Nyheder • 18/01/2018

Fleksible åbningstider i daginstitutionerne et rimeligt krav anno 2018

Seks fynske kommuner tilbyder fleksible åbningstider i daginstitutionerne viser en nylig rundspørge foretaget af DR Nyheder. Det er et attraktivt tilbud til den travle børnefamilie med fuldtidsjobs, skiftende arbejdstider og transporttid. Men også et nødvendigt tilbud i dagens Danmark, hvor virksomhederne efterspørger arbejdskraft og konkurrerer på globale vilkår.

– Det er vigtigt, at de fynske kommuner prioriterer børnefamilierne og skaber de bedste rammer for, at de kan få en aktiv hverdag til at hænge sammen. Ellers kan konsekvensen blive, at typisk moderen går på deltid, eller at børnefamilierne er nødt til at flytte tættere på arbejdet eller bedsteforældrene, siger Jytte Reinholdt, Fynsk Erhverv.

I værste fald kan man sige, at flytter børnefamilierne først, så flytter virksomhederne efter.
Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv

Ifølge Jytte Reinholdt er begge dele problematiske for de lokale virksomheder, der er afhængige af at kunne skaffe den arbejdskraft, de har brug for, for at kunne producere og levere til deres kunder.

– I værste fald kan man sige, at flytter børnefamilierne først, så flytter virksomhederne efter.

Fleksible åbningstider i alle fynske kommuner
I de fire fynske kommuner Odense, Assens, Langeland og Ærø er der endnu ikke mulighed for at få sine børn passet på ’skæve tidspunkter’. 

– Vi hører ofte, at det bliver for dyrt i forhold til den efterspørgsel, der er. Men det er et dårligt argument. I 2018 må fleksible åbningstider i de offentlige daginstitutioner være et helt rimeligt krav. Det er et rammevilkår og en kerneydelse, som ikke kan opgøres isoleret i penge. Det kan blive meget dyrere for kommunen ikke at tilpasse åbningstiderne til arbejdsmarkedets – og børnefamiliernes behov.  Derfor bør fleksible åbningstider i daginstitutionerne være virkelighed på hele Fyn, lyder den klare udmelding fra direktøren i Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt.

Nyhed

Brian Djernes fra Cane-line vinder Tietgenprisen 2018

Fotograf: Peter Brix, Tietgen Administrerende direktør i fynske Cane-line, Brian Djernes, er vinderen af årets Tietgenpris. Prisen tildeles en fremsynet erhvervsmand/-kvinde, som har gjort sig bemærket inden for fornyelse, innovation og nytænkning og har skabt imponerende resultater i erhvervslivet. Brian...

Nyhed

Tag med Fynsk Erhverv til BIG BANG

Vær med den 5. december 2018, når RoboCluster samler repræsentanter fra industri, brancheforeninger og uddannelsesinstitutioner til en gladiatorkamp af faglighed og holdninger, når de stiller spørgsmålet: ”Hvor skal dansk robotinnovation hen?” Fynsk Erhverv er naturligvis til stede for at blive...

Nyhed

Fyn løber tør for arbejdskraft

Fynske virksomheder mangler arbejdskraft på alle niveauer, og en af løsningerne kan være at hente kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Derfor var udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) den 30. oktober inviteret forbi Fynsk Erhverv til en debat med de fynske virksomheder....