Nyheder • 06/05/2020

Ny luftbro mellem Danmark og Kina skal hjælpe fynske virksomheder

Efter flere måneders nedlukning i Kina kommer Blue Water Shipping nu de fynske virksomheder til undsætning, der på forskellig vis er ramt i forsyningskæden til/fra kinesiske underleverandører m.fl.

Vi har spurgt markedschef Claus Chr. Andersen, der er ansvarlig for Blue Water Shippings lokale kunder, hvordan han ser situation rundt i verden lige nu.

“Vi ser generelt en masse udfordringer. Vores kunder oplever, at både eks- og import er sat i stå, fordi der er nogle systemer, der har været nede. Det gør transport ganske komplekst.”

Kina har været rigtig hårdt ramt, og der er derfor opstået ’en backlock’, dvs. en ophobning af gods, som ikke kommer frem. Desværre har mange kunder nærmest opgivet luftfragt til Kina, fordi det har været lukket ned. Derfor har vi nu lavet en aftale med SAS om to ugentlige flyvninger mellem København og Shanghai, så vi kan få bl.a. værnemidler frem til de danske regioner.”

Er der ledig kapacitet på disse fly, så de fynske virksomheder kan få gang i forsyningerne igen?

”Den hurtige lufttransport har været en mangelvare længe, og de to ugentlige fly dækker den volumen, som vi har i kundekredsen samlet set i Blue Water Shipping. Hvert fly kan rumme 35 tons og 108 m3, så vi er også klar til at hjælpe de fynske virksomheder, der har behov for gods ind- og ud af Kina.”

Hvad skal fynske virksomheder gøre, hvis de gerne vil have fragt med?

”Mit bedste råd er at gribe fat i vores dygtige folk her i Odense og få en aftale. Så finder vi ud af hvilket fly, der er plads på.”

Er det ikke et usædvanligt initiativ, I her har taget?

Jo, det er første gang i historien, at Blue Water Shipping har organiseret luftfragt i dette omfang. Men vi føler en forpligtelse til det. Og så har vi valgt SAS som samarbejdspart, fordi de er det tætteste på et lokalt luftfragtselskab, vi kan handle med. De leverer høj sikkerhed og kvalitet og god service, og det spiller også ind i valget af samarbejdspart.”

Vil du vide mere?

Læs mere om den nye luftbro mellem Danmark og Kina her 

Kontaktpersoner Blue Water Shipping:

  • Anders Lyshøj Christensen, Sea & Airfreight Manager, tlf. 79134270 / 20681039, mail: anch@bws.dk
  • Susanne Jensen, Sales Executive, tlf. 79134271 / 53365298, mail: suje@bws.dk
  • Ronald Hansen, Sales Executive, tlf. 79134201 / 40539763, mail: rrh@bws.dk

Kig forbi Fynsk Erhvervs Eksportdokumentkontor eller gå online, og vi ekspederer dine dokumenter straks.