Nyheder • 19/06/2018

Der er penge at spare på toldreduktion

Eksporterer du til Mexico eller Japan? Der er mange penge at spare på toldreduktion ved EU’s frihandelsaftaler. Men ofte er komplekse regler skyld i, at danske virksomheder går glip af en kvart millard kroner om året i toldreduktion. Det bliver der nu gjort noget ved.

Danske virksomheder får ikke nok ud af den toldreduktion, som er knyttet til EU’s handelsaftaler. Nye tal fra Kommissionen viser, at danske virksomheder betaler 225 mio. kr. for meget i told om året, og det er ofte små og mellemstore virksomheder, som har problemer med handelsaftalernes kompleksitet.

Derfor har Kommissionen nu besluttet at styrke formidlingen af reglerne og mulighederne for toldbesparekser.

Løsningen er et nyt værktøj, der i sin testudgave vil præsenterer love og regler på en digital og mere effektiv og overskuelig måde. Med tiden vil det blive muligt at sammeligne tariffer på tværs af produkter og lande.

Læs mere om testværktøjet og prøv det her

Udnyttelse af toldreduktion kan ellers være disse virksomheders mulighed for at bryde igennem til nye markeder og udvikle forretningen betragteligt.

I særligt konkurrenceprægede markeder kan skarpe priser være altafgørende. Toldreduktionen kan i den forbindelse betyde, at danske virksomheder kan blive mere konkurrencedygtige på prisen. En mulighed, som alt for mange går glip af.

Nyhed

Ny kommunikationschef er på plads

Fynsk Erhverv har fået ny kommunikationschef. Pernille Fløjstrup Andersen blev 1. februar en del af teamet på Albani Torv i Odense. Hun har ansvaret for organisationens kommunikation, kontakt med pressen samt udviklingen af dialogen og videndeling med Fynsk Erhvervs flere...

Nyhed

Arbejdsmarked: 7.000 nye job i Odense siden 2014

Siden 2014 er der skabt flere end 7000 nye private arbejdspladser i Odense. Flere arbejdspladser, flere i arbejde og flere succesfulde virksomheder er de positive kendsgerninger i den udvikling, vi står midt i. Et stærkt erhvervsliv skaber vækst ikke bare...

Nyhed

Nyt digitalt system til eksportdokumenter

Sammen med Dansk Erhverv lancerer vi nu et nyt digitalt system til håndtering af oprindelsescertifikater, påtegninger / legaliseringer og ATA carneter. Det er nu også muligt at lave digital signatur og dermed gøre hele certifikatet digitalt. Kort sagt får du alt det, du hele...