Nyheder • 03/11/2022

Ny satsning giver gladere kunder hos Micro Technic

Da Aarup-virksomheden Micro Technic i sensommeren var på udkig efter en ny kollega, besluttede direktør Frank Laursen sig for, at posten skulle besættes gennem Fynsk Erhvervs NEXT talent-program. Men projektet med at ansætte Marie Ilskjær Slot forløb sig anderledes end først planlagt.

”Vi var på udkig efter en kandidat, som skulle hjælpe os med kommunikationen, men da vi mødte Marie og blev præsenteret for hendes kvalifikationer inden for projektledelse og koordinering, var vi med det samme klar over, at hun kunne træde ind i en anden rolle, som vi havde arbejdet på at udfylde i en tid,” fortæller direktør Frank Laursen, der ikke behøvede langt aftræk for at beslutte sig om et samarbejde.

”Marie havde et vikariat på hånden, så vi fastansatte hende med det samme. Hun skulle selvfølgelig lige ind i vores systemer og i vores dagligdag. Hun lært os anderledes måder at arbejde på, og hun har også givet god sparring i forhold til vores projekter,” siger Frank Laursen, der har sine kunders ord for, at NEXT talent-satsningen var en god idé:

Vi er meget tilfredse, og noget af det bedste er, at vores kunder også er glade for, at vi har ansat Marie.

“Hun har nemlig gjort, at vi er blevet strukturerede i forhold til at rapportere tilbage undervejs i projekterne, og det sætter kunderne stor pris på.”

Alle kompetencer kommer i spil

Da Micro Technic, ifølge Frank Laursens beskrivelse, laver al den elektronik, man ikke putter under juletræet, kunne Marie Ilskjær Slots uddannelse som Cand.scient i Idræt og Sundhed lyde som et mismatch, men sådan er det langt fra.

Mit arbejde handler meget om tilegnelse af viden, relationelle kompetencer og om at arbejde med og forstå mennesker.

“Jeg bruger min uddannelse hele tiden i det faglige, og sådan tror jeg, at det ville være med mange, der har en videregående akademisk uddannelse. Ved siden af studierne har jeg også haft en hel masse erhvervserfaring, der handlede om projektarbejde og projektledelse, så på den måde har jeg rig mulighed for at sætte mine kompetencer i spil hos Micro Technic, og det var det, som jeg gerne ville lave,” siger Marie Ilskjær Slot, der har haft travlt fra dag ét hos sin nye arbejdsgiver.

”Der gik kun fem dage efter min samtale, før jeg var i gang. Jeg skulle selvfølgelig bruge lidt tid på at optrævle, hvad det var for en virksomhed, og hvad det var for nogle behov, man havde. Det har vi fulgt op med at lave retningslinjer for, hvordan vi styrer vores projekter, så vi kan opnå gennemsigtighed i processen i forhold til at melde tidsplaner og oversigter til kunderne, og jeg er sikker på, at vi allerede er kommet langt i løbet af de her måneder,” konstaterer Marie Ilskjær Slot.

Klimapilot sætter fart på dokumentationen

Med en klimapilot fra Fynsk Erhverv har MSS Professional sat fuld fart på de grønne regnskaber

Klimapiloterne gør en forskel i de fynske virksomheder

En klimapilot er en jobsøgende akademiker, der har særlig interesse og kompetencer indenfor bæredygtighed, cirkulær økonomi og grøn omstilling. De deltager i Fynsk Erhvervs Next Talent-program, og de første 15 klimapiloter på Hold I har netop gennemført og bestået faget Bæredygtig forretningsforståelse (5 ects-point) med flotte resultater. Og det høster 15 fynske virksomheder også gevinst […]

Software-eksperter får sparring til nyansættelser

Da Viking Software havde brug for nye kompetencer til deres marketingafdeling, så skete matchet gennem Fynsk Erhvervs Next Talent forløb - to gange.

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder? Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Byggros fik i efteråret en af vores Next Talent kandidater ud i forløb, der var så stor en succes, at virksomheden nu har ansat kandidaten.

Netværkets friske øjne fjerner de blinde pletter

For virksomhedsejer Betina Skipper er det helt centralt, at udvikle sine kompetencer kontinuerligt, få udvidet netværket samt have forskellige sparringsmuligheder til rådighed. Det får hun bl.a. igennem vores netværksgruppe SoloConnect.

Robotklynge: Innovation kræver samarbejde

Ifølge Søren Adamsen Mouritsen, der er Head of Innovation i robotklyngen Odense Robotics, skal de fynske virksomheder stå sammen for at udnytte mulighederne i de teknologiske fremskridt