Nyheder • 03/11/2022

Ny satsning giver gladere kunder hos Micro Technic

Da Aarup-virksomheden Micro Technic i sensommeren var på udkig efter en ny kollega, besluttede direktør Frank Laursen sig for, at posten skulle besættes gennem Fynsk Erhvervs NEXT talent-program. Men projektet med at ansætte Marie Ilskjær Slot forløb sig anderledes end først planlagt.

”Vi var på udkig efter en kandidat, som skulle hjælpe os med kommunikationen, men da vi mødte Marie og blev præsenteret for hendes kvalifikationer inden for projektledelse og koordinering, var vi med det samme klar over, at hun kunne træde ind i en anden rolle, som vi havde arbejdet på at udfylde i en tid,” fortæller direktør Frank Laursen, der ikke behøvede langt aftræk for at beslutte sig om et samarbejde.

”Marie havde et vikariat på hånden, så vi fastansatte hende med det samme. Hun skulle selvfølgelig lige ind i vores systemer og i vores dagligdag. Hun lært os anderledes måder at arbejde på, og hun har også givet god sparring i forhold til vores projekter,” siger Frank Laursen, der har sine kunders ord for, at NEXT talent-satsningen var en god idé:

Vi er meget tilfredse, og noget af det bedste er, at vores kunder også er glade for, at vi har ansat Marie.

“Hun har nemlig gjort, at vi er blevet strukturerede i forhold til at rapportere tilbage undervejs i projekterne, og det sætter kunderne stor pris på.”

Alle kompetencer kommer i spil

Da Micro Technic, ifølge Frank Laursens beskrivelse, laver al den elektronik, man ikke putter under juletræet, kunne Marie Ilskjær Slots uddannelse som Cand.scient i Idræt og Sundhed lyde som et mismatch, men sådan er det langt fra.

Mit arbejde handler meget om tilegnelse af viden, relationelle kompetencer og om at arbejde med og forstå mennesker.

“Jeg bruger min uddannelse hele tiden i det faglige, og sådan tror jeg, at det ville være med mange, der har en videregående akademisk uddannelse. Ved siden af studierne har jeg også haft en hel masse erhvervserfaring, der handlede om projektarbejde og projektledelse, så på den måde har jeg rig mulighed for at sætte mine kompetencer i spil hos Micro Technic, og det var det, som jeg gerne ville lave,” siger Marie Ilskjær Slot, der har haft travlt fra dag ét hos sin nye arbejdsgiver.

”Der gik kun fem dage efter min samtale, før jeg var i gang. Jeg skulle selvfølgelig bruge lidt tid på at optrævle, hvad det var for en virksomhed, og hvad det var for nogle behov, man havde. Det har vi fulgt op med at lave retningslinjer for, hvordan vi styrer vores projekter, så vi kan opnå gennemsigtighed i processen i forhold til at melde tidsplaner og oversigter til kunderne, og jeg er sikker på, at vi allerede er kommet langt i løbet af de her måneder,” konstaterer Marie Ilskjær Slot.

EG Digital Welfare udvider medarbejderstaben med Next Talent

Next Talent-projekt, der matcher virksomheder med højtuddannede kandidater, gav det match, som EG Digital havde behov for - dog i en anden stilling, end først tænkt.

Egeskov klar til at gå nye veje

Med flere kåringer som ”Danmarks bedste attraktion” i kategorien for slotte på meritlisten, tvivler få på, at udstillingerne på Egeskov Slot i Kværndrup har masser at byde på for de besøgende. Med ansættelsen af historieuddannede Magnus Keil Eistrup gennem Fynsk Erhvervs NEXT talent-program, er Egeskov nu gået målrettet i gang med at udnytte det fulde potentiale i udstillingerne.

Next Talent giver P. Christensen ekstra ressourcer

P. Christensen tænkte ud af boksen, da antallet af administrative opgaver voksede. De rakte ud til Fynsk Erhverv, som igennem NEXT talent-programmet hurtigt fandt frem til en dygtig kandidat, der i dag er ansat i den landsdækkende bilforhandler-koncern på Krumtappen i Odense, hvor koncernen har til huse.

Rutineret netværker beriges af forskelligheden i sin netværksgruppe i Fynsk Erhverv

I mere end 15 år har Dennis Larsen været fast netværksmedlem Fynsk Erhverv, men han er langt fra færdig med at udvikle sig i fællesskab med ligesindede.

Bæredygtighed er en hjørnesten i Damixa

Fynskfødte Damixa nærmer sig hundrede år, men er en topmoderne virksomhed. Og at være topmoderne i 2023 handler i høj grad om fokus på bæredygtighed

Tue Mantoni: Virksomhedens rolle i samfundet er vigtig

Ifølge Tue Mantoni, der er tidligere CEO i Bang & Olufsen og motorcykelgiganten Triumph samt tidligere bestyrelsesformand i Vækstfonden, bør alle erhvervsledere have fokus på, hvilken rolle deres virksomhed kan spille i samfundet i 2023. “Man skal selvfølgelig levere værdi til sine aktionærer, men man skal også tænke på, hvordan man kan appellere og kommunikere […]

Tag en bestyrelsesuddannelse og skab større værdi

Som partnervirksomhed i Fynsk Erhverv har du mulighed for at deltage i Bestyrelsesuddannelsen for SMV-virksomheder ved Aarhus Universitet, endda på favorable vilkår. Igennem de senere år har tæt på 40 fynske erhvervsledere gjort brug af denne partnerfordel, og alle uden undtagelse har gennemført uddannelsen med stor begejstring for både form, indhold og netværket.

Nordeas frivillige arbejde er et “win-win”

I de seneste har tre har de ansatte i banken Nordea haft mulighed for at bruge to arbejdsdage hvert år på at arbejde frivilligt i en god sags tjeneste. En del ansatte i Odense-afdelingen er tilknyttet frivilligcenter Odense - et samarbejde alle parter er godt tilfreds med.

FormueFyn satser på smarte IT-løsninger og godt netværk

Selvom FormueFyn var Danmarks første fondsmælgerselskab, så er moderne teknologi, netværk og nytænkning fortsat en meget vigtig del af hverdagen i forretningen. 

Software-eksperter får sparring til nyansættelser

Da Viking Software havde brug for nye kompetencer til deres marketingafdeling, så skete matchet gennem Fynsk Erhvervs Next Talent forløb - to gange.

Nyt, grønt projekt gør bæredygtighed mere målbar for Automation Lab i Svendborg

I Svendborg-virksomheden Automation Lab har der i de senere år været skarpt fokus på at skrue op for bæredygtigheden og ned for klimaaftrykket. I den forbindelse har virksomheden været testkanin på et nyt tiltag, der nu skal gøre det lettere for alle virksomheder at måle udviklingen på de bæredygtige tiltag. Værktøjet bliver nu rullet ud […]

Focus Advokater: Gode HR-værktøjer understøtter forretningen

Digitalisering af HR-processen hjælper Focus Advokater til at bruge ressourcerne mere fordelagtigt med HR-ONs systemer.