive Officer i ROBO-STOX: “Robotter kan i stigende grad øge produktiviteten til rimelige omkostninger, hvilket sammen med den øgede teknologiske kapacitet har bidraget til gøre robotsektoren levedygtig”, fortæller Wilson. “Ved at indføre den første omfattende og fokuserede målestok for værdien af robotteknologi, automatik og dertil knyttede teknologier giver vi investorerne verdens første benchmark for det nye vækstområde, robotteknologi”.
“Klokkeren”, robotarmen UR5 fra Universal Robots, der er markedsførende på sit felt, blev valgt for at synliggøre de “samarbejdende robotter” – en ny type robotter, som fremmer brugen af robotteknologi i virksomheder, som aldrig ville have troet, at de ville komme til at bruge en robot, dels på grund af omkostningerne, dels på grund af deres kompleksitet.
Vice President og CCO hos Universal Robots, Thomas Visti, fortæller, at virksomheden sigter mod et nyt marked for automatisering i små og mellemstore virksomheder ved at lave en robot, som kan arbejde side om side med medarbejderne uden sikkerhedsproblemer, er til at købe for penge og let at bruge.
“Bevægelserne i klokkeringningsapplikationen er programmeret i “indlæringstilstand”, hvor brugeren simpelthen kan tage fat i robotarmen og vise den de bevægelser, den skal udføre,” fortæller han. “På den måde undgår man den stejle indlæringskurve, man ofte kommer ud for, når man forsøger at programmere og arbejde med en robot.”
Om “Klokkeren”
I NASDAQ’s klokkeringningsapplikation er robotarmen UR5 integreret med en trefingret SDH-gribeanordning fremstillet af den tyske produktionsvirksomhed SCHUNK med bistand fra Universal Robots’ distributør, Cross Company’s Automation Group. Den seksaksede UR5 veje kun ca. 20 kg, kan håndtere løft på op til ca. 5,7 kg og har en arbejdsradius på op til 1 meter. Med en gentagelsesnøjagtighed på +/- 0,004″ kan den med stor og hurtig præcision håndtere selv mikroskopisk små dele. Programmeringen sker ved hjælp af en intuitiv 3D berøringsfølsom tabletskærm – eller simpelthen ved at tage fat i robotarmen og vise den den ønskede bevægelse.
Hvis robotten kommer i kontakt med en medarbejder, begrænser den indbyggede kraftkontrol kontaktkraften og skader ikke medarbejderen, idet den overholder de nugældende sikkerhedskrav for begrænsning af kraft og drejningsmoment. 80 % eller derover af de mere end 2 000 UR-robotter, der anvendes globalt, opererer uden sikkerhedsværn og i umiddelbar nærhed af medarbejderne. Robotten er let og hurtig at flytte omkring og kan integreres i alle industrier – fra den lille maskinfabrik til det store samlebånd i bilindustrien. Robotten vil typisk have tjent sig selv ind på 3-8 måneder.
Om ROBO-STOX, LLC
ROBO-STOX LLC har skabt det første benchmarkindeks for det globale marked for robotteknologi og automatisering. Takket være ROBO-STOX’ eksperter og strategiske rådgivere er ROBO-STOX nu på udkik efter nye innovationer inden for robotteknologi fra virksomheder i alle størrelser og retninger for at skabe vækst for investorerne – både enkeltpersoner og institutioner. Med hovedkvarteret i Dallas, Texas, er ROBO-STOX anerkendt som verdens førende inden for udvikling af investeringsløsninger, der er rettet mod robotteknologi, automatisering og dertil knyttede teknologisektorer. Læs mere om ROBO-STOX på www.robostox.com
Om Universal Robots
Universal Robots er førende inden for et nyt segment af samarbejdende robotter med fokus på brugervenlighed og fleksibilitet. Siden den første UR-robot kom på markedet i 2009 har virksomheden oplevet stor vækst, og robotarmene sælges nu i over 50 lande i hele verden. Virksomhedens hovedsæde ligger i Odense, Danmark, hvor al udvikling og produktion foregår. Universal Robots beskæftiger godt 100 medarbejdere.

 

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.