Nyheder • 03/11/2022

Ny satsning giver gladere kunder hos Micro Technic

Da Aarup-virksomheden Micro Technic i sensommeren var på udkig efter en ny kollega, besluttede direktør Frank Laursen sig for, at posten skulle besættes gennem Fynsk Erhvervs NEXT talent-program. Men projektet med at ansætte Marie Ilskjær Slot forløb sig anderledes end først planlagt.

”Vi var på udkig efter en kandidat, som skulle hjælpe os med kommunikationen, men da vi mødte Marie og blev præsenteret for hendes kvalifikationer inden for projektledelse og koordinering, var vi med det samme klar over, at hun kunne træde ind i en anden rolle, som vi havde arbejdet på at udfylde i en tid,” fortæller direktør Frank Laursen, der ikke behøvede langt aftræk for at beslutte sig om et samarbejde.

”Marie havde et vikariat på hånden, så vi fastansatte hende med det samme. Hun skulle selvfølgelig lige ind i vores systemer og i vores dagligdag. Hun lært os anderledes måder at arbejde på, og hun har også givet god sparring i forhold til vores projekter,” siger Frank Laursen, der har sine kunders ord for, at NEXT talent-satsningen var en god idé:

Vi er meget tilfredse, og noget af det bedste er, at vores kunder også er glade for, at vi har ansat Marie.

“Hun har nemlig gjort, at vi er blevet strukturerede i forhold til at rapportere tilbage undervejs i projekterne, og det sætter kunderne stor pris på.”

Alle kompetencer kommer i spil

Da Micro Technic, ifølge Frank Laursens beskrivelse, laver al den elektronik, man ikke putter under juletræet, kunne Marie Ilskjær Slots uddannelse som Cand.scient i Idræt og Sundhed lyde som et mismatch, men sådan er det langt fra.

Mit arbejde handler meget om tilegnelse af viden, relationelle kompetencer og om at arbejde med og forstå mennesker.

“Jeg bruger min uddannelse hele tiden i det faglige, og sådan tror jeg, at det ville være med mange, der har en videregående akademisk uddannelse. Ved siden af studierne har jeg også haft en hel masse erhvervserfaring, der handlede om projektarbejde og projektledelse, så på den måde har jeg rig mulighed for at sætte mine kompetencer i spil hos Micro Technic, og det var det, som jeg gerne ville lave,” siger Marie Ilskjær Slot, der har haft travlt fra dag ét hos sin nye arbejdsgiver.

”Der gik kun fem dage efter min samtale, før jeg var i gang. Jeg skulle selvfølgelig bruge lidt tid på at optrævle, hvad det var for en virksomhed, og hvad det var for nogle behov, man havde. Det har vi fulgt op med at lave retningslinjer for, hvordan vi styrer vores projekter, så vi kan opnå gennemsigtighed i processen i forhold til at melde tidsplaner og oversigter til kunderne, og jeg er sikker på, at vi allerede er kommet langt i løbet af de her måneder,” konstaterer Marie Ilskjær Slot.

Next Talent: fra føl til project owner hos EG Digital Welfare

Next Talent-projekt, der matcher virksomheder med højtuddannede kandidater, gav det match, som EG Digital havde behov for - dog i en anden stilling, end først tænkt.

Egeskov klar til at gå nye veje

Med flere kåringer som ”Danmarks bedste attraktion” i kategorien for slotte på meritlisten, tvivler få på, at udstillingerne på Egeskov Slot i Kværndrup har masser at byde på for de besøgende. Med ansættelsen af historieuddannede Magnus Keil Eistrup gennem Fynsk Erhvervs NEXT talent-program, er Egeskov nu gået målrettet i gang med at udnytte det fulde potentiale i udstillingerne.

Next Talent giver P. Christensen ekstra ressourcer

P. Christensen tænkte ud af boksen, da antallet af administrative opgaver voksede. De rakte ud til Fynsk Erhverv, som igennem NEXT talent-programmet hurtigt fandt frem til en dygtig kandidat, der i dag er ansat i den landsdækkende bilforhandler-koncern på Krumtappen i Odense, hvor koncernen har til huse.

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Der er ingen grund til at være optimistisk omkring verdenssituationen. Men der er god grund til at handle på den. Til Fynsk ErhvervsTopmøde gik økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Ved Fynsk ErhvervsTopmøde onsdag den 16. november fik Helge Munk under middagen overrakt Tietgenprisen.  Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris og har været uddelt hvert år siden 2005, tilfalder en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket.

Udfordringerne står i kø, mens vi venter på ny regering

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er i gang. 16 fynske medlemmer af det nye folketing står klar til at tage fat, og der er nok at tage fat på, for udfordringerne står i kø. Der er sendt mange løfter afsted under valgkampen, og nu […]

Kriserne kan gøre dig til en bedre leder

Covid19, krigen i Ukraine og klimakrisen tvinger ledere til at uddelegere og handle hurtigere. Tina Moe gør os klogere til Fynsk ErhvervsTopmøde den 16. november, men kommer allerede her med nogle få, gode råd.

Vi er flyttet til Cortex Business Park

Vi er flyttet fra de historiske lokaler på Albani Torv 4 i Odense centrum til Cortex Business Park, Cortex Park Vest 4, st., Odense M. Du kan fortsat kontakte os på tlf.nr. 66 14 47 14 eller mail: info@fynskerhverv.dk.

FV22: Virksomhederne efterlyser handling og reformer

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er gået i gang . Under valgkampen har vi adresseret de ønsker og behov, som det fynske erhvervsliv pegede på kort for valgudskrivelsen.  Og vi følger op på de udfordringer, der står i vejen for de fynske virksomheders udvikling […]

FV22: Ryd ud i bureaukratiet

De fynske virksomheder bruger for meget tid på at finde rundt i tunge bureaukratiske systemer og omfattende krav og reguleringer, og det opleves af mange som ’skudt langt over målet’ eller som spild af tid. Det viser en stikprøve kort før, at valget blev udskrevet den 5. oktober. Derfor efterlyser Fynsk Erhverv en målrettet indsats […]

FV22: Digital infrastruktur en forudsætning for vækst

Digitalisering, data og intelligente løsninger udvikler sig hurtigt og spiller en stadig større rolle for virksomhedernes indtjeningsevne og konkurrencekraft. Digitalisering er kort sagt en vækstdriver. Forudsætningen for at kunne profitere af de nyeste digitale teknologier er en mobil- og internetforbindelse i verdensklasse. Derfor er den digitale infrastruktur i dag at betragte som kritisk infrastruktur på […]

FV22: Sænk momsen på kultur- og restaurationsbesøg

Den eskalerende energikrise med inflation og forringet købekraft i samfundet rammer nu også hoteller, restauranter og kulturtilbuddene hårdt. Her kæmper man nemlig nu for alvor med stærkt stigende priser på el og varme, og der er mærkbart færre penge at gøre godt med. Det samme gør sig gældende hos gæsterne. Og med udsigt til, at […]