Nyheder • 04/03/2013

BUDWEG – En virksomhed af en helt særlig kaliber

Budweg Caliper fortsætter med at slå sin egen omsætningrekord – nu i nye fabrikslokaler i Odense S

MÅNEDENS VIRKSOMHED: Endnu engang har Budweg Caliper A/S slået sin egen omsætningsrekord, som traditionen tro fejres med gratis hotdogs ad libitum til alle 100 medarbejdere. Og faktisk har pølsevognen været på besøg mange gange siden 2007, hvor fremgangen for den fynske produktionsvirksomhed for alvor begyndte. Velkommen til Budweg Caliper som Månedens Virksomhed.

– Siden 2007 har vi fordoblet omsætningen, men kun haft en samlet stigning i medarbejderstaben på godt 20%, vi har således formået løbende at vedholde en positiv udvikling af produktiviteten, hvilket er strengt nødvendigt i den benhårde konkurrence om kunderne, fortæller fabrikschef Jens Lund.

Hos Budweg Caliper har produktionen – modsat mange andre virksomheder – haft travlt igennem hele krisen og har dermed sikret mange gode arbejdspladser i Odense i en ellers svær tid – bl.a. derfor er Budweg valgt som Månedens Virksomhed.
I august sidste år tog virksomheden så endnu et spring og byggede således en topmoderne fabrik i Hjallese. Et tiltag, der for både medarbejdere og interessenter signalerer en fast tro på fremtiden for produktionsarbejdspladser i Odense og på Fyn.
 Den nye fabrik indeholder meget ny teknologi, som er med til at effektivisere processerne, men på trods af det, har vi ansat syv nye medarbejdere siden december. Vi har desværre også i nogen funktioner måtte tilpasse medarbejderstaben den anden vej, men sådan er spillet.
Vi flyttede fra gamle lokaler spredt på flere adresser omkring Ejskovsgade til en moderne fabrik, hvor der bl.a. er lavet en ny lækker kantine med god madordning og et motionsrum er under udarbejdelse. Med den nye fabrik i Hjallese, har vi rustet os til den fortsatte udvikling i vores niche, 
fortæller fabrikschef Jens Lund.
Den konstante vækst i afsætning af calipere til primært personbiler, skyldes hovedsageligt den gode leveringsevne, der blev markant forbedret og optimeret med et nyt ERP system tilbage i 2009. Men også en god styring af kvaliteten, som sikres gennem virksomhedens ISO9001 certificering har stor betydning for Budwegs succes, vurderer fabrikschef Jens Lund.

Læs mere på www.budweg.dk

Gislev Rejser: Fra familievirksomhed til del af stor koncern

Den fynske rejsevirksomhed Gislev Rejser har gennem de senere år været gennem en betydelig transformation. Ifølge administrerende direktør Niels Ravn Eriksen har både det nye ejerskab og flytningen været med til at styrke virksomhedens profil og synlighed, og samtidig har samarbejdet med Aller-koncernen hurtigt vist sig at skabe værdi.

Familievirksomhed forbereder sig på miljøkrav i god tid

Mens byggevirksomheden Poul Rasmussen endnu ikke er undlagt lovkravet om bæredygtighedsrapporteringen, så er virksomheden godt i gang med at klæde sig på til den bæredygtige dagsorden. Derfor har familievirksomheden tilmeldt sig vores ESG-Netværk for at være klar til fremtidige krav fra både stat, kunder og institutioner. 

Brain Boost: Ikke alle indtægter skaber samme værdi

Da softwarehuset Ecreo og Fynsk Erhverv i fællesskab afholdte seminaret "Styrk din digitale B2B-strategi og skab resiliens i en uforudsigelig tid" var Odense-virksomheden Flexbuy Technologies repræsenteret blandt deltagerne i form af Jacob Brage. Og han forlod Alfred og Kamilla, hvor arrangementet blev afholdt, i opløftet tilstand.

Brug din stemme på et stærkt EU

Når der søndag, den 9. juni er valg til Europa-Parlamentet i Danmark, er det vigtigt, at vi alle gør brug af vores demokratiske ret og sætter vores kryds på stemmesedlen. Det skaber en grønnere fremtid og styrker den enkelte virksomhed, det enkelte land - og den europæiske union. Tak fordi du bruger din stemme.

Fynsk logistikgigant krydser fingre for bedre forbindelser til motorvejsnettet

Den familieejede logistikvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S forventer efter en årrække med særdeles solide regnskaber, at de kommende år byder på flere udfordringer og mere usikkerhed i markedet. Men ikke desto mindre er stemningen på direktionsgangen på Logistikvej i Odense fortsat høj, og listen over nye initiativer bliver ikke kortere. “2024 bliver et overgangsår, hvor […]

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Optimisme at spore i det fynske erhvervsliv

De fynske virksomheder er sunde og robuste, og de fleste er ved at indfinde sig i den nye virkelighed med stigende tempo og kompleksitet. Det viser vores nyeste temperaturmåling i det fynske erhvervsliv, der giver en stærk tro på fremtiden.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.