Nyheder • 26/04/2018

Brug en professionel hackers gode råd til at sikre dig mod cyberkriminalitet

Cyberskriminalitet er en alvorlig og konstant trussel, som kun synes at vokse i omfang. Derfor har vi i Fynsk Erhverv fået en ”etisk hacker” til at videregive nogle gode råd til, hvordan du kan sikre dig selv og din virksomhed.

Onsdag d. 25. april afholdt Fynsk Erhverv arrangementet ”Mød en hacker” for fynske virksomheder hos Erhvervsparken TEP A/S i Tommerup.

Her gjorde oplægsholderne Dennis Ellebæk og Jaques D. Møller fra henholdsvis Prueba Cybersecurity og JDM os meget klogere på, hvordan vi kan beskytte os selv, vores virksomheder og vores data mod cyberangreb.

Vi fik demonstreret, hvordan forskellige cybertrusler mod virksomheder foregår, hvordan moderne hackere arbejder, og hvorfor vi alle er udsatte. Det var både skræmmende, facinerende og lærerigt på én gang!

”Etisk hacker”: Den gode slags hacker
Dennis Ellebæk er såkaldt ”etisk hacker”. Det betyder, at han bruger sin hackerekspertise til at tænke som kriminelle hackere og rådgive og teste både private og offentlige virksomheder og organisationers cybersikkerhed ved at infiltrere dem.

Det var en øjenåbner. Vi fik en god indsigt i hackernes arbejde og hverdag, og det er noget vi kan bruges i vores rutiner i vores egen hverdag. Vi skal hanke op i os selv og kigge på hvad, vi gør og så rette det, som er forkert.

Jesper Kjær Thomsen, Jens Kristensen El-Anlæg A/S

Jaques Møller er fra JDM, som specialiserer sig i at optimere og sikre virksomheders moderne, digitale arbejdsplads med udgangspunkt i Microsoft 365.

De to virksomheder formåede dermed på imponerende vis at præsentere os for de skræmmende angrebsscenarier såvel som de gode råd og sikkerhedsforanstaltninger. Dennis og Jaques sørgede for, at cyberkriminalitet blev gjort nærværende og krøb helt under huden på alle arrangementets deltagere.

Hvad er cyberkriminalitet?
Hvad betyder cyberkriminalitet så?

Cyberkriminalitet er angreb på din virksomhed, som kan foregå både som tyveri og spionage. Desværre er det ofte svært at vide, om du er blevet angrebet eller ej, før det er for sent.

Danske virksomheder er konstant under angreb fra hackere og cyberkriminelle, og det ser kun ud til, at det vil blive værre!

De fleste af os regner sikkert med, at Danmark er blandt de allersikreste lande i verden, når det kommer til cybersikkerhed. Men Dennis Ellebæk fortalte os, at Danmark faktisk indtager en beskeden 34. plads. Årsagen er, at vi simpelthen er for naive og tillidsfulde. Modsat er Malaysia og Singapore nogle af de bedst cybersikrede lande, da de har en helt anden tilgang til sikkerhed end os.

Hvad betyder cyberkriminalitet for dig og din virksomhed?
Men hvad skal vi så gøre som både enkeltpersoner og virksomheder?

Først og fremmest skal vi erkende, at det er hele virksomhedens ansvar at forstå cybersikkerhed og tage de nødvendige forbehold. Både ledelsen og medarbejderne skal sikre virksomhedens data og informationer.

Vi behøver heldigvis ikke at være hardcore it-nørder allesammen. Det vigtigste er, at vi forstår de konsekvenser, cyberkriminalitet kan have for vores virksomhed.

Det er nemlig ikke kun it-systemer, men også selve kerneforretningen, som angribes. Og mange virksomheder lever af deres data. Produktionsstop og datatab kan derfor ødelægge hele virksomheden, og her er det ikke nok at være godt forsikret.

Hvis vi som virksomhed ikke kan producere, levere varer eller kommunikere med omverdenen, risikerer vi at miste kunderne.

Vær derfor særligt opmærksom på

  1. Indkomne mails – især fra personer eller virksomheder, du ikke kender
  2. Tænk over, hvad du klikker på. Både i mails og på websider
  3. Giv aldrig informationer om din virksomhed væk, som kan misbruges på f.eks. sociale medier
  4. Giv aldrig informationer væk over telefonen, hvis du ikke ved, hvem du taler med

Er du bare en smule i tvivl, så spørg en ekspert. Hellere en gang for meget end for lidt

Nyhed

Arbejdsmarked: 7.000 nye job i Odense siden 2014

Siden 2014 er der skabt flere end 7000 nye private arbejdspladser i Odense. Flere arbejdspladser, flere i arbejde og flere succesfulde virksomheder er de positive kendsgerninger i den udvikling, vi står midt i. Et stærkt erhvervsliv skaber vækst ikke bare...

Nyhed

Nyt digitalt system til eksportdokumenter

Sammen med Dansk Erhverv lancerer vi nu et nyt digitalt system til håndtering af oprindelsescertifikater, påtegninger / legaliseringer og ATA carneter. Det er nu også muligt at lave digital signatur og dermed gøre hele certifikatet digitalt. Kort sagt får du alt det, du hele...

Nyhed

Din virksomhed kan også skabe vækst og bæredygtighed

FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling er blandt de vigtigste og mest ambitiøse tiltag til dato, og Danmark har muligheden for at være helt i top i bæredygtig forretning. De 17 verdensmål er ikke blot utopi og gode intentioner; de...