Nyheder • 18/01/2018

Fleksible åbningstider i daginstitutionerne et rimeligt krav anno 2018

Seks fynske kommuner tilbyder fleksible åbningstider i daginstitutionerne viser en nylig rundspørge foretaget af DR Nyheder. Det er et attraktivt tilbud til den travle børnefamilie med fuldtidsjobs, skiftende arbejdstider og transporttid. Men også et nødvendigt tilbud i dagens Danmark, hvor virksomhederne efterspørger arbejdskraft og konkurrerer på globale vilkår.

– Det er vigtigt, at de fynske kommuner prioriterer børnefamilierne og skaber de bedste rammer for, at de kan få en aktiv hverdag til at hænge sammen. Ellers kan konsekvensen blive, at typisk moderen går på deltid, eller at børnefamilierne er nødt til at flytte tættere på arbejdet eller bedsteforældrene, siger Jytte Reinholdt, Fynsk Erhverv.

I værste fald kan man sige, at flytter børnefamilierne først, så flytter virksomhederne efter.
Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv

Ifølge Jytte Reinholdt er begge dele problematiske for de lokale virksomheder, der er afhængige af at kunne skaffe den arbejdskraft, de har brug for, for at kunne producere og levere til deres kunder.

– I værste fald kan man sige, at flytter børnefamilierne først, så flytter virksomhederne efter.

Fleksible åbningstider i alle fynske kommuner
I de fire fynske kommuner Odense, Assens, Langeland og Ærø er der endnu ikke mulighed for at få sine børn passet på ’skæve tidspunkter’. 

– Vi hører ofte, at det bliver for dyrt i forhold til den efterspørgsel, der er. Men det er et dårligt argument. I 2018 må fleksible åbningstider i de offentlige daginstitutioner være et helt rimeligt krav. Det er et rammevilkår og en kerneydelse, som ikke kan opgøres isoleret i penge. Det kan blive meget dyrere for kommunen ikke at tilpasse åbningstiderne til arbejdsmarkedets – og børnefamiliernes behov.  Derfor bør fleksible åbningstider i daginstitutionerne være virkelighed på hele Fyn, lyder den klare udmelding fra direktøren i Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt.

Nyhed

Universal Robots modtager Denmark Bridge Award 2018

Denmark Bridge Award 2018 uddelt på Vækstfondens årsmøde i København af Hans Kongelige Højhed Kronprinsen. Stort til lykke til Universal Robots med prisen, som overrækkes til Esben Østergård, CTO.

Nyhed

Forenkling af erhvervsfremmesystemet på vej

Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme har siden juni 2017 arbejdet på at udvikle en sammenhængende, ambitiøs model for et mere fokuseret og fremtidssikret erhvervsfremmesystem. Regeringen vil nu se nærmere på de 26 anbefalinger, som udvalget er kommet frem til. ”Vi finder forenklingsudvalgets...

Nyhed

Iværksætternes helt egen pris i Odense

Onsdag den 20. juni danner Odeon rammen om et awardshow, hvor Odin-prisen uddeles for første gang. Det bliver en festlig dag til fejring af ikke bare de nominerede, men af iværksættermiljøet i almindelighed. Uanset om du er iværksætter eller ej,...