Nye partnere i 2021

Nyheder • 15/11/2021

Fremtidsforsker: Vi skal turde prøve kræfter med fremtiden

Liselotte Lyngsø - Foto © Christina Hauschildt

Når Fynsk Erhverv den 17. november slår dørene op på Hindsgavl Slot for 2021-udgaven af Fynsk ErhvervsTopmøde, bliver det med stærkt fokus på de muligheder, som fremtiden bringer.

Kriser accelererer trends, og derfor har vi inviteret fremtidsforskeren Liselotte Lyngsø til sammen med serieiværksætteren, finansmanden og investoren Lars Tvede til en aktuel dialog om de nye teknologier, supertrends og markedsbevægelser.

Og ifølge Liselotte Lyngsø er der sket rigtig meget i det seneste år, som betyder, at virksomhedsejerne gør klogt i at smøge ærmerne op og kaste forsigtigheden til side.

“Mennesket kommer generelt ret langsomt fremad, men nogle gange bliver vi tvunget til at handle hurtigt, og det er coronapandemien et godt eksempel på. I årevis har man talt om, hvordan folk bedst kan forene arbejdsdage og hjemmearbejdsdage for at arbejde hybridt. Der kunne man jo se med coronaen, at dér kom det nærmest fra den ene dag til den anden,” siger Liselotte Lyngsø, som ikke er i tvivl om, at den ændring er kommet for at blive.

“I dag er de fleste i Danmark tilbage på arbejdspladserne, men ikke på samme måde som før, fordi vi har fundet nogle bedre måder at arbejde på. Flere af de virksomheder, som jeg har talt med, lader det nu snarere afhænge af opgaverne, om de skal mødes eller ej, og på den måde er der sket en hurtig transformation på området,” konstaterer fremtidsforskeren.

Liselotte Lyngsø var med til at grundlægge Future Navigator i 2003, og nu er hun bogaktuel med “Aftershocks and Oppportunities – Scenarios for a Post-Pandemic Future,” som netop er udkommet.

I bogen – og på Hindsgavl Slot – kommer hun nærmere ind på, hvad virksomhedsledere med fordel kan tage med sig fra fremtidsforskernes univers:

Fremtidsforskning handler om at spotte forandringer, og oversætte dem til nye kompetencer og investeringer i virksomheden. Som leder handler det om at være god til at identificere netop de områder, hvor du kan gøre virksomheden endnu mere værdifuld for både ansatte og kunder.

Liselotte Lyngsø understreger, at mulighederne for forandringer og forbedringer er bedre, end de nogensinde har været:

“Vi taler om, at vi har bevæget os fra fra “Science fiction” til “Science faction”. Teknologisk set har afstanden mellem at forestille sig noget, og at skabe noget aldrig været kortere.

Fremtiden kommer rigtig hurtigt. Der kommer batterier, som kan flytte os helt fra fossile brændstoffer til grøn energi, der kommer stamcelle-bøffer i stedet for bøffer fra køer, og så videre, så jeg foreslår virksomhedslederne, at de tør prøve noget mere.

De skal turde at prøve kræfter med fremtiden,” siger Liselotte Lyngsø, der lover, at aftenens anden oplægsholder vil supplere med de iagttagelser, han har gjort sig med investorbriller på.

Vi glæder os til at se dig denne aften, hvor vi også vil hædre årets modtager af Tietgenprisen, styrke netværksrelationerne mellem de fynske erhvervsledere og nyde en god middag i de skønne omgivelser på Hindsgavl Slot.

Tilmeld dig arrangementet her

Tilmeldingsfristen til ErhvervsTopmøde er 10/11-2021

Arbejdskraft, infrastruktur og klimadagsordenen topper ønskelisten

Fynsk Erhverv sætter i forbindelse med det forestående kommunalvalget den 16. november  erhvervslivets behov på den politiske dagsorden ved forskellige lejligheder.  Rundt på Fyn har vi sat den ’siddende’ borgmester og dennes udfordrer nr. 1 stævne ved fyraftensmøder på lokale virksomheder  med det formål at få sat fokus på de aktuelle udfordringer og behov, som […]

KV21:  Gør Odense tilgængelig, levende og attraktiv

Nyt udspil til en ”Vision for Odenses vejnet og lufthavn” fra Konservative i Odense rammer centralt ned i de udfordringer, som både borgere og erhvervsliv støder på allerede i dag.  Og derfor er udspillet et godt forhandlingsudspil for fremtidige investeringer i et tilgængeligt, levende og attraktivt Odense. Der er en udbredt opfattelse af, at det […]

Lars Tvede: Fremtiden er allerede en del af hverdagen

Ifølge Lars Tvede er det yderst vigtigt, at de fynske virksomheder udnytter de teknologiske landvindinger, så de er rustet til at møde den internationale konkurrence. Du kan møde ham på Fynsk ErhvervsTopmøde den 17. november på Hindsgavl Slot

Stop regelrytteriet!

I dansk erhvervsliv kæmper vi i øjeblikket med et bureaukrati og lange sagsbehandlingstider, når vi har en aktuel byggesag og diverse andre ansøgninger hos det offentlige.  For en stor dels vedkommende skyldes det absurde regler og komplicerede it-systemer, uanset projektets størrelse og omfang. F.eks. er der bestemmelser i bygningsreglementet, som komplicerer såvel ansøgningsprocedurer som byggesagsbehandlingen […]

Vi skal bruge energien bedre – måske kan du hjælpe?

Af Pernille Weiss, K, medlem af Europa-Parlamentet. Siden jeg skrev sidst, er jeg blevet udpeget som min partigruppes forhandler af revideringen af energieffektiviseringsdirektivet (EED). Det er en stor opgave. Dels fordi energieffektivisering er noget af det mest oplagte: Energi, der ikke bruges, skal der ikke betales for, og det belaster ikke klimaet. Dertil er det […]

Mød Fynsk Erhverv på Iværksætterugen i Odense

Når Odenses iværksætteruge løber at staben i uge 45, kan du finde Fynsk Erhverv og vores messestand på Startup Summit’21 på Nature Energy Park d. 9. -10. november 2021. Uanset, om du står med en idé skrevet ned på en serviet, eller du er garvet iværksætter med masser af erfaring – så tilbyder Startup Summit’21 […]

Erhvervsledere tager netværket med på golfbanen

Intensiv fortrolighed og spændende dialoger. Og så en fælles glæde ved at spille golf. Det er, hvad de 16 fynske erhvervsledere i Fynsk Erhvervs Business Challenge Golf-netværk får, når de 11 gange om året mødes til deres fælles netværksdage.

Ny SDU Business School skal styrke det regionale erhvervsliv

5.000 studerende fordelt på forskellige erhvervsøkonomiske uddannelser på de forskellige campusser under SDU vil være med til at tegne fremtidens erhverv i regionen

Branding og bæredygtighed øverst på tavlen

På KV21 Fyraftensmødet i Assens kommune efterlyste de lokale erhvervsledere fortsat dialog og samarbejde med Assens Kommune.