Nyheder • 06/10/2023

Offentlig velfærd skal understøtte virksomhederne

De politiske planer for det kommende år er ved at tage form. Med statsministerens åbningstale og åbningsdebatten i folketinget i sidste uge er banen kridtet op for 167 nye lovforslag og -ændringer. Og i de fynske kommuner er serviceniveauet nu lagt fast for 2024 i forbindelse med godkendelsen af de kommunale budgetter.

Vi har i Fynsk Erhverv en løbende dialog med de fynske kommunalpolitikere og folketingspolitikere om forhold, der har væsentlig indflydelse på de fynske virksomheders hverdag.

Vi kæmper bl.a. for at sikre både den fysiske og digitale infrastruktur, så virksomheder og medarbejdere kan bevæge sig let og uhindret rundt på og uden for Fyn. Vi kæmper for at sikre virksomhederne adgang til kvalificeret arbejdskraft – fra DK, EU og fra tredjeverdenslande. Og vi kæmper for at få gjort op med unødigt bureaukrati og administrativt bøvl. Men vi kæmper også for, at den offentlige velfærd fungerer, så vores medarbejdere kan løse deres opgaver og bidrage til den positive udvikling og vækst i de fynske virksomheder i tillid til, at f.eks. daginstitutionerne holder åbent, når forældrene skal på arbejde, at den kollektive trafik kører, når man skal til og fra arbejdspladsen, at ventetider til f.eks. et nyt knæ ikke forlænger en sygemelding unødigt og at der ikke er ventetid på afklaring og behandling af børn, der mistrives og derfor ikke kommer i skole osv.

Hvorfor er det vigtigt for virksomhederne?

Det viser et nyligt offentliggjort studie, foretaget på foranledning af PFA, der identificerer de 6 overordnede komponenter, der definerer den sunde arbejdsplads. Den arbejdsplads, som er attraktiv at være tilknyttet og som er i stand til at tiltrække den nødvendige arbejdskraft, også blandt de yngre generationer.

Det handler om arbejdspladsens fysisk indretning, hvordan arbejdet organiseres, de specifikke vilkår og strukturer, tilhørsforhold/meningsfuldhed, det psykiske arbejdsmiljø og at kunne være sikker på støtte i særlige livssituationer som f.eks. ved skilsmisse, dødsfald i nærmeste familie, børn med trivsels- eller helbredsproblemer etc.

Vi står på tærsklen til at have fem generationer på arbejdsmarkedet samtidig – og med udsigt til en kraftigt faldende arbejdsstyrke indenfor 5 år. Generation Z vil møde arbejdsmarkedet med helt andre forventninger end Boomer-generationen, og det betyder, at der er mange præferencer, energier, værdier m.fl., der skal balanceres i virksomhederne samtidig. Det vil stille nye krav til ledelse i de fynske virksomheder.

Derfor er det vigtigt, at den offentlige velfærd også spiller sammen med udviklingen på arbejdsmarkedet og understøtter den indsats, der gøres i virksomhederne, for at skabe den sunde arbejdsplads og de bedste vilkår for medarbejderne i enhver livssituation. Det ansvar skal politikerne lokalt og nationalt påtager sig.

Fynsk logistikgigant krydser fingre for bedre forbindelser til motorvejsnettet

Den familieejede logistikvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S forventer efter en årrække med særdeles solide regnskaber, at de kommende år byder på flere udfordringer og mere usikkerhed i markedet. Men ikke desto mindre er stemningen på direktionsgangen på Logistikvej i Odense fortsat høj, og listen over nye initiativer bliver ikke kortere. “2024 bliver et overgangsår, hvor […]

Optimisme at spore i det fynske erhvervsliv

De fynske virksomheder er sunde og robuste, og de fleste er ved at indfinde sig i den nye virkelighed med stigende tempo og kompleksitet. Det viser vores nyeste temperaturmåling i det fynske erhvervsliv, der giver en stærk tro på fremtiden.

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Bestyrelsesuddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer