Trepartsaftalen skal sikre fremtidens arbejdskraft
Trepartsaftalen som netop er indgået mellem regeringen, DA og LO har et overordnet formål: at sikre fremtidens arbejdskraft. Det er nemlig afgørende, at virksomhederne kan få den arbejdskraft med netop de kvalifikationer, de står og mangler.
Det er et klart konkurrenceparameter – og en barriere for vækst, hvis ikke det lykkes. Målet er at skaffe 8-10.000 flere praktikpladser inden for netop de brancher, hvor efterspørgslen er størst. Og det skal nås ved dels at dimensionere optaget på erhvervsuddannelserne inden for de områder, hvor der er garanti for beskæftigelse, dels ved at stramme de økonomiske incitamenter for virksomhederne til at uddanne flere lærlinge og elever.
Læs mere om aftalen her
Fynsk Erhverv medlem udtaler sig
I TV-Avisen den 19. august hilser adm. direktør i den fynske virksomhed STOK Emballage, Martin Frederiksen aftalen velkommen. Virksomheden oplever i stigende grad udfordringer med at tiltrække den nødvendige arbejdskraft og ser et klart behov for handling.
“Vi har behov, og vi får endnu mere behov for kvalificeret arbejdskraft, så det er en rigtig god idé”
Udtaler Martin Frederiksen omkring aftalen, der også giver stærkere incitamenter til at ledige til at tage en erhvervsuddannelse el. lign., der målretter sig arbejdsmarkedets behov.
..
Arbejdskraftundersøgelse bekræfter efterspørgsel
Fynske virksomheder har i den seneste arbejdskraft undersøgelse i Det Fynske Erhvervspanel netop peget på, at adgangen til kvalificeret arbejdskraft er en af de helt store udfordringer.
-På nuværende tidspunkt forventer 3 ud af 4 fynske virksomheder at kunne besætte deres ledige stillinger med kvalificerede medarbejdere. Men når 25-30 procent af virksomhederne ikke kan finde den nødvendige kvalificerede arbejdskraft de kommende år, så står vi over for en markant udfordring. Vurderer direktør i Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt.
..
Undersøgelsen taler sit tydelige sprog: 24,8 procent af de adspurgte forventer udfordringer med at finde faglært arbejdskraft, 13,9 procent forventer udfordringer med at finde specialister, 14,3 med mellemlange uddannelser, 9,8 procent med elever/lærlinge, 9,4 procent med lange uddannelser og 6,4 procent forventer udfordringer med at finde ufaglærte.
.