Nyheder • 15/09/2022

Rigelig bemanding og nytænkning baner vejen frem for S. Guldfeldt Nielsen

Hos virksomheden S. Guldfeldt Nielsen A/S kommer opgaverne hurtigere, end de nogensinde før har gjort, og regnskabet for 2021 afslørede et fornuftigt resultat. Trods travlheden lykkedes det samtidig for den fynske tømrer- og snedkervirksomhed at blive kåret som ”Årets Arbejdsplads” i 3F’s kåring tidligere på året. Ifølge administrerende direktør Kim Birkerød, er opskriften relativt simpel:

Helt kort kan vi sige, at vi agerer professionelt som virksomhed, hvor vi prøver at leve op til alle krav og vilkår, og så har vi en forventning om, at vores medarbejdere og samarbejdspartnere gør det samme.

Det betyder blandt andet, at vi har en lang række tiltag for at sikre trivslen og effektiviteten på vores arbejdsplads,” siger Kim Birkerød, der har skarpt fokus på, at de ansatte har den tid, der skal til for at løfte opgaverne.

”Vores opfattelse er, at det er vigtigt at være ordentligt bemandet på pladserne, for at processerne kører så lean som muligt. Det betyder, at vi i praksis bemander med lidt flere funktionærer, end der er behov for. Eller sagt på en anden måde, så bemander vi med et beredskab, hvor der er ledelse nok på byggepladsen, så håndværkerne får bedre informationer, og de får informationerne i tide, så de ikke skal stå stille eller lave ting om efterfølgende. Det er mere effektivt, og derfor er det også en bedre forretning for både virksomheden og den ansatte,” fortæller den administrerende direktør, der samtidig er helt sikker på, at ordningen gavner arbejdsglæden.

”Når vi arbejder lean, bliver det mere interessant og lettere at tjene penge, og så er håndværkerne selvfølgelig gladere, når de ikke skal lave ting om, for det er aldrig sjovt,” konstaterer Kim Birkerød, der også er glad for, at hans virksomhed har en størrelse, der gør det lettere at give plads til ansatte, der af den ene eller anden grund ikke arbejder 37 timer om ugen.

”Vi tager socialt ansvar på den måde, at vi har folk på nedsat tid, hvis de har brug for det, og ved siden af det har vi en seniorordning. Det er en luksus, som vi kan tillade os, fordi vi er en relativt stor arbejdsplads, hvor vi er mange på pladserne, og derfor går arbejdet ikke i stå af den grund,” fortæller Kim Birkerød.

Ny teknologi og løbende dialog

Ved siden af den gode bemanding på byggepladserne, sørger ledelsen i S. Guldfeldt Nielsen også for løbende at investere i ny teknologi, når den kan bidrage til forbedrede arbejdsvilkår og højere effektivitet.

Vi ser os selv som en visionær virksomhed, og vi vil for eksempel meget gerne være med på vognen, når der kommer robotter, som er relevante for os.

For eksempel har vi for ikke så længe siden investeret i en skærerobot, der kan klare gips og andre hårde plader. Det betyder, at vores medarbejdere får færre tunge løft, og så slipper de for et arbejde, der er både støvende og støjende. De unge lærer jo at bruge sådan noget på et splitsekund, og jeg tror, at vi har tjent den ind på mindre end tre år,” lyder det med tilfredshed fra Kim Birkerød, som ikke er i tvivl om, at nytænkning generelt er en nødvendighed for at klare sig i branchen:

”Byggebranchen har måske ry for at være en smule konservativ, og jeg tror, at vi er blevet årets arbejdsplads, fordi vi lytter til vores medarbejderne. De unge i dag skal hjem og hente deres børn, og når de er syge, så passer far og mor på skift. Det er ikke længere som i gamle dage, og det er vigtigt, at man følger med udviklingen,” konstaterer Kim Birkerød, der meget gerne selv opsøger en dialog om hverdagens udfordringer på pladsen.

”Jeg kører meget gerne ud i skurvognene og tager en snak om, hvordan det hele går, for det er der, vi hører sandhederne. Jeg har ikke så meget tid til det, som jeg gerne ville have, men jeg har helt sikkert ikke tid til at lade være,” slår han fast.

Netværket styrker Tinas lederevner

Som ejerleder i regnskabshuset Regnskab & Administration med godt 30 ansatte har Tina Berg Svendsen nok at se til i det daglige. I april 2023 blev ledergruppen udvidet, så de nu er tre om opgaven. Ikke desto mindre har hun fast prioriteret at sætte tid af til deltagelse i netværksgrupper. Og ifølge Tina Berg Svendsen […]

Ekspert: Vi er midt i en teknologisk eksplosion

Da internettet for alvor blev introduceret for menigmand i midten af 90’erne var det de færreste, der kunne forestille sig den betydning, som teknologien skulle få for samfundet i løbet af de næste årtier. Men ifølge IT-ekspert Tim Frank Andersen er det intet at regne imod de forandringer, som verden går i møde i de […]

20 års optimering kræver et nyt navn

I Stentransporten Vissenbjerg har Heine Pedersen i 20 år arbejdet så intenst på at føre faderens livsværk til nye højder, at et navneskifte helt bogstaveligt talt lurer i nær fremtid.

Gør din affaldshåndtering til en konkurrencefordel

Når Fynsk Erhverv den 26. oktober afholder Fynsk Miljødag i samarbejde med virksomhederne Marius Pedersen, European Recycling Platform og OKNygaard A/S, kan deltagerne tage masser af konkrete forretningsfordele med hjem fra arrangementet. Det lover miljøkonsulent Ole Strøm der er repræsentant for den odenseanske del af virksomheden Marius Pedersen og er blandt landets førende inden for […]

Har du helt styr på producentansvaret for emballage?

Om mindre end to år skal alle danske virksomheder, der anvender emballage i en eller anden form, leve op til en lang række krav om rapportering, indsamling, sortering og genanvendelse. Er du klar? Kom til Fynsk Miljødag 2023 d. 26. oktober og få viden, løsninger og svar.

Montana: Vi skal være dygtige for at blive i Danmark

I den sydfynske familievirksomhed Montana Furnitures har udviklingen  aldrig gået stærkere, end den gør i dag. Driften bliver løbende automatiseret på alle områder, hvor det er muligt, fokus på bedre bæredygtighed er stadig skarpere og digitaliseringen er rykket højt op på bestyrelsens dagsordenen.

40 fynske erhvervsledere besejrede Mont Ventoux

I september besejrede Fynsk Erhvervs netværksgruppe Business Challenge Cykling årets ultimative udfordring i Provence. Blandt de cyklende er adm. direktør Kim Aage Birkerød Nielsen, der fortæller om sin erfaring med netværket og hvilken styrke sparringen på turene og virksomhedsbesøgene giver ham - både personligt og fagligt. 

Offentlig velfærd skal understøtte virksomhederne

De politiske planer for det kommende år er ved at tage form. Med statsministerens åbningstale og åbningsdebatten i folketinget i sidste uge er banen kridtet op for 167 nye lovforslag og -ændringer. Og i de fynske kommuner er serviceniveauet nu lagt fast for 2024 i forbindelse med godkendelsen af de kommunale budgetter. Fem generationer på arbejdsmarkedet samtidig og udsigt til en kraftigt faldende arbejdsstyrke stiller nye krav til virksomhederne. Det skal den offentlige velfærd understøtte.

Digitalisering skal gøre dyr og gæster glade i Zoo

Odense Zoo investerer i digitalisering og automatisering for at hæve dyrevelfærden og give gæsterne får bedre oplevelser.