Nyheder • 03/05/2024

Bestyrelsesuddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

Torsten Kjeldsen og Betina Friis Hansen

Blandt medlemsfordelene i Fynsk Erhverv er den direkte adgang til ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, fordi  Fynsk Erhverv disponerer over pladser til de fynske erhvervsledere.

Gennem årene har mere end 40 fynske virksomhedsledere gjort brug af denne mulighed. Med på det seneste hold var Torsten Kjeldsen, der til daglig er Chief Operating Officer i Assens-virksomheden Broen-Lab, hvor han som del af ledelsen også deltager i bestyrelsesmøderne.

Og det er især i sidstnævnte, at Torsten Kjeldsen forventer, at hans nye uddannelse for alvor kommer i spil med det samme.

Jeg gik ind til uddannelsen, fordi jeg gerne vil ud i eksterne bestyrelser, men også fordi jeg ville blive klogere i forhold til det samarbejde, som vi har med vores egen, amerikanske bestyrelse.

“Og der er der ingen tvivl om, at jeg har fået en masse med hjem, som jeg kan bruge,” siger driftsdirektøren med henvisning til LI Enterprises Group, der ved årsskiftet 2022 overtog ejerskabet i den fynske virksomhed, der er specialiseret i laboratoriearmaturer og nødbrusersystemer og Europas ledende på området.

Højt niveau på alle parametre

Blandt emnerne i uddannelsens pensum er strategiudvikling, risikostyring, finansiering af vækst, organisationsudvikling, ejer- og generationsskifte og konflikter i ejerkredsen. Alt sammen ifølge Torsten Kjeldsen taget med udgangspunkt i virkelighedsnære eksempler og relevante indlæg.

”Mette Neville og Carsten Fode er dybt motiverende undervisere, og der har været gode oplægsholdere fra forskellige brancher, så det har været inspirerende. Når andre gør deres bedste, gør man det jo også selv,” siger Torsten Kjeldsen.

Undervisningsmæssigt strækker forløbet sig over et halvt år, hvor deltagerne i dette forløb mødes fem gange af to dage. For Torsten Kjeldsen var netop det komprimerede koncept godt for både engagementet og for planlægningen.

”Det var en rigtig god model for mig, fordi man træder ud af sine daglige opgaver og dyrker det forum, som man er i, koncentreret over to dage. Det var mit indtryk, at alle var der, fordi de gerne vil blive bedre til det, de laver. Så der var et meget højt niveau. Det gjorde sig også gældende omkring opgaverne og forberedelserne, og det kræver selvfølgelig, at man sætter den fornødne tid af til det, selvom man i forvejen har travlt,” konstaterer Torsten Kjeldsen, der ikke har fortrudt, at han deltog.

Det har været intensivt, og det har været rigtig godt, så bestyrelsesuddannelsen får helt klart min anbefaling.

“Måske er det heldigt, for det afhænger jo af, hvem man kommer på hold med, men jeg synes også, at det var et godt netværk, og vi skal allerede mødes igen i juni,” fortæller Torsten Kjeldsen, der allerede har et godt bud på, hvad det er, han kan tilbyde i andre virksomheder som bestyrelsesmedlem:

”Jeg skrev projektopgave omkring ’Løsningssalg med værdibaseret prissætning’, og jeg kunne godt tænke mig at bidrage i eksterne bestyrelser med min viden inden for LEAN produktion og udvikling samt løsningssalg med værdibaseret prissætning.”

Guldtfeldt: Investering i medarbejderne og fællesskaber er en god forretning

Interview med Kim Birkerød, administrerende direktør i Guldfeldt og Hans Jørgensen & Søn Da Kim Birkerød tiltrådte som direktør for otte år siden, var det en målsætning, at Guldfeldt ikke længere udelukkende skulle være et tømrer- og snedkerfirma men derimod Central Danmarks bedste entreprenørfirma. ”For at påbegynde den proces måtte jeg vide, hvordan forretningen fungerede. […]

Egeskov-direktør er blevet klogere på bæredygtig forretningsudvikling

Egeskov Slot har skærpet fokus på dokumentation af bæredygtighedsindsatsen for at leve op til kravene fra kunder og gæster. Og for at være klar til fremtiden har direktøren trådt ind i Fynsk Erhvervs Videnforum for Bæredygtig Forretningsudvikling.

Samarbejde og læring er UR’s sikkerhed for den fornødne arbejdskraft

Universal Robots er på mindre end 20 år gået fra at være en start-up-virksomhed, stiftet af tre studerende på Syddansk Universitet, til at være verdenskendt for avanceret robotteknologi, og i dag beskæftiger virksomheden over 1.000 ansatte på verdensplan. Et centralt element i Universal Robots’ strategi er at have fokus på et sundt og inspirerende miljø […]

Egeskov-direktør er blevet klogere på bæredygtig forretningsudvikling

Egeskov Slot har skærpet fokus på dokumentation af bæredygtighedsindsatsen for at leve op til kravene fra kunder og gæster. Og for at være klar til fremtiden har direktøren trådt ind i Fynsk Erhvervs Videnforum for Bæredygtig Forretningsudvikling.

Kultursociolog Emilia van Hauen: Ledelsen skal få det bedste frem i alle generationerne

Med et arbejdsmarked, hvor gabet mellem ledige hænder og behovet for arbejdskraft er støt stigende, har det aldrig været vigtigere at tiltrække, fastholde og lede medarbejdere. Og ifølge kultursociolog og forfatter, Emilia van Hauen, betyder det også, at der er særdeles god grund til at fokusere på – og forstå – forskellighederne ved de mange generationer, der er på arbejdsmarkedet i dag.

Vækstdrivere i de fynske virksomheder

Det går godt i det danske erhvervsliv, selvom nye udfordringer har ramt os. Særlig rekruttering og fastholdelse, digitalisering og automatisering samt den grønne omstilling er tre udfordringer, der vil optage erhvervsledere de kommende år. I dette Whitepaper kan du møde seks fynske erhvervsledere, der har knækket koden til succes og fremtidssikret deres virksomheder

Nordic Greens: Revolutionerer branchen med ny teknologi, AI og bæredygtig produktion

Nordic Greens vil knække koden til flere pressende problematikker, som f.eks. stort ressourceforbrug, ustabile forsyningskæder og stigmatisering om forbruget af pesticider. Nu har ejer og administrerende direktør, Mads Petersen, med sit fokus på nye, digitale systemer og bæredygtighed transformeret hele Nordic Greens produktion og revolutioneret hele branchen.

Velfungerende teams er nøglen til succes hos Mag Larsen Service

Når de ansatte i den fynske transportvirksomhed Mag Larsen Service er på vejene, er der ofte brug for både de helt store målestokke og de helt små skydelærer. Virksomheden løser alle former for specialtransporter, men står især stærkt inden for eskort til transport af vindmøller til det svenske marked, og den opgave kræver masser af […]

Samarbejde og læring er UR’s sikkerhed for den fornødne arbejdskraft

Universal Robots er på mindre end 20 år gået fra at være en start-up-virksomhed, stiftet af tre studerende på Syddansk Universitet, til at være verdenskendt for avanceret robotteknologi, og i dag beskæftiger virksomheden over 1.000 ansatte på verdensplan. Et centralt element i Universal Robots’ strategi er at have fokus på et sundt og inspirerende miljø […]

Vidt forskellige brancher lærer af hinanden i cykelnetværk

Selvom man er helt grøn på en racercykel og ikke har nogen erfaringer med at ligge i læ bag andre cykelryttere i et felt, kan man sagtens få fuldt udbytte – både fagligt og fysisk – af Fynsk Erhvervs Business Challenge cykelnetværk. Det kan Line Svindt, der er karriererådgiver i Magistrenes A-kasse i Odense, bevidne, […]

Vi skal gøre os fortjent til fremtidens arbejdskraft

Dagsordenerne er mange i virksomhederne - fra grøn omstilling og rapporteringskrav til digitalisering, usikkerhed i leverandørkæderne, manglende efterspørgsel osv. Der er dog ingen tvivl om, at øverst på listen over udfordringer både på kort og længere sigt står manglen på kvalificerede medarbejdere.

Formandens sommerhilsen

Sommerferien nærmer sig, og Fynsk Erhvervs bestyrelsesformand, Henrik Neelmeyer, sender her sin sommerhilsen med ønsket om en rigtig god sommer til det fynske erhvervsliv og anbefalinger til en sommerferie uden for mange afbrydelser.