Nyheder • 19/03/2019

Timer på toppen i bæredygtighedens tegn

På Fynsk ErhvervsTopmøde den 27. marts ser vi på bæredygtighed i det fynske erhvervsliv.

Flere generationer er på plads, når der holdes Fynsk ErhvervsTopmøde på Brandts i Odense. Aftenen sætter bæredygtighed på dagsordenen, og vi får sammen øje på gevinsterne og fremtidig vækst.

Moderator Ole Kjerkegaard Nielsen lægger for med en kort præsentation, hvor han blandt andet viser, hvor det er muligt at sætte ind for virksomheder, der vil gribe ud efter potentialet ved bæredygtighed. Han nævner fire områder, der kan forandres eller tilpasses.

  • Ændring af behov
  • Forbedring af produktiviteten
  • Ændring af rammevilkår
  • Skabelse af en støttende kultur

Ole Kjerkegaard Nielsen kommer i sin præsentation også ind på virksomheder, der allerede har en bæredygtig tilgang til deres aktiviteter. To fynske virksomheder, deler ud af deres erfaringer med bæredygtighed. Mogens B Christensen, kommerciel direktør fra  H.J. Hansen Genvindingsindustri, og Anders Bundsgaard direktør hos Odico. H.J. Hansen Genvindingsindustri, som har en historie med genanvendelse af materialer, der går mere end 100 år tilbage. Hos Odico, der siden 2002 har produceret forskallinger til byggeindustrien, har de et mål om nul procent spild i produktionen.

Der var international klimastrejke fredag den 15. marts, hvor særligt den yngre generation satte sit præg på dagen. På ErhvervsTopmødet har vi inviteret to unge indenfor. Her vil de sætte deres ord på en bæredygtig fremtid. De er fremtidens arbejdskraft og forbrugere, og de har taget stilling til, hvordan verdenen skal se ud for dem.

Inspireret gennem hele aftenen slutter vi af med på to-, tre- eller firemandshånd at diskutere hvilke muligheder, der er for bæredygtighed på den enkelte virksomhed. Her er plads til store ambitioner, gode idéer og sparring, hvor vi lærer af hinanden.

Moderator Ole Kjerkegaard Nielsen inviterer til Fynsk ErhvervsTopmøde – video åbner i nyt vindue.

Nyhed

Præg debatten positivt – vi står klar med megafonen

Vi befinder os i en tid, hvor vi skal passe på med at tage noget for givet. Her er vi helt enige med erhvervsmanden Ole Bang Nielsen, der i sin seneste søndagsklumme i Fyens Stiftstidende ”Opsang til erhvervsledere: Kom nu...

Nyhed

Bæredygtigheden fik et skub ud i fremtiden på ErhvervsTopmøde

Godt 100 fynske erhvervsledere blev inspireret med en bæredygtig dagsorden. Sidst på aftenen satte de selv ord på de næste bæredygtige skridt. ”Bæredygtighed er fremtidens forretning”. ”Bæredygtighed bliver en konkurrencefordel for virksomhederne.” Det var nogle af de udsagn, som blev...

Nyhed

Henrik Neelmeyer bliver ny formand i Fynsk Erhverv

Generalforsamlingen i Fynsk Erhverv bød på et formandsskifte, en ny næstformand og et nyt bestyrelsesmedlem. Henrik Neelmeyer, direktør på Egeskov, er ny formand i Fynsk Erhverv. På generalforsamlingen onsdag aften skiftede han titel fra næstformand til formand. Han afløste hermed...