Nyheder • 05/10/2021

Tværgående samarbejde glæder i Svendborg

(Se interview nederst i artiklen)

Der var bred enighed om store dele af den indsats, der skal gøres for at forbedre erhvervslivets klima i Svendborg, da borgmester Bo Hansen (A) og venstres spidskandidat Mette Christensen (V) mandag aften mødtes ved Fynsk Erhvervs KV21-fyraftensmøde ved den hæderkronede Svendborg-virksomhed C.C. Jensen.

”Jeg synes, at rammerne er kommunens opgave. Derfor ville det første, som ringer i mit hoved være infrastruktur. Men det handler også om velfærd. Jeg tror, at velfærdens institutioner, det er også en del af det at tiltrække arbejdskraft – at man har gode børnehaver og gode skoler. Så det er delt både i hardware og i software, kan man sige,” sagde borgmester Bo Hansen, som undervejs i debatten noterede sig en læring fra Fynsk Erhvervs Vækstbarometer, som han ville arbejde på at løse:

”Jeg hæftede mig lidt ved den del, hvor man gik meget tæt på Svendborg by. Altså om, hvad vi er gode til, og hvad vi er mindre gode til. Der var noget omkring digitalisering og bredbånd, hvor jeg tænkte på, at det skal jeg hjem og have kigget på, for det var faktisk informationer, der overraskede mig. Det skal vi ikke være bagud på i sådan et område som vores, så det tager jeg med,” lovede Bo Hansen, der har båret borgmesterkæden siden 2018, hvor Socialdemokratiet overtog opgaven fra Venstre i Svendborg.

Havneområdet skal udvikles

Venstres forkvinde i borgmesterkampen, Mette Christensen, var enig med Bo Hansen om, at infrastrukturen i Svendborg er vigtig at få på plads, og hun havde desuden et par specifikke punkter, hun gerne vil tage fat på.

”Omkring infrastrukturen har vi en stor opgave med at forbedre den til gavn for vores erhvervsliv. Hvis vi vil udvikle ved vores havneområder med flere uddannelser eller maritime erhverv, så får vi brug for at styrke vores infrastruktur, så det er helt klart et af de punkter, som jeg gerne ville bruge penge på,” konstaterede Mette Christensen, som glædede sig over dialogen på mødet, der var duellanternes første i en lang række frem mod Kommunalvalget 16. november.

”Jeg synes, at der har været nogle signaler til, at vi skal satse på iværksætteri, nye virksomheder og ny teknologi. Jeg synes, at det har været godt, at der har været nogle virksomheder med,” lød det.

Fælles mål glæder fremmødte

En af de tilhørerne var Jesper Bernhardt, som er direktør for det maritime akademi SIMAC, og han glædede sig over, at den lokale fremtid tegner lys.

”Uanset om det nu er den ene eller den anden side, der vinder løber med borgmesterposten, så er jeg betrygget i, at der er et tværgående samarbejde, fordi der er nogle fælles mål. Jeg kan høre, at der er nogle detaljer, som skal drøftes videre,” sagde Jesper Bernhardt, der har ansvaret for tre maritime studieretninger, som tæller 775 studerende og 90 medarbejdere.

På spørgsmålet om, hvordan han personligt ville fordele ressourcerne, hvis han kunne vælge, overlader Jesper Bernhardt trygt roret til kommunens politikere.

”Nu er jeg jo ikke på valg, så jeg skal ikke allokere de midler, som eventuelt faldt ned. Det vil jeg overlade drøftelsen af til politikerne. Men nogle af de områder, som har været nævnt i dag, er rigtigt spændende, og det kan sagtens videreudvikles til stor gavn for Svendborg og for Danmark i det hele taget.

Accepter venligst statistikker, markedsføring cookies for at se denne video.

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.