Nyheder • 13/03/2014

KUNSTEN AT NETVÆRKE GØR EN GOD FORRETNING

På under et år har Galleri Nijenkamp med direktør Line Nijenkamp (billede) i spidsen markeret sig på det kunstneriske landkort med den ene internationale topudstilling efter den anden. Deriblandt en særdeles velbesøgt COBRA-udstilling, som stadig kan beskues i de lyse lokaler i det sydlige Odense.
For som hun selv siger: “Her leger vi med de store drenge”.

 

[nggallery id=3]

 

Men også mere nutidige kunstnere som Michael Kvium (øverst bag Line Nijenkamp), Jacob Herskind og Sussi Trampedach har indfundet sig på væggene – for det handler nemlig om at vide, hvad der rører sig inden for kunst.
Og ifølge den unge galleri-direktør handler først og fremmest om netværk:

“Galleriets eksistens bygger på netværk, og det at få et mindre eksisterende netværk til at yngle. Et netværk i galleribranchen er altafgørende, ligesom jeg mener et netværk i hvilken som helst virksomhed er altafgørende i en opstartsfase. Selvfølgelig kan produkterne tale for sig selv, og det gør de også.  Men at have det rigtige netværk kan blive en afgørende faktor i et galleri, fordi den bedste marketing – ved vi jo alle – er fra ”mund til mund”.
Vi gør derfor en ekstra stærk indsats i, at vores besøgende får en oplevelse og service af høj kvalitet, for det har vi allerede erfaret har givet en enorm effekt, hvor mange folk kommer igen, mange gange…med deres netværk.”

Og der tegner sig et billede af, at Line Nijenkamp i samarbejde med hendes forretningspartner og kunstkender Kenneth Nowak har talent for at udstille, formidle, sælge og huse kunstværker:

Vi kunne ikke have fået en bedre start i galleriet rent salgsmæssigt.  Vi fik to år af bestyrelsen til at få galleriet til at løbe rundt uden røde tal, og vi kan allerede nu melde ud, at det ser ganske fornuftigt ud allerede inden det første år er omme”.

Og hun fortsætter:

“Vi har haft et salg på størstedelen af vores udstillinger, som steg langt over forventningerne. Tag Sussi Trampedach som eksempel. Her havde vi udsolgt af alle 16 værker til en samlet værdi af ca. 500.000 DKK, hvorefter vi nu har 52 personer på venteliste til nye værker af Sussi. Dette er ikke sket før i kunstbranchens historie. Nille Bech, som vi lige har afsluttet udstillingen med, gik også over al forventning, og der er også venteliste til hendes kommende værker. Alt i alt, kan vi sige, at bestyrelsen er glad og tilfreds, og vi forventer at kunne vise sorte tal inden år 2014 er omme.”

Helt aktuelt er der tale om international fotokunst i form af billedeserien ‘Survivors’ produceret af den anerkendte fotograf Ken Hermann. Udstillingen består af en række opsigtsvækkende portrætfotografier af mellemøstlige ofre for syreangreb. Ken Hermann var en af de tre finalister ved Sony World Photography Awards 2014 – udvalgt blandt 140.000 fotografer.

Den næste udstilling er glaskunsten ”Useless” hedder den, og er af glaskunstnerne Søren & Britta Gøttrup Madsen. De er fra Ålborg, og vi har fået lov til, at vise den første udstilling på Fyn af dem. De er helt unikke i form af glaskunsten. De har taget det normale glaskunst ”glaspusteri” af drikkeglas og skåle og gjort glaskunsten til noget mere end det. De har lavet en ”pop-art” version af glaskunst.

 

Læs mere på www.gallerinijenkamp.dk

 

 

 

Tekst og foto: Susanne Siig Petersen, Fynsk Erhverv  

Dialog om udfordret varedistribution i Odense City

Varedistribution i Odense City har altid været et problem, og kombinationen af stigende godsmængder og byfortætning gør ikke udfordringerne mindre. Distributørerne oplever bl.a. dagligt trængsel og forsinkelser og P-bøder som følge af manglende parkeringsbåse til de store biler.

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.

Video: Årets Tietgenpris-modtager bygger byer og fællesskaber

Tietgenprisen 2025 går til Per Jørgensen – medejer og bestyrelsesformand i 5E Byg A/S og drivkraft bag en lang række initiativer, der har sat tydelige aftryk i Middelfart og på Fyn.

Ekspert: Virksomheder skal holde fokus på det væsentlige

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.

Novo Nordisk i Odense: “Vi kommer ikke med spidse sko”

Når Stine Wolf Randrup træder op til debatten på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. april, bliver det med et klart budskab: Novo Nordisk er kommet til Odense for at blive – men med stor respekt for det fællesskab, de træder ind i. “Vi går ind i det her med ydmyghed. Vi ved, vi starter højt og […]

Kolster risikerer at sige nej til ordrer – tiltrækning af medarbejdere er blevet en ledelsesdisciplin

Hos Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S i Middelfart er der gang i hjulene. Men uden nok medarbejdere til at følge med efterspørgslen risikerer direktør Tue Christiansen at skulle sige nej til opgaver, han gerne ville tage ind. Markedet er der. Kunderne er der. Men for at kunne sige ja, kræver det folk – og dem […]

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.