Nyheder • 19/03/2019

Timer på toppen i bæredygtighedens tegn

Fynsk Erhvervstopmøde

På Fynsk ErhvervsTopmøde den 27. marts ser vi på bæredygtighed i det fynske erhvervsliv.

Flere generationer er på plads, når der holdes Fynsk ErhvervsTopmøde på Brandts i Odense. Aftenen sætter bæredygtighed på dagsordenen, og vi får sammen øje på gevinsterne og fremtidig vækst.

Moderator Ole Kjerkegaard Nielsen lægger for med en kort præsentation, hvor han blandt andet viser, hvor det er muligt at sætte ind for virksomheder, der vil gribe ud efter potentialet ved bæredygtighed. Han nævner fire områder, der kan forandres eller tilpasses.

  • Ændring af behov
  • Forbedring af produktiviteten
  • Ændring af rammevilkår
  • Skabelse af en støttende kultur

Ole Kjerkegaard Nielsen kommer i sin præsentation også ind på virksomheder, der allerede har en bæredygtig tilgang til deres aktiviteter. To fynske virksomheder, deler ud af deres erfaringer med bæredygtighed. Mogens B Christensen, kommerciel direktør fra  H.J. Hansen Genvindingsindustri, og Anders Bundsgaard direktør hos Odico. H.J. Hansen Genvindingsindustri, som har en historie med genanvendelse af materialer, der går mere end 100 år tilbage. Hos Odico, der siden 2002 har produceret forskallinger til byggeindustrien, har de et mål om nul procent spild i produktionen.

Der var international klimastrejke fredag den 15. marts, hvor særligt den yngre generation satte sit præg på dagen. På ErhvervsTopmødet har vi inviteret to unge indenfor. Her vil de sætte deres ord på en bæredygtig fremtid. De er fremtidens arbejdskraft og forbrugere, og de har taget stilling til, hvordan verdenen skal se ud for dem.

Inspireret gennem hele aftenen slutter vi af med på to-, tre- eller firemandshånd at diskutere hvilke muligheder, der er for bæredygtighed på den enkelte virksomhed. Her er plads til store ambitioner, gode idéer og sparring, hvor vi lærer af hinanden.

Moderator Ole Kjerkegaard Nielsen inviterer til Fynsk ErhvervsTopmøde – video åbner i nyt vindue.

Nyhed
Colourbox underskrive dokumenter

Første finanslov varsler nye tider

Den nye regerings første finanslov varsler nye tider. Et stærkt fokus på velfærd og offentligt forbrug overskygger erhvervslivets udfordringer med bl.a. mangel på kvalificeret arbejdskraft og usikkerhed omkring vilkårene for generationsskifte i de familieejede virksomheder. Også udsigten til stigende skatter,...

Nyhed
erhvervstopmøde november 2019

Fantastisk tilslutning til Fynsk ErhvervsTopmøde i Nyborg 

Med over 200 fynske erhvervsledere tilmeldt til gårsdagens ErhvervsTopmøde i Nyborg, var der på forhånd lagt op til en intens og festlig aften. Det gennemgående tema for aftenen var 'Når lederskab gør en forskel', og med skarpe oplæg fra henholdsvis...

Nyhed
TietgenPrisen 2019 Roar Henrik Peter

Og TietgenPrisen 2019 går til….

Roar Falkenberg, Søby Værft, er årets modtager af TietgenPrisen. Den pris, der eksklusivt gives til en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket inden for fornyelse, innovation og nytænkning, driver en god forretning og samtidig udviser samfundsansvar gennem...