Nyheder • 05/02/2014

Iværksætteren bag ‘Idé-udbud’ vinder Dialogprisen 2014

Igennem flere år har Fynsk Erhverv haft et godt samarbejde omkring privat/offentligt samhandel med Casper Helbo-Nielsen. Nu har han vundet IKA’s Dialogpris 2014.
IKA er foreningen af offentlige indkøbere og leverandører til det offentlige med en vision om at være vidennetværket indenfor offentlige indkøb. Og på IKA’s konference i sidste uge gik formand for IKAs dialoggruppe Ib Thyge Christensen, på scenen og afslørede årets vinder; Processio for værktøjet Idé-udbud.  Idé-udbud var nomineret med følgende begrundelse:

–  Idé-udbud har hjulpet en lang række offentlige virksomheder med at skabe dialog med potentielle leverandører i forbindelse med udbud. Dialogen spænder fra den tidlige ideudviklende og innovative fase til tilpasningen af et udbudsmateriale.  Idé-udbuds åbne platform har skabt en gennemsigtighed omkring dialogen, der både sikrer ligebehandling og at høringsparterne har mulighed for at kommentere på andre høringsparters kommentarer.  Idé-udbud har været med til at rykke grundlæggende ved opfattelsen af, hvad offentlige virksomheder må og kan omkring dialog.

 Idé-udbud er en inspirationskilde for alle, der ønsker at bruge dialog i arbejdet med udbud og ønsker at arbejde innovativt og intelligent med udbud.

Efter overrækkelsen af Dialogprisen lød det fra direktør og iværksætter Casper Helbo-Nielsen:

Idéen til Idé-udbud opstod efter inspiration gennem netop dialog med markedet. Når jeg ser resultaterne dvs. den øgede dialog mellem ordregivere og markedet i hverdagen, er det drivkraften til det fortsatte arbejde med videreudvikling af konceptet.


Fakta om Idé-udbud
Princippet i Idé-udbud er, at den of­fentlige institution offentliggør de om­råder, hvor der er behov for nytænk­ning eller gode råd til konkrete udbud. Iværksættere, universiteter, læreanstal­ter, idémagere og leverandører kan nu byde ind med idéer, som måtte opfylde behovet.
De indkomne idéer håndteres ved hjælp af en proces, som leder til, at en idé eventuelt bliver udformet/valgt som egnet til at gå videre med. Idéen, som institutionen vælger at fortsætte med, udbydes herefter til realisering (offentligt udbud), dvs. at virksomheder kan tilbyde en løsning på behovet og idéen.
I forbindelse med udbud reguleres evt. kommercielle for­hold i forhold til idéhaveren.
Idé-udbud bidrager således både til opfyldelse af institutionernes behov for nytænkning, øget iværksætteri og udvikling af produkter og ydelser i industrien – en tredobbelt bundlinje.

Læs mere på www.offentligprivatdialog.dk

 

 

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.