Nyheder • 18/01/2018

Fleksible åbningstider i daginstitutionerne et rimeligt krav anno 2018

Seks fynske kommuner tilbyder fleksible åbningstider i daginstitutionerne viser en nylig rundspørge foretaget af DR Nyheder. Det er et attraktivt tilbud til den travle børnefamilie med fuldtidsjobs, skiftende arbejdstider og transporttid. Men også et nødvendigt tilbud i dagens Danmark, hvor virksomhederne efterspørger arbejdskraft og konkurrerer på globale vilkår.

– Det er vigtigt, at de fynske kommuner prioriterer børnefamilierne og skaber de bedste rammer for, at de kan få en aktiv hverdag til at hænge sammen. Ellers kan konsekvensen blive, at typisk moderen går på deltid, eller at børnefamilierne er nødt til at flytte tættere på arbejdet eller bedsteforældrene, siger Jytte Reinholdt, Fynsk Erhverv.

I værste fald kan man sige, at flytter børnefamilierne først, så flytter virksomhederne efter.
Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv

Ifølge Jytte Reinholdt er begge dele problematiske for de lokale virksomheder, der er afhængige af at kunne skaffe den arbejdskraft, de har brug for, for at kunne producere og levere til deres kunder.

– I værste fald kan man sige, at flytter børnefamilierne først, så flytter virksomhederne efter.

Fleksible åbningstider i alle fynske kommuner
I de fire fynske kommuner Odense, Assens, Langeland og Ærø er der endnu ikke mulighed for at få sine børn passet på ’skæve tidspunkter’. 

– Vi hører ofte, at det bliver for dyrt i forhold til den efterspørgsel, der er. Men det er et dårligt argument. I 2018 må fleksible åbningstider i de offentlige daginstitutioner være et helt rimeligt krav. Det er et rammevilkår og en kerneydelse, som ikke kan opgøres isoleret i penge. Det kan blive meget dyrere for kommunen ikke at tilpasse åbningstiderne til arbejdsmarkedets – og børnefamiliernes behov.  Derfor bør fleksible åbningstider i daginstitutionerne være virkelighed på hele Fyn, lyder den klare udmelding fra direktøren i Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt.

Nyhed

Ny kommunikationschef er på plads

Fynsk Erhverv har fået ny kommunikationschef. Pernille Fløjstrup Andersen blev 1. februar en del af teamet på Albani Torv i Odense. Hun har ansvaret for organisationens kommunikation, kontakt med pressen samt udviklingen af dialogen og videndeling med Fynsk Erhvervs flere...

Nyhed

Arbejdsmarked: 7.000 nye job i Odense siden 2014

Siden 2014 er der skabt flere end 7000 nye private arbejdspladser i Odense. Flere arbejdspladser, flere i arbejde og flere succesfulde virksomheder er de positive kendsgerninger i den udvikling, vi står midt i. Et stærkt erhvervsliv skaber vækst ikke bare...

Nyhed

Nyt digitalt system til eksportdokumenter

Sammen med Dansk Erhverv lancerer vi nu et nyt digitalt system til håndtering af oprindelsescertifikater, påtegninger / legaliseringer og ATA carneter. Det er nu også muligt at lave digital signatur og dermed gøre hele certifikatet digitalt. Kort sagt får du alt det, du hele...