Nyheder • 07/03/2018

Morten Albæk – om ærlighed, kærlighed, det 6. energiniveau og vigtigheden af pauser

Livet er fuldt af tilfældigheder. Om du får et godt liv, handler om din evne til at mestre disse tilfældigheder. Det var udgangspunktet for den peptalk, som erhvervsmanden, professoren, filosoffen og i dag direktøren for kapitalfonden Voluntas Morten Albæk gav de godt 130 fynske erhvervsledere, som havde trodset den bidende vinterkulde en aften sidst i februar og mødt op til Fynsk Erhvervs Business Lounge i atriumgården hos Nordea i Odense. Se stemningsbilleder nederst i artiklen.

At mestre livets tilfældigheder kræver, at vi kender os selv og erkender os selv – plusser som minusser. Mantraet er ærlighed – over for dig selv og dine kolleger, familie m.fl. Kend dig selv – erkend dig selv.  Hvad gør du, når en kollega er ærlig over for dig?  Skubber du ham væk? Eller trækker du ham til dig i taknemlighed?

Den digitale transformation er over os, vi oplever hastige forandringer og stigende konkurrence og kompleksitet i virksomhederne. Vi skal som ledere være i stand til at træffe de bedste valg – Making Better Choices – og med et hav af ubekendte i den ligning, så er et godt afsæt at have en klar forståelse af, hvad der giver mening. For den eksistentielle transformation er også over os, sagde Morten Albæk. Derfor skal ting have en mening – og give mening. Værdien af penge afhænger af, hvordan de er tjent. Og ingen skal blive syge af at gå på arbejde. Hvis man som leder fokuserer på, at enhver medarbejder skal opleve at have et meningsfyldt arbejde, så kan man udløse det 6. energiniveau og aktivere det eksistentielle immunforsvar.

En medarbejder, der føler mening med livet – og ikke blot er tilfreds – er
5 gange mere produktiv
90% mere engageret
40% mere innovativ
Væsentlig mindre syg
Morten Albæk

Morten Albæk har i sin organisation indført meningsfuldhedssamtaler til erstatning af MUS-samtalerne med det formål netop at fokusere på, at medarbejderne oplever, at deres arbejde giver mening. Han stiller kun to spørgsmål:

  • Er der noget som helst på arbejde, der forhindrer dig i at føle den mening og glæde ved livet, du stræber efter? (Ja/nej)
  • Er der noget som helst i livet, der forhindrer dig i at yde den præstation på arbejde, som du har ambition om at få løn for? (Ja/nej)

Disse to spørgsmål er centrale for at sikre fokus på meningsfuldhed og præstation.

Fra jantelov til X Factor-lov
Morten Albæk kommenterede også bevægelsen fra jantelov til X Factor-loven, hvor enhver uanset talent kan stille sig op og forvente applaus. En uhensigtsmæssig udvikling, som vi bør gøre op med. Ellers får vi en hel generation, der fornægter virkeligheden og insisterer på eget talent/univers. Talent betyder potentiale, og vi har alle potentiale. Det er det, vi skal stimulere og realisere.

Endelig fremhævede Morten Albæk pauserne som afgørende for, at vi kan opleve tingene omkring os. Pauser giver rum for refleksion og udvikling. Pauser giver mening. Og giver vi ikke andre pauser, opleves vi selv som støj.

Efter Morten Albæks inspirerende oplæg var der tid til at reflektere og netværke med kendte som nye ansigter. For enkelte var det fjerde gang, de hørte Morten Albæk, for andre var det første – men næppe sidste gang.

Vil du videre?
Giver det mening for dine ansatte at arbejde i din virksomhed? Er du blevet nysgerrig på at høre mere om, hvordan du som leder kan arbejde med at styrke oplevelsen af meningsfuldhed og udløse det 6. energiniveau i din organisation, kan du kontakte Kristian Lykke Winberg på klw@meaningfulnesscompany.comThe Meaningfulness Company er en del af Voluntas Group.

Se stemningsbilleder fra Business Lounge med Morten Albæk (varighed 33 sekunder)

Fotos: Robert Wengler.

Nyhed

Tillykke til Pakkelabels.dk med årets Odin Pris – og tillykke til Fyn!

Onsdag den 20. juni blev det fynske iværksættermiljø fejret med et awardshow i Odeon, som bød på underholdning, prisuddeling og frem for alt fortjent hyldest til Fyns mange iværktsættere. Odin Prisen er iværksætternes egen årlige pris på Fyn, og den...

Nyhed

Der er penge at spare på toldreduktion

Eksporterer du til Mexico eller Japan? Der er mange penge at spare på toldreduktion ved EU’s frihandelsaftaler. Men ofte er komplekse regler skyld i, at danske virksomheder går glip af en kvart millard kroner om året i toldreduktion. Det bliver...

Nyhed

Tillykke til Storebæltsbroen med de 20 år – og tillykke til Fyn!

Torsdag den. 14. juni er det 20 år siden, Storebæltsbroen åbnede. Fynsk Erhverv takker i den forbindelse ikke mindst det fynske erhvervsliv for god opbakning til indsatsen for lavere brotakster. Sammen har vi banet vejen for øget mobilitet og flere...