Debat • 05/02/2014

Offentlig-privat dialog baner vejen for de bedste løsninger

LEDER: ’Det offentlige’ køber årligt ind for rundt regnet 100 mia. kr. Det siger sig selv, at det marked er yderst interessant for mange virksomheder – også de fynske.

Mange virksomheder opfatter SKI-aftaler, indkøbssamarbejder og stramme krav til EU-udbud som barrierer for at komme i nærheden af dette attraktive marked, hvor pris ofte er den afgørende faktor.

At vinde opgaver i det marked kræver – udover unikke produkter naturligvis – at man kan spille op mod de store på markedet, ikke mindst fordi det at byde på offentligt udbudte opgaver er både særdeles omkostningskrævende og behæftet med en del bureaukrati. Det kan fynske Team Online
Med stor dygtighed og træfsikkerhed overtager de en større og større del af det offentlige marked inden for deres it-området. Nøjagtig på samme måde som Medialogic gjorde det inden for beskæftigelsesområdet, indtil de blev opkøbt af konkurrenten. To gode eksempler, som andre fynske virksomheder kan spejle sig i og lære af, hvis de ønsker at få del i det offentlige marked.

Nu viser en lille fynsk iværksættervirksomhed, Processio, en ny vej til, hvordan en styrket dialog mellem ’det offentlige’ og private virksomheder kan være med til at kvalificere og bringe innovation ind i de offentlige udbud.  Med konceptet” Idé-udbud” får private virksomheder mulighed for at komme med idéer og input til, hvordan en given opgave kan løses. Dialogen giver udbyder ny inspiration og indsigt, som kan omsættes i det offentlige udbud og dermed skabe efterspørgsel efter nye løsninger og produkter.

Der er tale om videndeling og produktudvikling på én og samme tid, som såvel udbyder som private virksomheder kan drage fordel af.    

Vi har ofte hørt, at kravene til EU-udbud står i vejen for dialogen mellem udbyder og virksomheder.
Men der er ingen tvivl om, at Processio med sit nye tiltag  løser  dette dilemma og bygger bro til den tættere offentlig- privat dialog.

Fynsk Erhverv har et skarpt fokus på de fynske virksomheders adgang til det offentlige marked. At være leverandør til f.eks. de fynske kommuner understøtter både omsætning og beskæftigelse i de pågældende virksomheder, samtidig med at der i kraft af en konstruktiv dialog og videndeling mellem parterne kan skabes nye innovative produkter og serviceydelser, der kan give de fynske virksomheder konkurrencefordele både nationalt og globalt.

Derfor skal der fra Fynsk Erhverv lyde en kraftig opfordring til de fynske kommuner og virksomheder til at opsøge dialogen og finde samarbejdsfelterne.  Mulighederne er mange – lige fra velfærdsteknologiske løsninger på ældre- og handicapområdet til at få ledige medborgere i beskæftigelse til kontorforsyning  til   drift og vedligeholdelse  af vej og parkanlæg  osv.

Det handler om at se muligheder, ikke begrænsninger – og her spiller dialogen en meget vigtig rolle!


Jytte Reinholdt
Direktør

 

 

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.

Tid til at ’tanke op’…

Forandringer er blevet hverdag, og uforudsigelighed et vilkår. Derfor skal vi tænke i nye måder at drive og udvikle vores virksomheder på. Gennem dit partnerskab har du en række muligheder, der styrker dig som leder og din virksomhed.

10 år efter: Gamle Mursten er stadig en god forretning

For præcis 10 år siden kom Svendborg-virksomheden Gamle Mursten i Fynsk Erhvervs positive søgelys, fordi et patent til afrensning og genbrug af gamle mursten efter ti års liv i ubemærkethed havde fået opmærksomhed fra blandt andre daværende Energi- Klima og Bygningsminister Martin Lidegaard, der var med på åbningsdagen af en ny fabrik. I dag viser […]

2024 bliver endnu et år med fokus på Odense Havns udviklingsplaner

Fredag d. 26. januar var det fynske erhvervsliv samlet til nytårsreception på Odense Havn. Med oplæg fra Erhvervsminister, Morten Bødskov og Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen, blev der sat fokus på Odense Havns betydning for den grønne omstilling i Danmark og globalt, og der blev sendt et klart politisk signal om opbakning til havnens udviklingsplaner. […]

Brain boost: Datasikkerhed skal alle forstå

Når Fynsk Erhverv torsdag den 14. marts, i samarbejde med PwC og Chili Security, slår dørene op for næste version af vores Brain Boost-serie, er der digital sikkerhed på programmet. Og ifølge oplægsholderne, er der al mulig grund til at møde op og spidse ørerne.

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.