Nyheder, Ukategoriseret • 26/02/2025

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker og behov.

Ambitionen er at skabe rammerne for 16.000 nye boliger, 430 ha nye erhvervsarealer og 1.000 ha ny natur – og 30.000 nye arbejdspladser.

Byudviklingsmodellen viser hovedlinierne og perspektiverne for den fremtidige udvikling.  Idéen er at udvikle byen indefra og ud i udviklingskorridorerne, således at borgerne har kort afstand inden for deres nærområde til arbejdspladser, indkøbsmuligheder, fritidsaktiviteter, kultur, natur, kollektiv trafik m.fl.  Og pilen peger i retning i af fortsat byudvikling, byfortætning og byomdannelse som midlerne til at sikre, at Odense i fremtiden bliver endnu mere attraktiv for borgere og virksomheder.

Der er mange interessante tiltag i planforslaget, og det vil kræve en gennemtænkt planlægning af alle de daglige gøremål, der skal gøres plads til i bybilledet herunder ikke mindst varedistribution og andre erhvervsmæssige gøremål. Her er der behov for permanente løsninger, der giver virksomheder og deres ansatte langt bedre vilkår for at levere og betjene borgere og virksomheder i bymidten, end de har i dag, og også sikre dette i udviklingskorridorerne i fremtiden. En nedlagt tankstation bør f.eks. kun kunne omdannes til en dagligvarebutik, hvis der i planlægningen også tages højde for, at distributørerne kan komme frem til adressen dagligt og  levere varer m.m. på forsvarlig vis.

På mødet stod det også tydeligt, at udlæg af nye erhvervsarealer haster.  Der er i planforslaget lagt op til udlæg af betydelige områder, primært i den østlige del af Odense i tilknytning til Tietgenbyen, og et langt mindre område vest for Odense, jfr. Borgmesterens retræte på det oprindelige udlæg.

Det er de eksisterende virksomheders klare opfattelse, at en by af Odenses størrelse skal prioritere udlæg i såvel øst som vest, for at kunne sikre både nye som eksisterende virksomheder attraktive vilkår for etablering og udvidelse på kort og længere sigt.

Ligeledes kræves der en veludbygget infrastruktur og energiforsyning i erhvervsområderne for at kunne understøtte erhvervsudviklingen i fremtiden.

Dette er nogle af indsparkene i debatten, som også indgår i Fynsk Erhvervs høringssvar til det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som er Odense Byråds bud på kommunens fysiske udvikling de kommende 12 år. Odense Byråd behandler de indkomne ændringsforslag og forventer at have godkendt den endelige Kommuneplan 2024-2036 til sommer.

Er du nysgerrig på Odense Byråds forslag til kommunens fysiske udvikling de kommende 12 år?  Så kan du se temaerne og forslaget her.

Og vil du læse hele Fynsk Erhvervs høringssvar, så kan du se det her: Høringssvar Odense kommune 24022025.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]

CFB Industri i vækst: Ledelse, fusion og strategi

Det er sjældent, at virksomhedsfusioner og generationsskifter forløber uden gnidninger, og slet ikke, når begge dele sker samtidig. Men det er ikke desto mindre i store træk, hvad der skete for CFB Industri