Nyheder • 05/10/2015

Bro mellem SDU og erhvervslivet via netværk i Fynsk Erhverv

Kompetencekometerne er et nyt initiativ, der aktivt bygger bro mellem studerende ved Syddansk Universitet og det fynske erhvervsliv. Små og mellemstore virksomheder kan igennem Kompetencekometerne løse marketingrelaterede opgaver af faguddannede studerende uden at sætte ekstra personale af til oplæring og projektstyring. Virksomhederne får sikret kvalificeret løsning af opgaverne og kan uden forpligtigelser afprøve nye ressourcer og kompetencer i virksomheden – og de studerende får værdifulde point til cv’et. Initiativet blev hjulpet igang igennem Fynsk Erhvervs Business Challenge-netværk. 

Kompetencekometerne er et nyt initiativ, som blev skudt igang ved hjælp af én af initiativtagernes erhvervsnetværk i Fynsk Erhvervs Business Challenge.

Det særlige ved Kompetencekometerne er, at de studerende får backup og sparring fra en erfaren og professionel mentor inden for fagområdet.

– Kompetencekometerne opstod, fordi vi oplevede, at mange små- og mellemstore virksomheder godt kan bruge studerende til hjælp med opgaver, men at de ofte ikke har ressourcerne til at oprette en hel stilling til dem, og at de måske også er nervøse ved, om kvaliteten af opgaver lavet af studerende lever op til en standard, de vil betale for. Der er mentoren i Kompetencekometerne virksomhedens garant for kvalitet og et ordentligt udført stykke arbejde, fortæller Helene Fast Seefeldt fra SDU Erhverv til Fynsk Erhverv.

På den måde bygger kompetencekometerne bro mellem de studerende og det fynske erhvervsliv, der er kendetegnet ved mange små- og mellemstore virksomheder.

– De studerende er også glade for at få professionel sparring med mentoren – samtidig med at de får konkret erhvervserfaring, fortæller Helene Fast Seefeldt.

Godt netværk er karrierefremmende
Christian Bang Bové er sammen med Helene Fast Seefeldt initiativtager bag projektet, og han fungerer desuden som mentor for de studerende i Kompetencekometerne. Han er selvstændig digital rådgiver med ni års erfaring som forsideredaktør og redaktionschef på tv2.dk.

“For mit eget vedkommende gjorde jeg blandt andet brug af mit erhvervsnetværk fra Fynsk Erhverv, Business Challenge, hvor fynske erhvervsledere cykler sammen, da vi skulle begynde pilotprojektet. Faktisk har jeg cyklet sammen med tre af de første fire virksomheder til Kompetencekometerne, og der er ingen tvivl om, at det personlige forhold gjorde det væsentligt lettere at komme i gang.”

– I min egen virksomhed stødte jeg tit på problemet, når virksomheder skulle have løftet små opgaver. De havde ikke selv kompetencerne eller tiden til at ansætte kvalificeret studentermedhjælp, og på SDU var udfordringen den samme med omvendt fortegn. De havde alle de dygtige studerende, men jobbene var ikke slået op. Med kompetencekometerne kan jeg hjælpe parterne til at mødes under kontrollerede vilkår, og indtil nu har det været en forrygende succes, hvor de studerende har kunnet bruge deres ny tilegnede viden til at få rigtige job. Virksomhederne har løftet sig på kommunikationen og markedsføringen og samtidig har de nu fået øjnene op for alle de kapaciteter, der findes på SDU, siger Christian Bové og fortsætter:

– Ud over at de unge får værdifuld erfaring, så får de også opbygget det erhvervsnetværk, resten af deres karriere bygger på. For mit eget vedkommende gjorde jeg blandt andet brug af mit erhvervsnetværk fra Fynsk Erhverv, Business Challenge, hvor fynske erhvervsledere cykler sammen, da vi skulle begynde pilotprojektet. Faktisk har jeg cyklet sammen med tre af de første fire virksomheder til Kompetencekometerne, og der er ingen tvivl om, at det personlige forhold gjorde det væsentligt lettere at komme i gang. De kendte mig og vidste, jeg kunne stå inde for kvaliteten. Og nu har vi ingen problemer med at tiltrække fynske virksomheder, som har tidsbegrænsede marketingrelaterede opgaver, fortæller Christian Bang Bové og fortsætter:

– Konceptet passer rigtig godt til det fynske erhvervsliv, fordi der er så mange mindre virksomheder, som måske ikke umiddelbart har ressourcerne eller opgaverne til at hyre en fast studentermedhjælp, men som har enkelte marketingopgaver, de gerne vil have hjælp til at løse.

De skabte kontakten
IT-virksomheden Bach, Drud & Larsen A/S er blandt de virksomheder, der gennem Fynsk Erhvervs Business Challenge-netværk kom i kontakt med Christian Bang Bové fra Kompetencekometerne.

– Igennem kompetencekometerne fik vi kontakten til SDU, det var det vigtigste, fortæller Kenneth Drud, direktør og partner i BDL, og fortsætter:

– Men hos os førte det faktisk til, at vi ansatte to studentermedhjælpere på timebasis og ikke kun på i det tidsbegrænsede forløb. Vi er meget positive overfor alle initiativer, der bringer de studerende og erhvervslivet tættere sammen, og vi har været meget glade for vores ansættelser.

Marketing og kommunikation er kun begyndelsen
Indtil videre løser Kompetencekometerne kun opgaver, der relaterer sig til marketing, men initiativet kan meget vel blive udvidet.

– Vi har hurtigt fået så gode erfaringer, at vi tænker, Kompetencekometerne kan udvides til andre fagområder. IT og optimering af processor er oplagte områder, hvor både studerende og virksomheder kan få noget ud af et mentordrevent samarbejde, slutter Helene Fast Seefeldt.

For yderligere information om Kompetencekometerne kontakt:

Christian Bové

Konsulent/Mentor

christian@bangbove.dk

Telefon: 31 209 209

 

Helle Voss Marker

Projektleder, SDU Erhverv

hvm@sdu.dk

Telefon: 21 17 76 13

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Bestyrelsesuddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer