Nyheder • 07/03/2018

Morten Albæk – om ærlighed, kærlighed, det 6. energiniveau og vigtigheden af pauser

Livet er fuldt af tilfældigheder. Om du får et godt liv, handler om din evne til at mestre disse tilfældigheder. Det var udgangspunktet for den peptalk, som erhvervsmanden, professoren, filosoffen og i dag direktøren for kapitalfonden Voluntas Morten Albæk gav de godt 130 fynske erhvervsledere, som havde trodset den bidende vinterkulde en aften sidst i februar og mødt op til Fynsk Erhvervs Business Lounge i atriumgården hos Nordea i Odense. Se stemningsbilleder nederst i artiklen.

At mestre livets tilfældigheder kræver, at vi kender os selv og erkender os selv – plusser som minusser. Mantraet er ærlighed – over for dig selv og dine kolleger, familie m.fl. Kend dig selv – erkend dig selv.  Hvad gør du, når en kollega er ærlig over for dig?  Skubber du ham væk? Eller trækker du ham til dig i taknemlighed?

Den digitale transformation er over os, vi oplever hastige forandringer og stigende konkurrence og kompleksitet i virksomhederne. Vi skal som ledere være i stand til at træffe de bedste valg – Making Better Choices – og med et hav af ubekendte i den ligning, så er et godt afsæt at have en klar forståelse af, hvad der giver mening. For den eksistentielle transformation er også over os, sagde Morten Albæk. Derfor skal ting have en mening – og give mening. Værdien af penge afhænger af, hvordan de er tjent. Og ingen skal blive syge af at gå på arbejde. Hvis man som leder fokuserer på, at enhver medarbejder skal opleve at have et meningsfyldt arbejde, så kan man udløse det 6. energiniveau og aktivere det eksistentielle immunforsvar.

En medarbejder, der føler mening med livet – og ikke blot er tilfreds – er
5 gange mere produktiv
90% mere engageret
40% mere innovativ
Væsentlig mindre syg
Morten Albæk

Morten Albæk har i sin organisation indført meningsfuldhedssamtaler til erstatning af MUS-samtalerne med det formål netop at fokusere på, at medarbejderne oplever, at deres arbejde giver mening. Han stiller kun to spørgsmål:

  • Er der noget som helst på arbejde, der forhindrer dig i at føle den mening og glæde ved livet, du stræber efter? (Ja/nej)
  • Er der noget som helst i livet, der forhindrer dig i at yde den præstation på arbejde, som du har ambition om at få løn for? (Ja/nej)

Disse to spørgsmål er centrale for at sikre fokus på meningsfuldhed og præstation.

Fra jantelov til X Factor-lov
Morten Albæk kommenterede også bevægelsen fra jantelov til X Factor-loven, hvor enhver uanset talent kan stille sig op og forvente applaus. En uhensigtsmæssig udvikling, som vi bør gøre op med. Ellers får vi en hel generation, der fornægter virkeligheden og insisterer på eget talent/univers. Talent betyder potentiale, og vi har alle potentiale. Det er det, vi skal stimulere og realisere.

Endelig fremhævede Morten Albæk pauserne som afgørende for, at vi kan opleve tingene omkring os. Pauser giver rum for refleksion og udvikling. Pauser giver mening. Og giver vi ikke andre pauser, opleves vi selv som støj.

Efter Morten Albæks inspirerende oplæg var der tid til at reflektere og netværke med kendte som nye ansigter. For enkelte var det fjerde gang, de hørte Morten Albæk, for andre var det første – men næppe sidste gang.

Vil du videre?
Giver det mening for dine ansatte at arbejde i din virksomhed? Er du blevet nysgerrig på at høre mere om, hvordan du som leder kan arbejde med at styrke oplevelsen af meningsfuldhed og udløse det 6. energiniveau i din organisation, kan du kontakte Kristian Lykke Winberg på klw@meaningfulnesscompany.comThe Meaningfulness Company er en del af Voluntas Group.

Se stemningsbilleder fra Business Lounge med Morten Albæk (varighed 33 sekunder)

Fotos: Robert Wengler.

Nyhed

Als – Fyn forbindelsen på agendaen

Fynsk Erhvervs Bestyrelse besøgte den 10. december 2018 KEN HYGIENE SYSTEMS i Broby, hvis stifter Mogens Kærby Neilsen er formand for Foreningen AlsFyn Broen. Med til mødet var også formand for Als-FynBroen Komité Jørgen Mads Clausen, Danfoss, og næstformand Knud...

Nyhed

Kan vi skabe innovation i virksomhederne – og hvordan?

Over 160 fynske virksomhedsledere og partnervirksomheder var samlet til Fynsk ErhvervsTopmøde den 20. november, som bød på temaet: Innovation som kultur- og vækstdriver ved oplæg af Alf Rehn og Niels Hartvig Alf Rehn er professor i Innovation og Design Management...

Nyhed

Brian Djernes fra Cane-line vinder Tietgenprisen 2018

Fotograf: Peter Brix, Tietgen Administrerende direktør i fynske Cane-line, Brian Djernes, er vinderen af årets Tietgenpris. Prisen tildeles en fremsynet erhvervsmand/-kvinde, som har gjort sig bemærket inden for fornyelse, innovation og nytænkning og har skabt imponerende resultater i erhvervslivet. Brian...