Nyheder • 30/06/2020

Direktøren og ejeren har også brug for sparring

Erhvervsleder Peter Eriksen Jensen er ikke i tvivl om, at coronakrisen har skabt et øget behov for, at virksomheder trækker på alle kræfter i deres bestyrelser. For de mindre virksomheder kan advisory boards være en god løsning.

Efter et kvartal, hvor coronakrisen har sendt erhvervslivet til tælling over hele verden, vil mange erhvervsledere se ind i en helt ny verden, når de skal lægge strategien for fremtiden. Det mener den rutinerede erhvervsleder Peter Eriksen Jensen, som heller ikke er i tvivl om, at det også betyder, at virksomhedslederne får brug for al den hjælp, de kan trække på.

”Alle direktører og virksomhedsejere har brug for nogen at sparre med generelt, og det gælder især i krisetider. Det er vigtigt, at man kan vende udfordringerne med andre mennesker, som forstår den enkelte virksomhed, og kan hjælpe med at finde frem til de rigtige løsninger,” siger Peter Eriksen Jensen, der ud over at være siddende bestyrelsesformand i otte danske virksomheder, har masser af international ledelseserfaring fra blandt andet Kelloggs, Orkla og Novartis.

”Coronaudfordringen har også bragt nye muligheder. Den digitale verden har vist sit værd med nye muligheder for effektiv kommunikation, nye måder at samarbejde på, og nye forretningsideer er opstået. Forandringsvilligheden og gode hurtige beslutninger vil bringe vækst, og de nye muligheder ligger lige foran os. Vi vil i den kommende periode se nye forretningsmodeller. Og være klar til at erobre nye potentialer,” forudser Peter Eriksen Jensen.

Alle erfaringer skal i spil

De globale udfordringer har gjort, at nogle forsyningskæder i en periode har været helt brudt for produktionsvirksomheder, og samtidig har markederne ændret sig løbende. De forandringer gør ifølge Peter Eriksen Jensen, at alle erfaringer fra bestyrelsen skal i spil.

”I alle virksomheder kalder situationen på, at bestyrelsesmedlemmerne bliver operationelle og kommer ned i materien. De skal hjælpe i dagligdagen nu, og når tingene går den rette vej igen, kan de vende tilbage til et mere strategisk fokus,” konstaterer Peter Eriksen Jensen, som mener, at opskriften er den samme i virksomheder uden professionelle bestyrelsesmedlemmer.

”De mindre virksomheder har brug for et advisory board, der kan hjælpe dem videre. Det kræver, at de kan finde nogle erhvervsfolk, som kan noget på det samme område og som forstår virksomhedens forretningsgrundlag. Og så kræver det naturligvis åbenhed og villighed til at modtage hjælpen, for advisory teamet skal være med hele vejen gennem krisen, før det kan lykkes,” mener Peter Eriksen Jensen.

Mens krisen satte alle almindelige systemer på pause fra den ene dag til den anden, så forventer Peter Eriksen Jensen, at genstarten vil strække sig over en betydeligt længere periode.

”Det kommer til at tage lang tid, før alting er helt under kontrol igen. Nu handler det om at tage de fornødne aktions og få sat den rette kurs på skibet, og så skal virksomhederne væbne sig med tålmodighed,” siger Peter Eriksen Jensen, der set over en bred kam er han fortrøstningsfuld, når han ser på den indsats, der bliver gjort i virksomhederne.

”Medarbejderne og ledelserne i de danske virksomheder er generelt fantastisk dygtige til at agere hurtigt og til at kommunikere med hinanden. Lige så snart krisen opstod, var alle klar, da de skulle være det, og der var ingen som stillede spørgsmål ved, om de skulle tage en ekstra tørn. Det gjorde de bare, og den kultur kan vi godt være stolte over,” konstaterer Peter Eriksen Jensen.

Nyhed

Søg råd og vejledning i netværket

I foråret etablerede vi et ‘Corona Advisory Board’. Nu er smitten blusset op igen, og vi inviterer derfor endnu engang Fynsk Erhvervs partnervirksomheder til at søge råd og vejledning i vores netværk af fynske ejer- og erhvervsledere. Alle spørgsmål er velkomne.   Vi bringer den viden, de erfaringer og de kontakter i spil, som vores medlemskreds […]

Nyhed
Iris Isabella Engelund

Business Lounge gav deltagere noget med hjem

Ved tirsdagens Business Lounge havde Fynsk Erhverv inviteret Iris Engelund, CEO og grundlægger af Play Your Talent til at tale om talent og talentudvikling.  Arrangementet, der blev afholdt i Tech Town, blev et givtigt tilløbsstykke for deltagerne. Både for de, som deltog fysisk, og for de deltagere, som fulgte med online via livestream. Oplægget handlede […]

Nyhed

Uden bredbåndspuljen forsvinder jobs

Det er et paradoks, at regeringen i sit finanslovsforslag for 2021 har sløjfet bredbåndspuljen samtidig med, at corona-pandemien aktuelt ad flere omgange har vist, at det er nødvendigt for voksne at kunne passe deres arbejde og børn og unge deres studier og skole hjemmefra. Forsyningsselskaber m.fl. har udrullet fibernet på store dele af Fyn, men […]