Nyheder • 19/06/2018

Der er penge at spare på toldreduktion

Eksporterer du til Mexico eller Japan? Der er mange penge at spare på toldreduktion ved EU’s frihandelsaftaler. Men ofte er komplekse regler skyld i, at danske virksomheder går glip af en kvart millard kroner om året i toldreduktion. Det bliver der nu gjort noget ved.

Danske virksomheder får ikke nok ud af den toldreduktion, som er knyttet til EU’s handelsaftaler. Nye tal fra Kommissionen viser, at danske virksomheder betaler 225 mio. kr. for meget i told om året, og det er ofte små og mellemstore virksomheder, som har problemer med handelsaftalernes kompleksitet.

Derfor har Kommissionen nu besluttet at styrke formidlingen af reglerne og mulighederne for toldbesparekser.

Løsningen er et nyt værktøj, der i sin testudgave vil præsenterer love og regler på en digital og mere effektiv og overskuelig måde. Med tiden vil det blive muligt at sammeligne tariffer på tværs af produkter og lande.

Læs mere om testværktøjet og prøv det her

Udnyttelse af toldreduktion kan ellers være disse virksomheders mulighed for at bryde igennem til nye markeder og udvikle forretningen betragteligt.

I særligt konkurrenceprægede markeder kan skarpe priser være altafgørende. Toldreduktionen kan i den forbindelse betyde, at danske virksomheder kan blive mere konkurrencedygtige på prisen. En mulighed, som alt for mange går glip af.

Nyhed

Ny medieaftale er en gevinst for Fyn

Regeringspartierne og DF har indgået et medieforlig, der sender flere ressourcer til udvikling af de digitale nyhedsmedier og styrkelse af den regionale og lokale nyhedsformidling. Selvom midlerne først fordeles mellem de lokale medier i 2019, giver det os alligevel en...

Nyhed

Flere praktikpladser – bonus eller bøde

Nu kan din virksomhed opnå en bonus, hvis du opretter nye lære- og praktikpladser - og en bøde for ikke at gøre det.  Det er en del af den nye Praktikplads-AUB-ordning, som er trådt i kraft pr. 1. januar 2018....

Nyhed

Tillykke til Pakkelabels.dk med årets Odin Pris – og tillykke til Fyn!

Onsdag den 20. juni blev det fynske iværksættermiljø fejret med et awardshow i Odeon, som bød på underholdning, prisuddeling og frem for alt fortjent hyldest til Fyns mange iværktsættere. Odin Prisen er iværksætternes egen årlige pris på Fyn, og den...