Nyheder • 14/09/2017

Danmarks første dynamiske ruderanlæg er nu klar syd for Odense

Den 17. september åbner Vejdirektoratet den ombyggede til- og frakørsel 52 syd for Odense som Danmarks første dynamiske ruderanlæg. Vejdirektoratet forventer, at det nye anlæg bliver til stor glæde for trafikanterne.

​Der er lagt op til intet mindre end en Danmarkspremiere syd for Odense den 17. september. Her kan trafikanter til og fra den Fynske Motorvej og på Assensvej, som de første på dansk grund, køre gennem et dynamisk ruderanlæg.

Det er til- og frakørsel 52, som siden foråret har været under ombygning til det nye anlæg, som især anvendes med succes i USA. I et dynamisk ruderanlæg bytter trafikken bane henover motorvejen for derved at sikre konfliktfri venstresving ned mod motorvejen og samtidig skabe bedre plads til bilisterne i alle retninger.

Til- og frakørsel 52 – kom nemt og sikkert gennem det dynamiske ruderanlæg syd for Odense (varighed 1:47 min)

Højere kapacitet
Trængsel og kø gjorde det besværligt at komme til og fra Fynske Motorvej via rampekrydset i det gamle tilslutningsanlæg 52 i Odense SV, som var et sædvanligt ruderanlæg med to signalregulerede kryds – ét på hver side af motorvejsbroen. Det fik Vejdirektoratet til at tænke nyt og hente inspiration fra udlandet.

Projektleder Annette Jørgensen er tilfreds med, at projektet nu er gennemført, og regner med, at trafikanterne får stor gavn af den nye trafikløsning.

– Kapaciteten i et dynamisk ruderanlæg er væsentligt højere end i et traditionelt ruderanlæg. I forhold til et traditionelt udformet anlæg vil denne løsning give kortere samlet rejsetid og lavere forsinkelser for alle retninger. Det nye rampekrydsanlæg vil ligeledes kunne håndtere en eventuel fremtidig udvidelse af motorvejen syd om Odense. Jeg vil gerne takke trafikanterne for tålmodigheden i ombygningsfasen, som medførte en del trafikale omlægninger med en vis gene for trafikanterne. Jeg håber, at alle bliver glade for det nye anlæg, siger Annette Jørgensen.

Ministerbesøg markerer ibrugtagning
Også fra politisk hold er der opmærksomhed om Vejdirektoratets nu gennemførte projekt. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen slår således vejen forbi mandag den 18. september for at høre nærmere omkring anlægget og for at prøve at køre gennem det nye anlæg selv.

– Som transportminister er jeg interesseret i, at vi løbende følger trafikken rundt omkring i Danmark og forsøger at forbedre trafikafviklingen, hvor det er muligt. Mange steder i landet er der trængsel ved til- og frakørslerne ved motorvejene, og det er nødvendigt at tænke nyt og kreativt for at finde de rette løsninger. Vejdirektoratet har ladet sig inspirere til den her ombygning af til- og frakørsel 52, som nu står færdig. Jeg hilser denne form for innovation velkommen og glæder mig til at prøve at køre i anlægget selv, siger Ole Birk Olesen

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.

Tid til at ’tanke op’…

Forandringer er blevet hverdag, og uforudsigelighed et vilkår. Derfor skal vi tænke i nye måder at drive og udvikle vores virksomheder på. Gennem dit partnerskab har du en række muligheder, der styrker dig som leder og din virksomhed.