Nyheder • 18/01/2018

Fleksible åbningstider i daginstitutionerne et rimeligt krav anno 2018

Seks fynske kommuner tilbyder fleksible åbningstider i daginstitutionerne viser en nylig rundspørge foretaget af DR Nyheder. Det er et attraktivt tilbud til den travle børnefamilie med fuldtidsjobs, skiftende arbejdstider og transporttid. Men også et nødvendigt tilbud i dagens Danmark, hvor virksomhederne efterspørger arbejdskraft og konkurrerer på globale vilkår.

– Det er vigtigt, at de fynske kommuner prioriterer børnefamilierne og skaber de bedste rammer for, at de kan få en aktiv hverdag til at hænge sammen. Ellers kan konsekvensen blive, at typisk moderen går på deltid, eller at børnefamilierne er nødt til at flytte tættere på arbejdet eller bedsteforældrene, siger Jytte Reinholdt, Fynsk Erhverv.

I værste fald kan man sige, at flytter børnefamilierne først, så flytter virksomhederne efter.
Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv

Ifølge Jytte Reinholdt er begge dele problematiske for de lokale virksomheder, der er afhængige af at kunne skaffe den arbejdskraft, de har brug for, for at kunne producere og levere til deres kunder.

– I værste fald kan man sige, at flytter børnefamilierne først, så flytter virksomhederne efter.

Fleksible åbningstider i alle fynske kommuner
I de fire fynske kommuner Odense, Assens, Langeland og Ærø er der endnu ikke mulighed for at få sine børn passet på ’skæve tidspunkter’. 

– Vi hører ofte, at det bliver for dyrt i forhold til den efterspørgsel, der er. Men det er et dårligt argument. I 2018 må fleksible åbningstider i de offentlige daginstitutioner være et helt rimeligt krav. Det er et rammevilkår og en kerneydelse, som ikke kan opgøres isoleret i penge. Det kan blive meget dyrere for kommunen ikke at tilpasse åbningstiderne til arbejdsmarkedets – og børnefamiliernes behov.  Derfor bør fleksible åbningstider i daginstitutionerne være virkelighed på hele Fyn, lyder den klare udmelding fra direktøren i Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt.

Nyhed

DigitalOdense18

Mød 12 inspirerende talere og 400 erhvervsfolk til DigitalOdense den 17. april i ODEON. Som partner i Fynsk Erhverv sparer du 1.000 kr. på billetten, hvis du booker inden 28. februar. Deltag i årets digitale konferende i Odense og bliv...

Nyhed

SDU åbner ny mulighed for kompetencespring i fynske IT-virksomheder

Har du ansat en eller flere bachelorer i Datalogi i din virksomhed?  Så åbner SDU nu en ny uddannelse, der bygger ny viden og kompetencer på bachelorerne, mens de fortsat løser deres opgaver i virksomheden. Mød op på SDU og...

Nyhed

Decentralisering sender flere statslige arbejdspladser til Fyn

Ud af Hovedstaden – ind i landet. Det var det gennemgående budskab på pressemødet, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og innovationsminister Sophie Løhde (V) for nylig præsenterede ’Bedre balance II’ som konsekvens af anden runde af flytningen af statslige arbejdspladser...