Nyheder • 19/06/2018

Der er penge at spare på toldreduktion

Eksporterer du til Mexico eller Japan? Der er mange penge at spare på toldreduktion ved EU’s frihandelsaftaler. Men ofte er komplekse regler skyld i, at danske virksomheder går glip af en kvart millard kroner om året i toldreduktion. Det bliver der nu gjort noget ved.

Danske virksomheder får ikke nok ud af den toldreduktion, som er knyttet til EU’s handelsaftaler. Nye tal fra Kommissionen viser, at danske virksomheder betaler 225 mio. kr. for meget i told om året, og det er ofte små og mellemstore virksomheder, som har problemer med handelsaftalernes kompleksitet.

Derfor har Kommissionen nu besluttet at styrke formidlingen af reglerne og mulighederne for toldbesparekser.

Løsningen er et nyt værktøj, der i sin testudgave vil præsenterer love og regler på en digital og mere effektiv og overskuelig måde. Med tiden vil det blive muligt at sammeligne tariffer på tværs af produkter og lande.

Læs mere om testværktøjet og prøv det her

Udnyttelse af toldreduktion kan ellers være disse virksomheders mulighed for at bryde igennem til nye markeder og udvikle forretningen betragteligt.

I særligt konkurrenceprægede markeder kan skarpe priser være altafgørende. Toldreduktionen kan i den forbindelse betyde, at danske virksomheder kan blive mere konkurrencedygtige på prisen. En mulighed, som alt for mange går glip af.

Nyhed

Aftalen om lettelse af dækningsafgift er i fare

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, har netop annonceret en plan om at omprioritere 12 millioner kroner, som ellers var afsat til at reducere dækningsafgiften. I stedet ønsker han at anvende pengene til at hjælpe flere ledige i job. En sådan...

Nyhed

Knæk koden til vækst på 3 timer. Tør du lade være?

Mandag den 24. september inviterer Fynsk Erhverv til et inspirerende arrangement på First Hotel Grand i Odense, hvor du kan få tips og erfaringer med hjem, når fynske ejerledere deler deres NEXT Level historier. Få konkrete tips til, hvordan du...

Nyhed

De 3 største adfærdsudfordringer for virksomheder, og hvordan du løser dem

Torsdag den 6. september bød Fynsk Erhverv velkommen til ekspert i adfærdsdesign, Morten Münster, og en sal fuld af forventningsfulde gæster hos Leica Geosystems i Odense. Emnet var adfærdsdesign, og hvordan vi skaber størst effekt af vores lederskab og vores...