Nyheder • 26/04/2018

Brug en professionel hackers gode råd til at sikre dig mod cyberkriminalitet

nyhed-2

Cyberskriminalitet er en alvorlig og konstant trussel, som kun synes at vokse i omfang. Derfor har vi i Fynsk Erhverv fået en ”etisk hacker” til at videregive nogle gode råd til, hvordan du kan sikre dig selv og din virksomhed.

Onsdag d. 25. april afholdt Fynsk Erhverv arrangementet ”Mød en hacker” for fynske virksomheder hos Erhvervsparken TEP A/S i Tommerup.

Her gjorde oplægsholderne Dennis Ellebæk og Jaques D. Møller fra henholdsvis Prueba Cybersecurity og JDM os meget klogere på, hvordan vi kan beskytte os selv, vores virksomheder og vores data mod cyberangreb.

Vi fik demonstreret, hvordan forskellige cybertrusler mod virksomheder foregår, hvordan moderne hackere arbejder, og hvorfor vi alle er udsatte. Det var både skræmmende, facinerende og lærerigt på én gang!

”Etisk hacker”: Den gode slags hacker
Dennis Ellebæk er såkaldt ”etisk hacker”. Det betyder, at han bruger sin hackerekspertise til at tænke som kriminelle hackere og rådgive og teste både private og offentlige virksomheder og organisationers cybersikkerhed ved at infiltrere dem.

Det var en øjenåbner. Vi fik en god indsigt i hackernes arbejde og hverdag, og det er noget vi kan bruges i vores rutiner i vores egen hverdag. Vi skal hanke op i os selv og kigge på hvad, vi gør og så rette det, som er forkert.

Jesper Kjær Thomsen, Jens Kristensen El-Anlæg A/S

Jaques Møller er fra JDM, som specialiserer sig i at optimere og sikre virksomheders moderne, digitale arbejdsplads med udgangspunkt i Microsoft 365.

De to virksomheder formåede dermed på imponerende vis at præsentere os for de skræmmende angrebsscenarier såvel som de gode råd og sikkerhedsforanstaltninger. Dennis og Jaques sørgede for, at cyberkriminalitet blev gjort nærværende og krøb helt under huden på alle arrangementets deltagere.

Hvad er cyberkriminalitet?
Hvad betyder cyberkriminalitet så?

Cyberkriminalitet er angreb på din virksomhed, som kan foregå både som tyveri og spionage. Desværre er det ofte svært at vide, om du er blevet angrebet eller ej, før det er for sent.

Danske virksomheder er konstant under angreb fra hackere og cyberkriminelle, og det ser kun ud til, at det vil blive værre!

De fleste af os regner sikkert med, at Danmark er blandt de allersikreste lande i verden, når det kommer til cybersikkerhed. Men Dennis Ellebæk fortalte os, at Danmark faktisk indtager en beskeden 34. plads. Årsagen er, at vi simpelthen er for naive og tillidsfulde. Modsat er Malaysia og Singapore nogle af de bedst cybersikrede lande, da de har en helt anden tilgang til sikkerhed end os.

Hvad betyder cyberkriminalitet for dig og din virksomhed?
Men hvad skal vi så gøre som både enkeltpersoner og virksomheder?

Først og fremmest skal vi erkende, at det er hele virksomhedens ansvar at forstå cybersikkerhed og tage de nødvendige forbehold. Både ledelsen og medarbejderne skal sikre virksomhedens data og informationer.

Vi behøver heldigvis ikke at være hardcore it-nørder allesammen. Det vigtigste er, at vi forstår de konsekvenser, cyberkriminalitet kan have for vores virksomhed.

Det er nemlig ikke kun it-systemer, men også selve kerneforretningen, som angribes. Og mange virksomheder lever af deres data. Produktionsstop og datatab kan derfor ødelægge hele virksomheden, og her er det ikke nok at være godt forsikret.

Hvis vi som virksomhed ikke kan producere, levere varer eller kommunikere med omverdenen, risikerer vi at miste kunderne.

Vær derfor særligt opmærksom på

  1. Indkomne mails – især fra personer eller virksomheder, du ikke kender
  2. Tænk over, hvad du klikker på. Både i mails og på websider
  3. Giv aldrig informationer om din virksomhed væk, som kan misbruges på f.eks. sociale medier
  4. Giv aldrig informationer væk over telefonen, hvis du ikke ved, hvem du taler med

Er du bare en smule i tvivl, så spørg en ekspert. Hellere en gang for meget end for lidt

Interview: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

Når Fynsk Erhverv inviterer til topmøde 18. april, skal de fynske virksomhedsledere med fordel smøge ærmerne op, spidse ørerne og tage hul på en ny æra med innovativt samarbejde og videndeling. Det mener innovationsekspert Mads Thimmer.

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.

Tid til at ’tanke op’…

Forandringer er blevet hverdag, og uforudsigelighed et vilkår. Derfor skal vi tænke i nye måder at drive og udvikle vores virksomheder på. Gennem dit partnerskab har du en række muligheder, der styrker dig som leder og din virksomhed.