Nyheder • 19/03/2019

Timer på toppen i bæredygtighedens tegn

Fynsk Erhvervstopmøde

På Fynsk ErhvervsTopmøde den 27. marts ser vi på bæredygtighed i det fynske erhvervsliv.

Flere generationer er på plads, når der holdes Fynsk ErhvervsTopmøde på Brandts i Odense. Aftenen sætter bæredygtighed på dagsordenen, og vi får sammen øje på gevinsterne og fremtidig vækst.

Moderator Ole Kjerkegaard Nielsen lægger for med en kort præsentation, hvor han blandt andet viser, hvor det er muligt at sætte ind for virksomheder, der vil gribe ud efter potentialet ved bæredygtighed. Han nævner fire områder, der kan forandres eller tilpasses.

  • Ændring af behov
  • Forbedring af produktiviteten
  • Ændring af rammevilkår
  • Skabelse af en støttende kultur

Ole Kjerkegaard Nielsen kommer i sin præsentation også ind på virksomheder, der allerede har en bæredygtig tilgang til deres aktiviteter. To fynske virksomheder, deler ud af deres erfaringer med bæredygtighed. Mogens B Christensen, kommerciel direktør fra  H.J. Hansen Genvindingsindustri, og Anders Bundsgaard direktør hos Odico. H.J. Hansen Genvindingsindustri, som har en historie med genanvendelse af materialer, der går mere end 100 år tilbage. Hos Odico, der siden 2002 har produceret forskallinger til byggeindustrien, har de et mål om nul procent spild i produktionen.

Der var international klimastrejke fredag den 15. marts, hvor særligt den yngre generation satte sit præg på dagen. På ErhvervsTopmødet har vi inviteret to unge indenfor. Her vil de sætte deres ord på en bæredygtig fremtid. De er fremtidens arbejdskraft og forbrugere, og de har taget stilling til, hvordan verdenen skal se ud for dem.

Inspireret gennem hele aftenen slutter vi af med på to-, tre- eller firemandshånd at diskutere hvilke muligheder, der er for bæredygtighed på den enkelte virksomhed. Her er plads til store ambitioner, gode idéer og sparring, hvor vi lærer af hinanden.

Moderator Ole Kjerkegaard Nielsen inviterer til Fynsk ErhvervsTopmøde – video åbner i nyt vindue.

Nyhed
OdenseRådhus

Debat: Besparelser på den korte bane vil ramme væksten på den lange bane

Med sparekataloger i størrelsesordenen 200 mio. kr. allerede på næste års budget er ingen i tvivl om, at der vil ske store ændringer i Odense Kommune allerede i 2020. Men selvom de udfordringer på velfærdsområdet, der vil opstå, når Odense...

Nyhed

Smukt udadtil, kaos bag facaden – Det var ærlig snak ved fyraftensmødet hos Uhrenholt

Ændrede rejsekalendere gjorde det muligt for Uhrenholts adm. direktør, Sune Uhrenholt, selv at præsentere familievirksomhedens 40-årige historie. Han var netop kommet hjem fra en rejse i Asien og Mellemøsten, og var der jetlag i kroppen, var det ikke til at...

Nyhed

Få nye kontakter og skab ny forretning til business kom-sammen på Tinderbox

Der er musik i baggrunden og sol på himlen, når Fynsk Erhverv inviterer til Fyns største business kom-sammen på Tinderbox. To gange i løbet af festivalen mødes ejerledere og beslutningstagere fra fynske virksomheder for at få nye erhvervskontakter og skabe...