Nyheder • 18/01/2018

Fleksible åbningstider i daginstitutionerne et rimeligt krav anno 2018

Seks fynske kommuner tilbyder fleksible åbningstider i daginstitutionerne viser en nylig rundspørge foretaget af DR Nyheder. Det er et attraktivt tilbud til den travle børnefamilie med fuldtidsjobs, skiftende arbejdstider og transporttid. Men også et nødvendigt tilbud i dagens Danmark, hvor virksomhederne efterspørger arbejdskraft og konkurrerer på globale vilkår.

– Det er vigtigt, at de fynske kommuner prioriterer børnefamilierne og skaber de bedste rammer for, at de kan få en aktiv hverdag til at hænge sammen. Ellers kan konsekvensen blive, at typisk moderen går på deltid, eller at børnefamilierne er nødt til at flytte tættere på arbejdet eller bedsteforældrene, siger Jytte Reinholdt, Fynsk Erhverv.

I værste fald kan man sige, at flytter børnefamilierne først, så flytter virksomhederne efter.
Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv

Ifølge Jytte Reinholdt er begge dele problematiske for de lokale virksomheder, der er afhængige af at kunne skaffe den arbejdskraft, de har brug for, for at kunne producere og levere til deres kunder.

– I værste fald kan man sige, at flytter børnefamilierne først, så flytter virksomhederne efter.

Fleksible åbningstider i alle fynske kommuner
I de fire fynske kommuner Odense, Assens, Langeland og Ærø er der endnu ikke mulighed for at få sine børn passet på ’skæve tidspunkter’. 

– Vi hører ofte, at det bliver for dyrt i forhold til den efterspørgsel, der er. Men det er et dårligt argument. I 2018 må fleksible åbningstider i de offentlige daginstitutioner være et helt rimeligt krav. Det er et rammevilkår og en kerneydelse, som ikke kan opgøres isoleret i penge. Det kan blive meget dyrere for kommunen ikke at tilpasse åbningstiderne til arbejdsmarkedets – og børnefamiliernes behov.  Derfor bør fleksible åbningstider i daginstitutionerne være virkelighed på hele Fyn, lyder den klare udmelding fra direktøren i Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt.

Nyhed

Tag med Fynsk Erhverv til Dansk Eksportdag 2018

Mød Fynsk Erhverv på Dansk Eksportdag 2018, hvor du samtidig kan få et gratis møde med eksportrådgivere fra mere end 30 markeder, når The Trade Council i Udenrigsministeriet åbner dørene til Dansk Eksportdag 2018 den 11. september. Fynsk Erhverv sætter...

Nyhed

9.220 nye studerende på Fyn – dem skal vi åbne døren for i de fynske virksomheder

Med Teknologipagten har regeringen i foråret søsat et nyt tiltag, hvis overordnede mål er at styrke arbejdsstyrkens tekniske og digitale kompe­tencer og styrke evnen til at omsætte disse til innovation og forretningsudvikling. Det handler om at sikre en stor og...

Nyhed

Få overblik over nye kunder og samarbejdspartnere med Den fynske virksomhedsportal

Brug Den fynske virksomhedsportal til at tjekke dine kunder og samarbejdspartnere ud. Men giv ikke køb på den gode kundeoplevelse, der bygger på tillid. Tillid er en vigtig del af vores kultur, der styrker sammenhængskraften og får kunderne til at...