Nyheder • 07/01/2015

Redtz: Månedens virksomhed taler Fyns sag

Årets første ‘månedens virksomhed’ er Redtz fra Odense. Redtz producerer glas- og alufacader til bygninger og har i de senere år haft stor vækst – bl.a. med kontrakter på flere af de store nye offentlige anlægsprojekter i Odense – og så har de på positiv vis blandet sig i debatten om fremtiden for fynsk erhvervsliv. 

For halvandet år siden flyttede familievirksomheden Redtz fra Skibhuskvarteret i Odense til deres nuværende adresse på Niels Bohrs Allé. Firmaet havde længe haft større og større ordrer i bogen, så der var simpelthen nødt til at blive mere plads.

– Det har egentlig aldrig gået skidt for os, men vi har haft nogle særligt gode år på det seneste, bl.a. fordi vi har turde sige ja til flere store ordrer. Og det har betalt sig, for vores omsætning er fordoblet på ret kort tid, fortæller direktør og indehaver siden 2011, Morten Redtz Jensen, der er tredje generation Redtz i spidsen for virksomheden, der havde 100 års jubilæum sidste år. 

Redtz producerer glas- og aluminiumsfacader til bygninger – se eksempler her – og de arbejder i dag bl.a. på Cortex Park ved det nye OUH, hvor Redtz udfører lukningsentreprisen med alufacader og Uglas (se billedet til højre, red.) samt det tilhørende kollegie og tillægsbygningen til universitetet, OU44. Alle sammen projekter, som stammer fra de store, offentlige investeringer, der kommer Odense og Fyn til gode i disse år.

– Det er vigtigt, at det er fynske virksomheder, som får de her entrepriser, så det er på Fyn, man får glæde af pengene. Vi har jo også en stor geografisk fordel, som gør, at vi kan arbejde meget mere fleksibelt, siger Morten Redtz.

Gode ansatte gør forskellen
Han siger også, at det især er firmaets specialisering og medfølgende ekspertise, som giver dem en konkurrencefordel i branchen, og så muligheden for at være fleksible overfor kundens ønsker. Og alt det er kun muligt, fordi Redtz har virkelig dygtige ansatte.

– Jeg kan ikke sige andet end dét: det er ekspertisen i vores medarbejderstab, som gør hele forskellen. Der har jeg været meget heldig med at få de helt rigtige ansatte på de rigtige tidspunkter, siger Morten Redtz.

 “Vi har mistet mange mindre opgaver på Sjælland, fordi det bliver for dyrt for kunden også at skulle betale broafgiften. Ved større og længerevarende opgaver på Sjælland flytter vores ansatte på hotel, så de slipper for at pendle.”

Firmaet har en fyldt ordrebog året ud og ser positivt på fremtiden, men man regner ikke med noget.

– Byggebranchen er generelt meget usikker, især efter krisen, så vi arbejder ikke ud fra femårsplaner eller andet i den stil. Vi tager både udfordringer og chancer, som de kommer, og når de kommer, forklarer Morten Redtz.

Presset på prisen – og på broafgiften
I byggebranchen er kompetencer og kvalitet dog ikke det eneste, kunder kigger efter, prisen er også vigtig.

– Prisen er måske halvdelen, og så kommer ting som kvalitet, geografisk afstand til opgaven, erfaring, fleksibilitet og kompetencer længere nede på listen, siger Morten Redtz.

Priskonkurrencen gør, at en ting som broafgiften for at køre over Storebæltsbroen bliver en afgørende faktor i mange opgaver.

– Vi har mistet mange mindre opgaver på Sjælland, fordi det bliver for dyrt for kunden også at skulle betale broafgiften. Ved større og længerevarende opgaver på Sjælland flytter vores ansatte på hotel, så de slipper for at pendle, fortæller Morten Redtz.

På samme måde bevirker broafgiften også, at Redtz slet ikke tænker i rekruttering fra Sjælland, fordi det vil være for dyrt for medarbejdere at pendle til arbejde på Fyn.

Derfor har Redtz også været i medierne for at fortælle om, hvordan broafgiften påvirker det fynske erhvervsliv, og virksomheden er glad for, at Fynsk Erhverv kæmper samme sag.

Mindre uddannelser på Fyn
Skulle Morten Redtz Jensen nævne en anden sag, som Fynsk Erhverv kunne være med til at kæmpe for virksomheder som hans egen, så kunne det være at få de små erhvervsuddannelser til Fyn.

– Der er f.eks. kun én glarmesteruddannelse i Danmark, og den ligger i Holbæk. Med de her små uddannelser, hvor eleverne skal i lære og på praktikophold, så kunne det måske være en god idé, at skolen lå midt i landet, siger Morten Redtz.

Læs mere om Redtz her

 

 

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Bestyrelsesuddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer