Nyheder • 22/01/2014

RIWAL sigter mod nye højder på det svenske marked

VÆKST: Det går rigtigt godt for liftudlejningsfirmaet Riwal, der har hovedsæde i Odense.
Riwal er i vækst, og Fynsk Erhverv har interviewet adm. direktør Claus Kromann, der sætter ord på succesen:

Hvor meget har I vækstet på nuværende tidspunkt?
– Siden 2009 er Riwal i Skandinavien vokset med 175 % i omsætning, ca. 70% af den samlede omsætning kommer fra Danmark. Flåden af lifte og teleskoplæssere er vokset fra 1.400 til 2500. I 2012 gik vi ind på det svenske marked med et depot i Malmø og har allerede opnået stor vækst. 

Forventningerne til vækst i Sverige er store og vi satser benhårdt på dette marked. Derfor har vi netop ansat en landechef for Sverige og forventer at åbne ny afdeling i Stockholm i løbet af 2014,

– Og kontoret i Norge, der blev åbnet i 2007 har udvist stor fremgang og voksede i 2013 med 109% i forhold til 2009. 

Hvordan ser vækstperspektiverne ud for Riwal i Danmark?
– Vores forretning er stærkt afhængig af konjunkturerne i byggebranchen. Starten på året end i 2013 har været betydelig bedre end sidste år, dels på grund af det mildere vejr og dels fordi vi vinder markedsandele. Vi har Danmarks stærkeste flåde og en meget kundefokuseret organisation, som hver dag arbejder hårdt for at skabe den bedste kundeoplevelse. Derfor er vi i stand til at levere og reagere hurtigt, så kunderne kan nå deres opgaver til tiden. Det giver os en konkurrencemæssig fordel, som vi forventer betyder fortsat vækst i markedsandelen i årene, der kommer.

Hvorfor har I valgt at have hovedsæde i Odense?
– Vi har depoter i Glostrup, Århus og Aalborg, men da liftudlejning er en meget transportkrævende opgave, giver det rigtig god mening for os at ligge centralt i landet – og tæt på motorvejen. På den måde kan vi lettest flytte udstyr rundt i landet, alt efter opgaver og behov.  

Hvordan ser du forretningsperspektiverne for jer i forbindelse med de nye offentlige byggerier her i Odense?
– Vores forventninger er at de nye, spændende byggerier vil give et løft til byggebranchen på Fyn. Vi står heldigvis stærkt lokalt, og derfor forventer vi at mange af vores kunder vil opleve vækst og dermed øge efterspørgsel på vores produkter.

Er der udsigt til at I ansætter flere medarbejdere?
– Vi nærmer os 120 medarbejder og forventer at ansætte yderligere en håndfuld i løbet af 2014 for at dække det øgede behov. 

Læs mere på www.riwal.dk

 

 

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder? Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Byggros fik i efteråret en af vores Next Talent kandidater ud i forløb, der var så stor en succes, at virksomheden nu har ansat kandidaten.

Netværkets friske øjne fjerner de blinde pletter

For virksomhedsejer Betina Skipper er det helt centralt, at udvikle sine kompetencer kontinuerligt, få udvidet netværket samt have forskellige sparringsmuligheder til rådighed. Det får hun bl.a. igennem vores netværksgruppe SoloConnect.

Robotklynge: Innovation kræver samarbejde

Ifølge Søren Adamsen Mouritsen, der er Head of Innovation i robotklyngen Odense Robotics, skal de fynske virksomheder stå sammen for at udnytte mulighederne i de teknologiske fremskridt