Debat • 05/01/2024

Formandens nytårshilsen

Kære partnervirksomheder i Fynsk Erhverv

Godt nytår! Jeg håber, at I alle har haft en dejlig ferie og er klar til at tage hul på et nyt og spændende år.

2023 var et af de mest aktive og spændende år i Fynsk Erhvervs historie. Og vi vil fortsætte med at styrke det fynske erhvervsliv gennem vores mange arrangementer, netværksaktiviteter, topmøder, seminarer, virksomhedsbesøg, business barer, m.fl.  Jeres store opbakning vidner om et stort ønske om at hente inspiration og holde sig opdateret med nyeste viden. Og ikke mindst om at blive klogere på, hvordan vi på tværs af brancher og geografi kan bruge hinandens erfaringer og kontakter og på den måde få realiseret de potentialer, vi har i vores virksomheder og lederskab.

Den stærkeste valuta, vi har i vores fællesskab i Fynsk Erhverv, er den viden, de erfaringer og de kontakter, vi kan bringe i spil for hinanden.

En valuta, der er i konstant høj kurs og uden påvirkning af inflation, krig eller andre katastrofer. Det handler alene om at række ud, så aktiverer vi netværket!

Vi i Fynsk Erhverv har lagt os i selen for at styrke vores tilbud til jer, tilbyde gode mødefaciliteter i Cortex Business Park og sørge for, at I får ny viden og inspiration løbende. Og vi har styrket vores samarbejde med lokale aktører rundt på Fyn i 2023, fordi vi er optaget af at skabe de bedste tilbud til de fynske virksomheder.

På den erhvervspolitiske scene har vi talt erhvervslivets sag og givet et utal af høringssvar på alt fra bystrategier, grøn mobilitetsplan og fremtidens kollektive trafiksystem til lokal turisme-strategi og kommunale beskæftigelsesplaner rundt omkring på hele Fyn. Mobiliteten på Fyn er et vigtigt rammevilkår, derfor havde vi også i 2023 bl.a. inviteret transportministeren til et dialogmøde med virksomhederne for at give ham indsigt i det fynske erhvervslivs ønsker og behov og for at høre hans tanker og visioner for den fremtidige infrastruktur og afgiftstryk på branchen.

I 2024 vil dette arbejde naturligvis fortsætte, og vi vil kæmpe for de bedste rammebetingelser for det fynske erhvervsliv.

Jeres indsigt og energi fra dagligdagens udfordringer er det, der driver både os og resultaterne.

Jeres input til Det fynske Vækstbarometer og de andre spørgeskemaundersøgelser, som vi løbende sender ud, er et af værktøjerne til, at vi hele tiden kan være aktuelle og gå forrest, når det gælder påvirkningen af de administrative og politiske beslutninger, der påvirker udviklingen i  det fynske erhvervsliv.

Året 2024 ser ud til igen at bringe en vis usikkerhed ind i nogle brancher. Stopper kunderne op med at købe vores produkter? Kommer der recession? Falder eksporten? Kan vi skaffe arbejdskraft nok? Dette er blot nogle af de tanker, som vi som erhvervsledere står overfor. Set fra min stol tror jeg, at 2024 bliver mulighedernes år. Den danske økonomi er solid, forbrugernes købekraft stiger, og alene det store fokus på ESG tvinger os alle til at tænke i nye baner. De fleste af os har de senere år skulle være enormt omstillingsparate, og det betyder, at vi idag hurtigere kan reagere på forandringerne i vores omgivelser, skabe luft til nytænkning og gribe nye forretningsmuligheder – ikke mindst i kraft af vores stærke netværk og vidensdeling i Fynsk Erhverv.

Omverdens krav ændres med raketfart, og det stiller nye krav til bestyrelserne og virksomhedsejerne. Har vi de rigtige kompetencer? Har vi det rigtige miks af personer? Sådanne spørgsmål presser sig på i alle virksomheder – også i Fynsk Erhverv. Derfor har vi, som du måske har set, igangsat en proces i bestyrelsen i Fynsk Erhverv, der skal sikre, at vi er på forkant med virksomhedernes behov og kan udvikle det fynske erhvervslivs egen, uafhængige netværks- og interesseorganisation til altid at være det foretrukne fællesskab for de fynske virksomheder og erhvervsledere på tværs af brancher og professioner.  Det kommer I til at høre meget mere om i løbet af 2024.

I 2024 skal vi fortsat forvente forandringer, men der vil også vise sig en masse muligheder.

Gå ind i 2024 med fokus på udsyn, nysgerrighed, optimisme og god energi, og prioritér at deltage i nogle af vores mange aktiviteter i Fynsk Erhverv, så bliver du bedre rustet til det, der kommer.

Jeg ser frem til at samarbejde med jer og gøre det fynske erhvervsliv endnu stærkere.

Godt nytår.

Henrik Neelmeyer
Formand

10 år efter: Gamle Mursten er stadig en god forretning

For præcis 10 år siden kom Svendborg-virksomheden Gamle Mursten i Fynsk Erhvervs positive søgelys, fordi et patent til afrensning og genbrug af gamle mursten efter ti års liv i ubemærkethed havde fået opmærksomhed fra blandt andre daværende Energi- Klima og Bygningsminister Martin Lidegaard, der var med på åbningsdagen af en ny fabrik. I dag viser […]

2024 bliver endnu et år med fokus på Odense Havns udviklingsplaner

Fredag d. 26. januar var det fynske erhvervsliv samlet til nytårsreception på Odense Havn. Med oplæg fra Erhvervsminister, Morten Bødskov og Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen, blev der sat fokus på Odense Havns betydning for den grønne omstilling i Danmark og globalt, og der blev sendt et klart politisk signal om opbakning til havnens udviklingsplaner. […]

Brain boost: Datasikkerhed skal alle forstå

Når Fynsk Erhverv torsdag den 14. marts, i samarbejde med PwC og Chili Security, slår dørene op for næste version af vores Brain Boost-serie, er der digital sikkerhed på programmet. Og ifølge oplægsholderne, er der al mulig grund til at møde op og spidse ørerne.

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder? Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Byggros fik i efteråret en af vores Next Talent kandidater ud i forløb, der var så stor en succes, at virksomheden nu har ansat kandidaten.

Netværkets friske øjne fjerner de blinde pletter

For virksomhedsejer Betina Skipper er det helt centralt, at udvikle sine kompetencer kontinuerligt, få udvidet netværket samt have forskellige sparringsmuligheder til rådighed. Det får hun bl.a. igennem vores netværksgruppe SoloConnect.

Robotklynge: Innovation kræver samarbejde

Ifølge Søren Adamsen Mouritsen, der er Head of Innovation i robotklyngen Odense Robotics, skal de fynske virksomheder stå sammen for at udnytte mulighederne i de teknologiske fremskridt

Logistikkompagniet: Vi skal forholde os til teknologien

Som ejer af virksomheden Logistikkompagniet er Jan Dewald Hansen nødt til at holde sig opdateret, når det kommer til de muligheder, som de teknologiske fremskridt bringer.