Nyheder • 19/06/2018

Der er penge at spare på toldreduktion

Eksporterer du til Mexico eller Japan? Der er mange penge at spare på toldreduktion ved EU’s frihandelsaftaler. Men ofte er komplekse regler skyld i, at danske virksomheder går glip af en kvart millard kroner om året i toldreduktion. Det bliver der nu gjort noget ved.

Danske virksomheder får ikke nok ud af den toldreduktion, som er knyttet til EU’s handelsaftaler. Nye tal fra Kommissionen viser, at danske virksomheder betaler 225 mio. kr. for meget i told om året, og det er ofte små og mellemstore virksomheder, som har problemer med handelsaftalernes kompleksitet.

Derfor har Kommissionen nu besluttet at styrke formidlingen af reglerne og mulighederne for toldbesparekser.

Løsningen er et nyt værktøj, der i sin testudgave vil præsenterer love og regler på en digital og mere effektiv og overskuelig måde. Med tiden vil det blive muligt at sammeligne tariffer på tværs af produkter og lande.

Læs mere om testværktøjet og prøv det her

Udnyttelse af toldreduktion kan ellers være disse virksomheders mulighed for at bryde igennem til nye markeder og udvikle forretningen betragteligt.

I særligt konkurrenceprægede markeder kan skarpe priser være altafgørende. Toldreduktionen kan i den forbindelse betyde, at danske virksomheder kan blive mere konkurrencedygtige på prisen. En mulighed, som alt for mange går glip af.

Nyhed

Brian Djernes fra Cane-line vinder Tietgenprisen 2018

Fotograf: Peter Brix, Tietgen Administrerende direktør i fynske Cane-line, Brian Djernes, er vinderen af årets Tietgenpris. Prisen tildeles en fremsynet erhvervsmand/-kvinde, som har gjort sig bemærket inden for fornyelse, innovation og nytænkning og har skabt imponerende resultater i erhvervslivet. Brian...

Nyhed

Tag med Fynsk Erhverv til BIG BANG

Vær med den 5. december 2018, når RoboCluster samler repræsentanter fra industri, brancheforeninger og uddannelsesinstitutioner til en gladiatorkamp af faglighed og holdninger, når de stiller spørgsmålet: ”Hvor skal dansk robotinnovation hen?” Fynsk Erhverv er naturligvis til stede for at blive...

Nyhed

Fyn løber tør for arbejdskraft

Fynske virksomheder mangler arbejdskraft på alle niveauer, og en af løsningerne kan være at hente kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Derfor var udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) den 30. oktober inviteret forbi Fynsk Erhverv til en debat med de fynske virksomheder....