Nyheder • 25/09/2015

Fynsk prismodtager: “Vi har tænkt globalt fra dag ét”

Mobile Industrial Robots fik tirsdag DIRA Automatiseringspris 2015 overrakt af statsminister Lars Løkke Rasmussen på hi-2015 i MCH Messecenter Herning

Der var både pris og flotte ord med på vejen til Mobile Industriel Robots (MIR) tirsdag eftermiddag på hi teknologi- og industrimessen 2015 i MCH Messecenter Herning. Her overrakte statsminister Lars Løkke Rasmussen DIRA Automatiseringspris 2015 til MIR, inden han foretog den officielle åbning af messen.

Odense-virksomheden og Fynsk Erhverv-medlemmet får prisen for MiR100, som er en mobil robot, der bruges til mindre transportopgaver i både industrien og på for eksempel hospitaler.

I begrundelsen for pristildelingen hed det blandt andet, at “MiR er en logistikrobot, som funktionsmæssigt kan hamle op med eksisterende alternativer – og det til en pris, der er overkommelig for selv små virksomheder”.

Juryen lagde vægt på, at  MiR100 vil kunne frigøre mange hænder og hoveder fra trivielle transportopgaver til værdiskabende arbejde på de danske virksomheder.

Tiltro til danske robotter
– Det, vi har været gode til, er først og fremmest at tænke på kundens behov. I vores branche vil det især sige brugervenlighed og pris, fortæller Thomas Visti, CEO i Mobile Industrial Robots, til Fynsk Erhverv og fortsætter:

– En anden årsag til vores succes er, at vi har tænkt globalt fra dag ét. Vi har haft fokus på eksport lige fra start, hvilket selvfølgelig kræver nogle større investeringer, men det åbner også op forMir4 større muligheder. Vi sælger til 11 lande nu og er allerede større i udlandet end i Danmark.

Robotfirmaet har øjnene rettet mod de internationale markeder, men har ikke planer om at forlade Odense.

– Vi åbner salgskontor i USA til næste år og i Asien i 2017, men produktionen og hovedkontoret bliver i Odense, hvor vi er meget tilfredse med at være, siger Thomas Visti.

Robotindustrien er stadig meget ung, og i Danmark er den endnu yngre, men forskellige danske
virksomheders succes har gjort, at det internationale marked har fået øjnene op for danske produkter.

– Der er meget høj tiltro til danske robotter i dag. Og det er en udvikling, der først er sket de seneste par år, fortæller Thomas Visti.

MiR planlægger at ansætte yderligere 20 medarbejdere til næste år.

Nye job på Fyn
Lars Løkke Rasmussen fortalte, at MiR på flere fronter kan bidrage positivt til Danmark.

– MiR har allerede slået hul på markedet og har potentiale til at blive en stor eksportsucces. Udover at skabe gevinster hos brugerne af MiRs robotter, så skaber MiR også nye job på Fyn, hvor man har opbygget et stærkt kompetencemiljø. Denne robotklynge kommer jo faktisk af nogle langsigtede investeringer, som Mærsk i sin tid gjorde i Odense Universitet, der har holdt et stærkt fokus på robotteknologi. MiR er også et resultat af den satsning fra Mærsks og universitetets side. Selvom det kan lyde paradoksalt, at vi skal automatisere for at skabe arbejdspladser, så er det sådan, vi skaber nye job i Danmark, og derfor skal ikke mindst de små virksomheder i Danmark bruge flere robotter i deres produktion, sagde Lars Løkke Rasmussen.

“Udover at skabe gevinster hos brugerne af MiRs robotter, så skaber MiR også nye job på Fyn, hvor man har opbygget et stærkt kompetencemiljø.”

Thomas Visti er både meget stolt over og glad for at modtage prisen.

– For både ledelse og medarbejdere er DIRA Automatiseringsprisen et kæmpe stort skulderklap. For vores virksomhed er timingen af denne pris i top: Det er det helt rette tidspunkt at få så prestigefyldt et kvalitetsstempel som DIRA Automatiseringsprisen. Vi er jo stadig en mindre virksomhed, men vi i fuld gang med at etablere os primært i Europa, hvor vi nu har 20 forhandlere i 11 lande. Næste år går indtager vi USA og herefter Asien og i netop disse regioner har kåringer som denne stor værdi, sagde Thomas Visti, der forventer, at prisen vil give et mærkbart rygstød til virksomhedens eksport.

Der var fire nominerede til Automatiseringsprisen. De var udvalgt blandt 50 indstillede virksomheder. En jury har besøgt de fire nominerede virksomheder og blandt andet på den baggrund udpeget den endelig vinder af DIRA Automatiseringspris 2015.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Bestyrelsesuddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer