Nyheder • 18/03/2022

Kim Povlsen: New normal or business as usual?

Som ny administrerende direktør i den verdensomspændende robotvirksomhed, Universal Robots, har Kim Povlsen hele tiden fokus på de forandringer, som påvirker virksomheder og erhvervslivet. Kim Povlsen præsenterer sin viden og indsigt i den nye markedssituation til Fynsk ErhvervsTopmøde den 30 marts, og Fynsk Erhverv har forinden stillet spørgsmål, som løfter sløret for nogle af de punkter, som direktøren vil præsenterer på mødet.

Hvordan ser I/du den nuværende situation på markedet, er det New normal eller Business as usual – og hvorfor? 
Vi har oplevet nogle fundamentale skred i samfundet de seneste år, og mange af de ændringer og usikkerheder, som først en verdensomspændende pandemi og nu en krig i Europa har ført med sig, er ikke kun midlertidige, men nogle vi må vænne os til på den lange bane. Det handler blandt andet om forsyningskæder. Det er blevet tydeligt for enhver, at der er risici ved at producere sine varer på den anden side af jorden eller ved at være afhængig af råmaterialer fra få lande. Denne slags usikkerhed forsvinder ikke foreløbig, så der tror jeg godt, at man kan godt tale om en new normal.

Det kan man også i forhold til de nye generationer, som i stigende grad stiller krav til arbejdslivet.

De vil ikke lave det samme ensformige og opslidende arbejde som deres forældre og bedsteforældre, og selvom det er en tendens, som er langsommere og får færre overskrifter i medierne, så kommer det til at udfordre mange brancher – ikke bare i Danmark, men globalt.  
 
I har hos Universal Robots, på trods af krisetider, præsteret et flot resultat – hvorfor og hvordan har det været muligt? 
Det er en kombination af flere ting. De udfordringer, som jeg lige har nævnt, er i høj grad nogle, som automatisering kan løse. Det har mange virksomheder allerede opdaget, og derfor oplever vi en stigende efterspørgsel på vores cobots. Mange lande oplever lige nu også en stor mangel på kvalificeret arbejdskraft, og på grund af den demografiske udvikling bliver det et større og større problem for virksomhederne, særligt i den vestlige verden. Det bidrager også til, at flere og flere får øjnene op for fordelene ved automatisering.  

Og så må man heller ikke glemme, at teknologien konstant udvikler sig.

Vi arbejder målrettet på hele tiden at gøre vores cobots i stand til at løse flere og mere komplicerede opgaver samtidig med, at vi gør dem endnu nemmere at bruge. Det er også en vigtig årsag til, at vi havde et forrygende 2021 med en vækst på 41 procent.

Hvordan ser fremtiden ud, og hvad er det for transformationer virksomhederne skal igennem for at holde sig kampklare? 
EU-Kommissionen har arbejdet en del med netop det spørgsmål, og den peger på, at industrien i fremtiden skal være mere bæredygtig, mere robust og have mennesket i centrum. Det, tror jeg, kommer til at gælde for alle brancher og alle virksomheder. Især det sidste er interessant set fra min stol, for det er netop den tilgang, vi har i Universal Robots. Vores cobots erstatter ikke mennesker, de er i stedet bygget til at forbedre den måde, vi arbejder på – til gavn for mennesker. Så for mig at se bliver implementeringen af teknologi der, hvor det giver mest mening for virksomhed og medarbejdere, en vigtig faktor allerede i den nærmeste fremtid. 

Du kan som partnervirksomhed opleve Kim Povlsen, når han præsenterer sit oplæg med titlen ‘New normal or business as usual?’ på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. marts 2022. Du kan tilmelde dig arrangementet her

Er du nysgerrig på, hvordan bl.a. digitalisering, kerneressourcer m.fl. finder sted i de fynske virksomheder? Så glæd dig til den 30. marts, hvor vi præsenterer Det fynske Vækstbarometer 2021. Indtil da kan du læse resultaterne for 2020 her.

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.