Nyheder • 06/11/2017

CSR-pris til VandCenter Syd

Der var stor glæde hos medarbejderne i VandCenter Syd, der har hovedsæde i Odense, efter at vinderne af årets pris for bedste CSR-rapport blev afsløret på Børsen i København – og direktør Mads Leth på vegne af VandCenter Syd kunne modtage prisen af H.K.H. Kronprinsesse Mary. VandCenter Syd får prisen for at have været bedst til at rapportere om samfundsansvar i 2016.

CSR – Corporate Social Responsibility handler om, at man som virksomhed tager ansvar for sin rolle i samfundet. Og netop dette sker på alle niveauer i VandCenter Syd, der har ansvarlighed som en bærende værdi. I den overordnede bedømmelse af rapporten lagde dommerne da også vægt på, at den tydeligt demonstrerer, hvordan det at tage samfundsansvar gennemsyrer virksomheden.

– Vi er meget glade for at modtage CSR-prisen. Det bekræfter os i, at vi er på rette vej i vores arbejde med bæredygtighed og samfundsansvar – og det motiverer os til at blive ved med at udvikle både vores indsats og vores rapportering, siger direktør i VandCenter Syd, Mads Leth.

Som et led i denne fortsatte udvikling er VandCenter Syd nu i gang med at undersøge, hvordan forsyningsvirksomheden bedst kan understøtte FNs verdensmål.  Baggrunden for CSR-prisen, der uddeles af FSR – danske revisorer, er et ønske om ”…årligt at hylde danske virksomheder, der udmærker sig med tillidsvækkende rapportering af høj kvalitet, der skaber transparens om virksomhedens samfundsansvar og værdiskabelse, og som kan være til inspiration for andre virksomheder”.

Prisen gives i tre kategorier. VandCenter Syd har vundet prisen for virksomheder med færre end 250 medarbejdere. VandCenter Syd har en gang tidligere vundet prisen, i 2013. Du kan her læse mere om, hvordan VandCenter Syd arbejder med bæredygtighed og samfundsansvar.

Sådan lyder den samlede vurdering fra dommerpanelet:

Som offentligt ejet vandselskab rammer de deres primære målgruppe ved at tale direkte ind til lokalområdet og borgernes hverdag. VandCenter Syd nøjes ikke med at tale om eget ansvar. De taler også om det medansvar, borgerne har i omgangen med vand som ressource.
Rapportens store styrke er dens autencitet, som underbygges af ambitiøse målsætninger, der systematisk forfølges af nøgletal og resultater. Desuden viger VandCenter Syd ikke fra at omtale deres udfordringer og kommer f.eks. ind på et dilemma som mikroplast i vandet. Alt i alt en meget professionel rapport udarbejdet efter internationale retningslinjer, der skaber tillid hos læseren.

Se VandCenter Syds prisvindende ansvarlighedsrapport her

 

Billedtekst: H.K.H. Kronprinsesse Mary overrækker prisen for bedste CSR-rapport 2016 i kategorien for mindre virksomheder til direktør Mads Leth, VandCenter Syd. Foto: Carsten Lundager.